TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

8 sporty hodetelefoner

Hodetelefoner for et aktivt liv

Noen ganger kan det være vanskelig å finne den rette motivasjonen for å komme i gang med treningen, og for mange er musikk akkurat det som trengs. Her tester vi hodetelefoner som behersker både svette og litt tøff behandling.

forfatter
Publisert 12.04.12 - 07:32
Produkter i testen
 • Philips O´neill The Stretch SHO9560
 • Sennheiser Adidas HD 25
 • Skullcandy Uprock
 • Jabra Sport Corded
 • Sony MDR-AS20J
 • JVC HA-EB75
 • Wicked Audio Hero
 • Monster Power Beats by Dr Dre
 • På denne tiden av året inntreffer et ganske interessant fenomen for mange. Etter juleferien har klærne i garderoben krympet! Øverste knappen i jeansen kan helt enkelt ikke kneppes igjen, og skjorten som satt som et skudd i oktober er ikke i det hele tatt like smigrende lenger. Det er selvfølgelige forskjellige løsninger på dette problemet, og en forlokkende tanke kan så klart være å kjøpe nye klær. Men selv om det føles som en god idé til å begynne med, er det bare å innse at det kanskje ikke er det smarteste, tross alt. Det billigste, og også det sunneste, alternativet er naturligvis å bevege seg mer.

  Dette kan imidlertid være lettere sagt enn gjort, og det kreves tross alt en stor porsjon motivasjon samt en sterk vilje. Viljen får du stå for selv, men litt drahjelp til motivasjonen kan vi bidra med ved å teste hvilke hodetelefoner som passer best for den typen av trening du velger. Med musikk i ørene blir jo tross alt det meste litt hyggeligere.

  Rett hodetelefon til rett aktivitet
  Hvilken hodetelefon du velger er selvfølgelig opp til deg, men driver du med en sport hvor det er stor sannsynlighet for at du vil komme til å svette, er det naturligvis en fordel med en hodetelefon som tåler fuktighet og som kanskje til og med går an å skylle av. Blant løps- og treningsmennesker er det mange som foredrar litt nettere hodetelefoner som bare sitter med en liten bøyle rundt øret, da de oppleves som mindre i veien, er svalere og sitter bedre på løpeturen. Tradisjonelle hodetelefoner ”on-ear” med hodebøyle har en tendens til å gjøre det enda varmere rundt ørene ved hard fysisk trening, og så veldig hygienisk er det heller ikke. De passer imidlertid utmerket når du står på ski, snowboard eller skøyter, og foruten å holde ørene varme blir de av mange betraktet som accessories som speiler ens personlighet der de kommer i en mengde forskjellige utførelser i alle regnbuens farger.

  Slik testet jeg
  For å finne det rette drivet i treningen kreves det som oftest litt tyngre taktfast musikk, all ære til klassiske stykker, men slik musikk fremkaller sjelden den pisken fremover som i alle fall jeg kan trenge. I løpet av testen har jeg blant annet benyttet meg av den velproduserte platen God Guns med Lynyrd Skynyrd, Jay Smiths cover av Metallicas Enter Sandman, som har en god bass og et godt driv fremover, samt Takidas You learn fra skiven Burning hart til å kjøle meg ned. Hodetelefonene ble med til treningsstudioet og ut på joggetur, og ble koblet til min iPhone 4 samt en HTC Desire. Ettersom jeg ikke selv er en ivrig skiløper eller liker å gå på skøyter, leiet jeg inn en testperson for å finne ut hvordan hodetelefonene var å ha på i den sammenheng.

  Testen fra TV2 hjelper deg

  Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

  Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

  LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

  Vi tester for deg!

  Produkter i testen

  Philips O´neill The Stretch SHO9560

  Imponerende passform

  Philips samarbeider med sportsmerket O’Neill for å få frem hodetelefoner som er spesielt tilpasset sport og action. Den vi har valgt ut for testen er inspirert av våtdraktens design og sies å tåle mye juling.

  Frakobling av ledning Meget fleksible Passformen
  Lyden

  Sennheiser Adidas HD 25

  Fantastisk lyd men kanskje ikke for action

  Dette er en hodetelefon med meget fin, åpen og detaljert lyd. Til DJs er den trolig kanon. Men da disse hodetelefonene ikke i det hele tatt har et like fleksibelt materiale som Philips O’Neill og ikke heller har den smarte utkoblingen av ledningen, vil jeg nok nøle med å ta med meg disse ut på actioneventyr, spesielt med tanke på prislappen.

  Meget god lyd Passformen
  Prisen Materialet

  Skullcandy Uprock

  Bass i boks med valgfri farge

  På amerikanske Skullcandys hjemmeside kan du lese: ”Vårt varemerke og distinkte logotype symboliserer ungdom og opprør, og levendegjør vårt motto: Enhver revolusjon trenger et soundtrack.”

  Prisen Bra bass Mange farger
  Hul lyd Passformen

  Jabra Sport Corded

  Mer utseende enn innhold

  Jabra har i utgangspunktet valgt en kortere ledning, som du kan forlenge ved behov for å kunne tilpasse hodetelefonene på den beste måten. Men denne finessen fungerer dessverre ikke til alle mobiler.

  Passformen Ledningen Tåler vann
  Lyden

  Sony MDR-AS20J

  Høytspillende øreklemmer

  En øreklemmende bøyle, kan det være noe? Det er i alle fall slik Sony beskriver sin on-ear-telefon med bøyle, eller loop, som man kan kaller denne typen av lukket bøyle som finnes på MDR-AS20J.

  Klips Spilleglad
  Dempet lyd Ingen volumkontroll Ikke regulerbare bøyler

  JVC HA-EB75

  Budsjettalternativ som må spilles lavt

  Dette er de billigste hodetelefonene i testen og det merker man kanskje mest på forpakningen, her er det ikke snakk om noen luksusinnpakning for å fremme kjøpelysten. Denne forpakningen kan ikke settes sammen eller brukes igjen – bare til å kaste rett i søppelen.

  Prisen Tåler fukt
  Lyden Ingen volumkontroll Ledningskrøll

  Wicked Audio Hero

  En hodetelefon med attitude

  Når du til slutt har klart å bryte deg inn i forpakningen kommer du garantert å bli den tøffeste i bakken eller cooleste på skøytebanen – så lenge du ikke er over 20 år.

  "Attitude" Volumkontroll
  Lyden

  Monster Power Beats by Dr Dre

  Rocketelefoner med driv

  Dette er testens eneste ”in-ear” hodetelefon, og hele tanken med Dr. Dre konseptet er at hodetelefonene skal formidle lyden slik som artisten selv hører den – slik som det er tenkt ved innspilling.

  Lyden Oppbevaringsveske Fleksible ørebøyler
  Plastaktig volumkontroll

  Siste artikler:

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Motta varsler
  Varlse meg om
  6 Kommentarer
  nyeste
  eldste mest poulære
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Disse gleder vi oss til! Flaggskipet PX7 skal omsider erstattes! Den nye Px7 S2 har enda bedre lyd, bedre komfort – og bedre støydemping.
  Inzone er Sonys nye gamingmerke Sony debuterer med gamingtilbehør under navnet Inzone. I første omgang med tre headsets og to skjermer. 
  Flere nye ørepropper fra JBL JBL har dyttet mer teknologi i sine ørepropper, og utviklet en egen til spilling, med ultralav forsinkelse.
  High-tech-propper til gaming Svenske Urbanista har laget et par helt trådløse ørepropper som er spesielt utviklet for spilling over Bluetooth.
  Stax trådløse hodetelefoner koster ikke en formue De trådløse Stax Spirit S3 fra Edifier bruker spesielle drivere. Men kanskje ikke slike du tror.
  Disse kan du ha i ørene hele dagen Sony LinkBuds S er superkomfortable, og trenger med sin fantastiske omgivelseslyd nesten aldri å tas ut av ørene.
  Følg Lyd & Bilde
  Send this to a friend