Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

8 sporty hodetelefoner

Hodetelefoner for et aktivt liv

Noen ganger kan det være vanskelig å finne den rette motivasjonen for å komme i gang med treningen, og for mange er musikk akkurat det som trengs. Her tester vi hodetelefoner som behersker både svette og litt tøff behandling.

På denne tiden av året inntreffer et ganske interessant fenomen for mange. Etter juleferien har klærne i garderoben krympet! Øverste knappen i jeansen kan helt enkelt ikke kneppes igjen, og skjorten som satt som et skudd i oktober er ikke i det hele tatt like smigrende lenger. Det er selvfølgelige forskjellige løsninger på dette problemet, og en forlokkende tanke kan så klart være å kjøpe nye klær. Men selv om det føles som en god idé til å begynne med, er det bare å innse at det kanskje ikke er det smarteste, tross alt. Det billigste, og også det sunneste, alternativet er naturligvis å bevege seg mer.

Dette kan imidlertid være lettere sagt enn gjort, og det kreves tross alt en stor porsjon motivasjon samt en sterk vilje. Viljen får du stå for selv, men litt drahjelp til motivasjonen kan vi bidra med ved å teste hvilke hodetelefoner som passer best for den typen av trening du velger. Med musikk i ørene blir jo tross alt det meste litt hyggeligere.

Rett hodetelefon til rett aktivitet
Hvilken hodetelefon du velger er selvfølgelig opp til deg, men driver du med en sport hvor det er stor sannsynlighet for at du vil komme til å svette, er det naturligvis en fordel med en hodetelefon som tåler fuktighet og som kanskje til og med går an å skylle av. Blant løps- og treningsmennesker er det mange som foredrar litt nettere hodetelefoner som bare sitter med en liten bøyle rundt øret, da de oppleves som mindre i veien, er svalere og sitter bedre på løpeturen. Tradisjonelle hodetelefoner ”on-ear” med hodebøyle har en tendens til å gjøre det enda varmere rundt ørene ved hard fysisk trening, og så veldig hygienisk er det heller ikke. De passer imidlertid utmerket når du står på ski, snowboard eller skøyter, og foruten å holde ørene varme blir de av mange betraktet som accessories som speiler ens personlighet der de kommer i en mengde forskjellige utførelser i alle regnbuens farger.

Slik testet jeg
For å finne det rette drivet i treningen kreves det som oftest litt tyngre taktfast musikk, all ære til klassiske stykker, men slik musikk fremkaller sjelden den pisken fremover som i alle fall jeg kan trenge. I løpet av testen har jeg blant annet benyttet meg av den velproduserte platen God Guns med Lynyrd Skynyrd, Jay Smiths cover av Metallicas Enter Sandman, som har en god bass og et godt driv fremover, samt Takidas You learn fra skiven Burning hart til å kjøle meg ned. Hodetelefonene ble med til treningsstudioet og ut på joggetur, og ble koblet til min iPhone 4 samt en HTC Desire. Ettersom jeg ikke selv er en ivrig skiløper eller liker å gå på skøyter, leiet jeg inn en testperson for å finne ut hvordan hodetelefonene var å ha på i den sammenheng.

Testen fra TV2 hjelper deg

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Produkter i testen

Philips O´neill The Stretch SHO9560

Imponerende passform

Philips samarbeider med sportsmerket O’Neill for å få frem hodetelefoner som er spesielt tilpasset sport og action. Den vi har valgt ut for testen er inspirert av våtdraktens design og sies å tåle mye juling.

Frakobling av ledning Meget fleksible Passformen
Lyden

Sennheiser Adidas HD 25

Fantastisk lyd men kanskje ikke for action

Dette er en hodetelefon med meget fin, åpen og detaljert lyd. Til DJs er den trolig kanon. Men da disse hodetelefonene ikke i det hele tatt har et like fleksibelt materiale som Philips O’Neill og ikke heller har den smarte utkoblingen av ledningen, vil jeg nok nøle med å ta med meg disse ut på actioneventyr, spesielt med tanke på prislappen.

Meget god lyd Passformen
Prisen Materialet

Skullcandy Uprock

Bass i boks med valgfri farge

På amerikanske Skullcandys hjemmeside kan du lese: ”Vårt varemerke og distinkte logotype symboliserer ungdom og opprør, og levendegjør vårt motto: Enhver revolusjon trenger et soundtrack.”

Prisen Bra bass Mange farger
Hul lyd Passformen

Jabra Sport Corded

Mer utseende enn innhold

Jabra har i utgangspunktet valgt en kortere ledning, som du kan forlenge ved behov for å kunne tilpasse hodetelefonene på den beste måten. Men denne finessen fungerer dessverre ikke til alle mobiler.

Passformen Ledningen Tåler vann
Lyden

Sony MDR-AS20J

Høytspillende øreklemmer

En øreklemmende bøyle, kan det være noe? Det er i alle fall slik Sony beskriver sin on-ear-telefon med bøyle, eller loop, som man kan kaller denne typen av lukket bøyle som finnes på MDR-AS20J.

Klips Spilleglad
Dempet lyd Ingen volumkontroll Ikke regulerbare bøyler

JVC HA-EB75

Budsjettalternativ som må spilles lavt

Dette er de billigste hodetelefonene i testen og det merker man kanskje mest på forpakningen, her er det ikke snakk om noen luksusinnpakning for å fremme kjøpelysten. Denne forpakningen kan ikke settes sammen eller brukes igjen – bare til å kaste rett i søppelen.

Prisen Tåler fukt
Lyden Ingen volumkontroll Ledningskrøll

Wicked Audio Hero

En hodetelefon med attitude

Når du til slutt har klart å bryte deg inn i forpakningen kommer du garantert å bli den tøffeste i bakken eller cooleste på skøytebanen – så lenge du ikke er over 20 år.

"Attitude" Volumkontroll
Lyden

Monster Power Beats by Dr Dre

Rocketelefoner med driv

Dette er testens eneste ”in-ear” hodetelefon, og hele tanken med Dr. Dre konseptet er at hodetelefonene skal formidle lyden slik som artisten selv hører den – slik som det er tenkt ved innspilling.

Lyden Oppbevaringsveske Fleksible ørebøyler
Plastaktig volumkontroll
6 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.