TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Pioneer SC-2023

Klar lyd, enkel tilkobling

Pioneer tegner opp et stort, åpent lydlandskap, med klokkeklare dialoger. Idiotsikker steg-for-steg tilkobling gjør en ellers avansert receiver enkel i bruk.

forfatter
Publisert 15.10.13 - 12:20
L&B mener
Sømløs lyd AirPlay
Ikke platespillerinngang Kan låte litt sterilt etter kalibrering
Spesifikasjoner
 • 8 x HDMI inn (MHL i front), 2 x HDMI ut
 • 3D og 4K oppskalering
 • 7 x 110W (8 ohm)
 • MCACC høyttalerkalibrering
 • Nettverk (Ethernet)
 • AirPlay og DLNA
 • Fjernkontrollapp for iOS og Android

SC-2023 kobles til nettverket med Ethernet-kabel, eller med en trådløs Wi-Fi-adapter som er ekstrautstyr. Bluetooth er også ekstrautstyr. Receiveren har innebygd AirPlay, slik at du kan strømme trådløst fra iPhone og iPad. Din iDings kan alternativt plugges i fronten med USB-kabel. USB-inngangen kan også lese musikkfiler fra minnepinne, også DSD-filer (SACD-kvalitet). Fjernkontroll-appen til mobil eller nettbrett (iOS eller Android) gir bedre oversikt enn den medfølgende fjernkontrollen. En uoffisiell Windows Phone-app finnes, men ingen offisiell.

Oppsettet av receiveren går enkelt, takket være et AVNavigator-program for PC og Mac. Du forteller programmet hvordan receiveren er koblet opp, og den settes deretter opp automatisk. Skjermmenyen er også oversiktlig, selv om utseendet er litt kjedelig.

Autokalibreringen av høyttalerne tar en stund, fordi det foretas både korreksjon av fase og stående lydbølger. Forlat gjerne derfor rommet. Pioneers kalibrering gjør mye, i visse tilfeller for mye. Blir lydbildet for sterilt, gå inn og etterjuster. For eksempel ved å nullstille korreksjon for stående lydbølger.

Spesielt liker jeg fjernkontroll-appen for iPad, som er mer oversiktlig enn den for smartmobil. Det meste av innstillinger er da tilgjengelig direkte. Synes du det er irriterende at grensesnittet er mer kult enn funksjonelt, finnes en knapp som gir et mer oversiktlig listeoppsett.

Pioneer_SC-2023_bak

Lydkvalitet
Pioneer tegner opp et meget stort og sømløst lydbilde, som henger fint mellom høyttalerne og omringer lytteposisjonen nærmest som gass.

Dialogene er klokkeklare, med et meget krisp og distinkt øvre mellomtoneområde. En god prosessering av signalet sørger dessuten for en meget tørr og distinkt bassgjengivelse fra subwooferen.

Når Tony Starks bolig bombarderes i Iron Man 3 dundrer det bra løs. I likhet med Onkyo mangler det siste lille av kontroll på det mest ekstreme, slik at knusende glass blir vel skarpt når lydnivået er helt på kinonivå. Men den distinkte lyden, og spesielt de klare dialogene gjør Pioneer-receiveren stort sett til en drøm å lytte til.

Musikk nyter også godt av det klare lydbildet, spesielt låter piano herlig attakkert. Musikk i surround får et virkelig stort lydbilde, og stemmene til Bjørn Johan Muri og Tomine Harket på ”Quiet Winter Night” på Blu-ray skilles meget klart fra hverandre, samtidig som lydbildet er gassaktig stort og ryddig. Klangen fra opptaksrommet brer seg rundt, dette er virkelig bra.

Bassgjengivelsen er meget nyansert, med ordentlig tonegjengivelse. Klart en receiver vi vil anbefale.

Konklusjon
Pioneer SC-2023 har et lydbilde klart som dagen. Det låter nøytralt, samtidig som det sparker bra fra i bassen når det trengs. Lyden omringer oss sømløst, og enten det er film eller musikk kvitterer receiveren med et dynamisk og ryddig lydbilde. Men vær obs på at autokalibreringen kan gjøre litt for mye og sterilisere lydbildet. I så fall, ta manuelle grep! De mest ekstreme effektene på film gjør det litt slitsomt når lydnivået er på nivå med kinosalen, men likevel er actionscener heftige nok til å gi et realt adrenalinkick.

Pluss i boka for enkel tilkobling, og receiveren fungerer greit med strømming. Spesielt med AirPlay, men også via appen for iPad.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

5 surroundreceivere

Oppsummering

For ti tusen kroner får man en receiver som både låter topp og gir rikelig med funksjoner.

Yamaha RX-A1030

Den totale opplevelsen

Yamaha RX-A1030 har alt: Glimrende lydkvalitet, godt med kraft - og topp brukervennlighet. Den er også meget velutstyrt. Dette er rett og slett den beste surroundreceiveren i sin klasse.

Heftig og naturlig lyd Funker fint til strømming Overlegen fjernkontroll-app Platespillerinngang
Det finnes receivere med mer gjennomsiktig mellomtone

Harman / Kardon AVR 370

Futt og fart

Fra Harman / Kardon kommer en receiver som engasjerer på actionfilm. En knotete fjernkontroll trekker ned, og musikkstrømming går trått. AirPlay er redningen.

Tøff lyd Wi-Fi AirPlay
Litt svulstig bass Treig manøvrering ved strømming Ikke platespillerinngang

NAD T757v2

Minimalistisk hjemmekinokraft

NAD unngår alt overflødig og konsentrerer seg om det de kan best: Topp lyd til hyggelig pris.

Bomber og granater! DAB+ oppgraderbar
Ikke romkorreksjon Få funksjoner Ikke strømming Ikke platespillerinngang

Onkyo TX-NR828

Distinkt og kraftig

Dette er en heftig og musikalsk hjemmekinomaskin, med skikkelig kontroll og basstrøkk. Merk også trådløs nettverkstilkobling og Spotify.

Stor og kraftig lyd Wi-Fi og Bluetooth Platespillerinngang Spotify
Overtonene kunne vært enda mer oppløst Mindre avansert enn forgjengeren
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
8 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Referanselyd rett i veggen In-wall høyttalerne fra IW150 serien skal være spesielt utviklet for Dolby Atmos.
Nå får du Google TV på alle skjermer Google Chromecast gir TV-en nytt liv, og nå har den fått både fjernkontroll, Google TV – og 4K. Men også et problem.
Chromecast med Google TV kommer (endelig) til Norge Fra i dag kan Googles nye Chromecast forhåndsbestilles i Norge. Den byr blant annet på en inkludert fjernkontroll og Google TV. Fra 21. juni er den også tilgjengelig i butikkene
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et av de store gamle trærne i hi-fi-skogen har falt. Uten en lyd.
Sjekk ut Sonys nye 4K-projektorer Tilbyr blant annet laserlys til en helt ny pris!
Ta med deg bildet hvor som helst! Samsung The Freestyle er en kjekk projektor når du trenger rask og enkel videounderholdning i stort format – men har også noen begrensninger.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend