TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

NAD T757v2

Minimalistisk hjemmekinokraft

NAD unngår alt overflødig og konsentrerer seg om det de kan best: Topp lyd til hyggelig pris.

forfatter
Publisert 15.10.13 - 12:23
L&B mener
Bomber og granater! DAB+ oppgraderbar
Ikke romkorreksjon Få funksjoner Ikke strømming Ikke platespillerinngang
Spesifikasjoner
 • 4 x HDMI inn, 1 x HDMI ut
 • 3D passthrough
 • 7 x 110 W (8 ohm)
 • Audyssey høyttalerkalibrering
 • Ikke DLNA
Veil. pris 9498Pr. 15.10.13 Produktside

Fordi det i fremtiden kan komme nye lyd- og bildeformater samt overføringsstandarder, kan man oppgradere NADs receivere med nye moduler. Et nytt HDMI-kort kan enkelt erstatte det gamle på baksiden, skulle det bli nødvendig i fremtiden. T757v2 avviker fra forgjengeren kun med nytt HDMI-kort, som nå har fått 3D-støtte og lydreturkanal. Dersom 4K Ultra HD-formatet tar av i fremtiden, vil det kunne komme en oppgradering til dette og, men for tiden er NAD uten 4K-støtte.

Receiveren har ikke nettverkstilkobling, men det er mulig å bytte til en HDMI-modul med Ethernet-kontakt. Denne vil kun gjøre at receiveren kan fjernstyres med en iPhone, og ikke gi noen form for strømmemuligheter. Dette er en ren hjemmekinomaskin!

Det er få funksjoner. En undermeny for DSP-modus avduker kun én funksjon: nemlig leppesynk i millisekunder. Det er rett og slett ingen lydmodier å velge blant. For min del synes jeg faktisk det er deilig.

Den minimalistiske skjermmenyen med hvit skrift på grå bakgrunn ville vært grei. Hadde jeg bare ikke til stadighet ramla ut av menyen, fordi jeg ikke klarer å lære meg at høyre piltast skal brukes for bekreftelse, og ikke enter-knappen. Denne lille detaljen får meg til å kåre dette til testens minst brukervennlige receiver!

Høyttalerkalibrering skjer med Audysseys enkleste variant. Ved hjelp av målemikrofon settes avstand til hver høyttaler, delefrekvens og lydnivå. Ingen romkorreksjon med EQ her.

NAD_T757v2_bak

Lydkvalitet
Om jeg blir irritert over brukergrensesnittet, glemmer jeg dette helt når filmen går på. Ingen av de andre receiverne i testen låter like uanfektet under press. Her er det masse kraft! Og masse trøkk! Scenen hvor hjemmet til Tony Stark angripes av helikoptre trøkker mer enn med noen av de andre receiverne, med mindre forvrengning når glass knuses og biter flyr veggimellom. Dette er virkelig engasjerende!

Dialogene er store og massive, lydbildet brer seg sømløst rundt, og totalt sett er lyden i en annen klasse enn de andre. I hvert fall når man snakker lydtrykk og engasjement. NAD har ikke den mest nyanserte tonegjengivelsen, det låter litt som om alle skuespillerne går på anabole steroider. Men dette er fett å høre på!

Musikk låter også bra, spesielt dynamikken og roen kan de andre misunne NAD. Når en basstromme slår, så slår den hardt. Det er mye mat i dypbassen, som låter knalltøft. Men det låter litt tilbakelent i øvre mellomtone, slik at lyse pianotangenter ikke får samme snert som med Pioneer og Onkyo. Sangstemmer står heller ikke like mye ut fra lydbildet.

Konklusjon
NAD T757v2 trøkker til fra første sekund. Her er muskler nok til å drønne løs i hjemmekinoen, slik at man klemmes tilbake i sofaen uten at receiveren stresses før det blir altfor høyt. Er du slettes ikke ute etter en receiver som kan strømme musikk, men søker en ren forsterker til å håndtere filmsamlingen, så kan dette være receiveren for deg. Her er det kraft i massevis, og en kanalseparasjon god nok til å tegne opp et sømløst lydbilde som brer seg rundt rommet. Musikk låter også tøft. Det mangler litt finesse i overtonene, men det gjør fint lite.

Irritasjonsmomentet er brukervennligheten. For selv om en receiver er minimalistisk, kan den godt være intuitiv.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

5 surroundreceivere

Oppsummering

For ti tusen kroner får man en receiver som både låter topp og gir rikelig med funksjoner.

Yamaha RX-A1030

Den totale opplevelsen

Yamaha RX-A1030 har alt: Glimrende lydkvalitet, godt med kraft - og topp brukervennlighet. Den er også meget velutstyrt. Dette er rett og slett den beste surroundreceiveren i sin klasse.

Heftig og naturlig lyd Funker fint til strømming Overlegen fjernkontroll-app Platespillerinngang
Det finnes receivere med mer gjennomsiktig mellomtone

Harman / Kardon AVR 370

Futt og fart

Fra Harman / Kardon kommer en receiver som engasjerer på actionfilm. En knotete fjernkontroll trekker ned, og musikkstrømming går trått. AirPlay er redningen.

Tøff lyd Wi-Fi AirPlay
Litt svulstig bass Treig manøvrering ved strømming Ikke platespillerinngang

Pioneer SC-2023

Klar lyd, enkel tilkobling

Pioneer tegner opp et stort, åpent lydlandskap, med klokkeklare dialoger. Idiotsikker steg-for-steg tilkobling gjør en ellers avansert receiver enkel i bruk.

Sømløs lyd AirPlay
Ikke platespillerinngang Kan låte litt sterilt etter kalibrering

Onkyo TX-NR828

Distinkt og kraftig

Dette er en heftig og musikalsk hjemmekinomaskin, med skikkelig kontroll og basstrøkk. Merk også trådløs nettverkstilkobling og Spotify.

Stor og kraftig lyd Wi-Fi og Bluetooth Platespillerinngang Spotify
Overtonene kunne vært enda mer oppløst Mindre avansert enn forgjengeren
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Referanselyd rett i veggen In-wall høyttalerne fra IW150 serien skal være spesielt utviklet for Dolby Atmos.
Nå får du Google TV på alle skjermer Google Chromecast gir TV-en nytt liv, og nå har den fått både fjernkontroll, Google TV – og 4K. Men også et problem.
Chromecast med Google TV kommer (endelig) til Norge Fra i dag kan Googles nye Chromecast forhåndsbestilles i Norge. Den byr blant annet på en inkludert fjernkontroll og Google TV. Fra 21. juni er den også tilgjengelig i butikkene
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et av de store gamle trærne i hi-fi-skogen har falt. Uten en lyd.
Sjekk ut Sonys nye 4K-projektorer Tilbyr blant annet laserlys til en helt ny pris!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend