TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

5 surroundreceivere

Oppsummering

For ti tusen kroner får man en receiver som både låter topp og gir rikelig med funksjoner.

forfatter
Publisert 15.10.13 - 13:23

Det er ingen tvil om at lydopplevelsene løftes et godt hakk når du dobler prisen fra 4-5.000 kroner for en surroundreceiver. Receiverne i denne testen har mer av alt og parer utstyr med lydkvalitet på en helt annen måte. Plutselig får man et skikkelig fundament i bassregisteret, og en evne til å trekke selv store høyttalere uten å gispe etter pust. Og endelig får vi utsøkte lydopplevelser i stereo så vel som surround.

På toppen i denne testen finner vi Yamaha RX-A1020. Den har et fyldig og naturlig lydbilde kombinert med godt med slagkraft. I tillegg er den svært brukervennlig og gir mange muligheter. Ønsker du høydekanaler, er det dessuten Yamaha som gjør denne jobben best. Fjernkontroll-appen til iPad er helt sjef, og strømmer man med AirPlay eller MusicPlay får man også enkel tilgang til den digitale musikksamlingen. SCENE-knapper gjør det enklere å programmere receiveren til å gjøre mange kommandoer på én gang.

Hakk i hæl følger Onkyo TX-NR828 og Pioneer SC-2023. Disse er glimrende på hver sin måte. Onkyo har nok hakket mer kraft, mens Pioneer har en mer nøytral og gjennomsiktig klangkarakter. Begge har dessuten god brukervennlighet. Onkyo har innebygd Spotify, men Pioneer har AirPlay. Med AirPlay får du da også spilt Spotify fra en bærbar iPhone eller iPad. Vi klarer likevel ikke å bestemme oss for hvilken som er best av de to, det er et meget tett race.

I denne testen finnes ingen dårlig receiver. NAD T757v2 og Harman/Kardon AVR 370 er begge beviser på dette. NAD låter tøffest av alle i testen, med mest kraft og guffe. På funksjonssiden er den ganske ribbet, den mangler nettverksfunksjon og dermed strømming. Det ville ikke brydd oss, hvis bare brukervennligheten var på topp. Det er den dessverre ikke, med en irriterende dårlig manøvrering i skjermmenyen. Da er Harman / Kardon AVR 370 bedre. Skjermmenyen på denne er god og oversiktlig. Dessverre er det fjernkontrollen som her blir irritasjonsmomentet, og det faktum at kommandoene registreres såpass tregt at det å strømme musikk blir en selsom opplevelse. Men lydkvaliteten er god, med masse trøkk og moro! Den mangler bare litt oppløsning.

Også i denne testen:

Yamaha RX-A1030

Den totale opplevelsen

Yamaha RX-A1030 har alt: Glimrende lydkvalitet, godt med kraft - og topp brukervennlighet. Den er også meget velutstyrt. Dette er rett og slett den beste surroundreceiveren i sin klasse.

Heftig og naturlig lyd Funker fint til strømming Overlegen fjernkontroll-app Platespillerinngang
Det finnes receivere med mer gjennomsiktig mellomtone

Harman / Kardon AVR 370

Futt og fart

Fra Harman / Kardon kommer en receiver som engasjerer på actionfilm. En knotete fjernkontroll trekker ned, og musikkstrømming går trått. AirPlay er redningen.

Tøff lyd Wi-Fi AirPlay
Litt svulstig bass Treig manøvrering ved strømming Ikke platespillerinngang

NAD T757v2

Minimalistisk hjemmekinokraft

NAD unngår alt overflødig og konsentrerer seg om det de kan best: Topp lyd til hyggelig pris.

Bomber og granater! DAB+ oppgraderbar
Ikke romkorreksjon Få funksjoner Ikke strømming Ikke platespillerinngang

Pioneer SC-2023

Klar lyd, enkel tilkobling

Pioneer tegner opp et stort, åpent lydlandskap, med klokkeklare dialoger. Idiotsikker steg-for-steg tilkobling gjør en ellers avansert receiver enkel i bruk.

Sømløs lyd AirPlay
Ikke platespillerinngang Kan låte litt sterilt etter kalibrering

Onkyo TX-NR828

Distinkt og kraftig

Dette er en heftig og musikalsk hjemmekinomaskin, med skikkelig kontroll og basstrøkk. Merk også trådløs nettverkstilkobling og Spotify.

Stor og kraftig lyd Wi-Fi og Bluetooth Platespillerinngang Spotify
Overtonene kunne vært enda mer oppløst Mindre avansert enn forgjengeren
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
4 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Referanselyd rett i veggen In-wall høyttalerne fra IW150 serien skal være spesielt utviklet for Dolby Atmos.
Nå får du Google TV på alle skjermer Google Chromecast gir TV-en nytt liv, og nå har den fått både fjernkontroll, Google TV – og 4K. Men også et problem.
Chromecast med Google TV kommer (endelig) til Norge Fra i dag kan Googles nye Chromecast forhåndsbestilles i Norge. Den byr blant annet på en inkludert fjernkontroll og Google TV. Fra 21. juni er den også tilgjengelig i butikkene
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et av de store gamle trærne i hi-fi-skogen har falt. Uten en lyd.
Sjekk ut Sonys nye 4K-projektorer Tilbyr blant annet laserlys til en helt ny pris!
Ta med deg bildet hvor som helst! Samsung The Freestyle er en kjekk projektor når du trenger rask og enkel videounderholdning i stort format – men har også noen begrensninger.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend