Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Harman / Kardon AVR 370

Futt og fart

Fra Harman / Kardon kommer en receiver som engasjerer på actionfilm. En knotete fjernkontroll trekker ned, og musikkstrømming går trått. AirPlay er redningen.
Lyd & Bilde mener
Tøff lyd Wi-Fi AirPlay
Litt svulstig bass Treig manøvrering ved strømming Ikke platespillerinngang
Spesifikasjoner
  • 8 x HDMI inn (MHL i front), 2 x HDMI ut
  • 3D og 4K oppskalering
  • 7 x 125W (8 ohm)
  • EzSet/EQ høyttalerkalibrering
  • Trådløst nettverk
  • AirPlay og DLNA
  • Fjernkontrollapp for iOS og Android

Harman/Kardon vil heller la være å lage noen forsterker enn å lage en svak forsterker. Derfor har deres surroundreceivere tradisjonelt hatt litt færre funksjoner og finesser enn konkurrentenes. Så har mer av budsjettet kunne brukes på bedre lyd.

Med AVR 370 er imidlertid utstyrsnivået på høyde med konkurrentenes. Receiveren har innebygd Wi-Fi, og her er både nettverksstrømming via DLNA og innebygd AirPlay.

Skjermmenyen er enkel og oversiktlig, med noe mer farger enn hos Pioneer og NAD.

Det jeg ikke liker er fjernkontrollens plassering av knappene og deres funksjoner. Man må eksempelvis trykke ”AVR” for å komme inn i oppsettmenyen. Trykker du ”Menu”, skjer det ingenting… Receiveren er også litt treg til å reagere på kommandoene fra fjernkontrollen. Dette er svært irriterende når man skal manøvrere seg gjennom lange lister av sanger og artister over nettverket. En app er tilgjengelig for smartmobil og nettbrett til formålet, men det blir ikke noe bedre med denne. Man må bruke virtuelle piltaster å bla gjennom musikken med, i stedet for å rulle musikklister opp og ned på berøringsskjermen.

Ellers er det fint å konstatere at AVR 370 har fått multikanals forforsterkerutgang, noe forgjengeren manglet. Denne kommer godt med hvis man ønsker å supplere med mer forsterkerkraft siden.

Annonse

Lydkvalitet
Lydeffektene under bombarderingen av Tony Starks hjem i Iron Man 3 er skikkelig tøffe og massive. Riktignok ikke helt samme mengde testosteron som med NAD, men H/K har vel så mye krutt som Onkyo og Pioneer. Det kan bli noe skarpt i diskantområdet når det knuses i glass, og pistolskudd får også en litt hard ringelyd når lydnivået er høyt.

Dialogene på film er krispere enn med NAD, og stemmene gjengis med god fylde i nedre mellomtone og i bassområdet, og gir en ”larger than life” følelse. Lydbildet generelt virker likevel litt mindre svevende rundt oss, enn med Onkyo og Pioneer.

Annonse

Så musikk. Piano låter litt mer avrundet enn med Onkyo og Pioneer, jeg ønsker litt mer snert i toppen. Stemmene til Bjørn Johan Muri og Tomine Harket på ”Dele alla ord og tankar” fra Hoff Ensembles klassiske jazzutgivelse ”Quiet Winter Night” står litt tettere sammen, hvor Onkyo og Pioneer skiller dem bedre fra hverandre. Bassen låter også litt rundere og mer plump med H/K.

Det later til at romkorreksjonen EzSet/EQ ikke er fullt så nøyaktig som de andre, spesielt subwooferen låter litt mer svulstig og dump med H/K. Det låter veldig tøft på rock og elektronisk musikk, men bunnklangen i et flygel låter ikke helt naturlig.

HarmanKardon_AVR-370_bakside

Konklusjon
AVR 370 underholder virkelig på actionfilm, rock og elektronisk musikk. Lydtrykk og basskraft er viktig når man vil underholdes fremfor at alt skal være pinlig korrekt gjengitt. Det kan bli litt aggressivt i overtonene under intense scener, og bassinstrumenter som kontrabass og de dypeste oktavene på et flygel låter litt svulstig. Men det blir aldri kjedelig!

Brukervennligheten er grei, men vi liker ikke fjernkontrollen. ”Menu”-knappen bør bety nettopp dette, ingen kan vite at skjermmenyen aktiveres med ”AVR”-knappen. Med appen er oversikten bedre. Strømming av musikk funker ikke spesielt bra, fordi det går treigt å bla i musikkbiblioteket. Dette løses med AirPlay.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

5 surroundreceivere

Oppsummering

For ti tusen kroner får man en receiver som både låter topp og gir rikelig med funksjoner.

Yamaha RX-A1030

Den totale opplevelsen

Yamaha RX-A1030 har alt: Glimrende lydkvalitet, godt med kraft - og topp brukervennlighet. Den er også meget velutstyrt. Dette er rett og slett den beste surroundreceiveren i sin klasse.

Heftig og naturlig lyd Funker fint til strømming Overlegen fjernkontroll-app Platespillerinngang
Det finnes receivere med mer gjennomsiktig mellomtone

NAD T757v2

Minimalistisk hjemmekinokraft

NAD unngår alt overflødig og konsentrerer seg om det de kan best: Topp lyd til hyggelig pris.

Bomber og granater! DAB+ oppgraderbar
Ikke romkorreksjon Få funksjoner Ikke strømming Ikke platespillerinngang

Pioneer SC-2023

Klar lyd, enkel tilkobling

Pioneer tegner opp et stort, åpent lydlandskap, med klokkeklare dialoger. Idiotsikker steg-for-steg tilkobling gjør en ellers avansert receiver enkel i bruk.

Sømløs lyd AirPlay
Ikke platespillerinngang Kan låte litt sterilt etter kalibrering

Onkyo TX-NR828

Distinkt og kraftig

Dette er en heftig og musikalsk hjemmekinomaskin, med skikkelig kontroll og basstrøkk. Merk også trådløs nettverkstilkobling og Spotify.

Stor og kraftig lyd Wi-Fi og Bluetooth Platespillerinngang Spotify
Overtonene kunne vært enda mer oppløst Mindre avansert enn forgjengeren
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.