: Harman / Kardon AVR 370

Futt og fart

Fra Harman / Kardon kommer en receiver som engasjerer på actionfilm. En knotete fjernkontroll trekker ned, og musikkstrømming går trått. AirPlay er redningen.
Lyd & Bilde mener
Tøff lyd Wi-Fi AirPlay
Litt svulstig bass Treig manøvrering ved strømming Ikke platespillerinngang
Spesifikasjoner
  • 8 x HDMI inn (MHL i front), 2 x HDMI ut
  • 3D og 4K oppskalering
  • 7 x 125W (8 ohm)
  • EzSet/EQ høyttalerkalibrering
  • Trådløst nettverk
  • AirPlay og DLNA
  • Fjernkontrollapp for iOS og Android
Annonse
Annonse
forfatter

Harman/Kardon vil heller la være å lage noen forsterker enn å lage en svak forsterker. Derfor har deres surroundreceivere tradisjonelt hatt litt færre funksjoner og finesser enn konkurrentenes. Så har mer av budsjettet kunne brukes på bedre lyd.

Med AVR 370 er imidlertid utstyrsnivået på høyde med konkurrentenes. Receiveren har innebygd Wi-Fi, og her er både nettverksstrømming via DLNA og innebygd AirPlay.

Skjermmenyen er enkel og oversiktlig, med noe mer farger enn hos Pioneer og NAD.

Det jeg ikke liker er fjernkontrollens plassering av knappene og deres funksjoner. Man må eksempelvis trykke ”AVR” for å komme inn i oppsettmenyen. Trykker du ”Menu”, skjer det ingenting… Receiveren er også litt treg til å reagere på kommandoene fra fjernkontrollen. Dette er svært irriterende når man skal manøvrere seg gjennom lange lister av sanger og artister over nettverket. En app er tilgjengelig for smartmobil og nettbrett til formålet, men det blir ikke noe bedre med denne. Man må bruke virtuelle piltaster å bla gjennom musikken med, i stedet for å rulle musikklister opp og ned på berøringsskjermen.

Ellers er det fint å konstatere at AVR 370 har fått multikanals forforsterkerutgang, noe forgjengeren manglet. Denne kommer godt med hvis man ønsker å supplere med mer forsterkerkraft siden.

Lydkvalitet
Lydeffektene under bombarderingen av Tony Starks hjem i Iron Man 3 er skikkelig tøffe og massive. Riktignok ikke helt samme mengde testosteron som med NAD, men H/K har vel så mye krutt som Onkyo og Pioneer. Det kan bli noe skarpt i diskantområdet når det knuses i glass, og pistolskudd får også en litt hard ringelyd når lydnivået er høyt.

Dialogene på film er krispere enn med NAD, og stemmene gjengis med god fylde i nedre mellomtone og i bassområdet, og gir en ”larger than life” følelse. Lydbildet generelt virker likevel litt mindre svevende rundt oss, enn med Onkyo og Pioneer.

Så musikk. Piano låter litt mer avrundet enn med Onkyo og Pioneer, jeg ønsker litt mer snert i toppen. Stemmene til Bjørn Johan Muri og Tomine Harket på ”Dele alla ord og tankar” fra Hoff Ensembles klassiske jazzutgivelse ”Quiet Winter Night” står litt tettere sammen, hvor Onkyo og Pioneer skiller dem bedre fra hverandre. Bassen låter også litt rundere og mer plump med H/K.

Det later til at romkorreksjonen EzSet/EQ ikke er fullt så nøyaktig som de andre, spesielt subwooferen låter litt mer svulstig og dump med H/K. Det låter veldig tøft på rock og elektronisk musikk, men bunnklangen i et flygel låter ikke helt naturlig.

HarmanKardon_AVR-370_bakside

Konklusjon
AVR 370 underholder virkelig på actionfilm, rock og elektronisk musikk. Lydtrykk og basskraft er viktig når man vil underholdes fremfor at alt skal være pinlig korrekt gjengitt. Det kan bli litt aggressivt i overtonene under intense scener, og bassinstrumenter som kontrabass og de dypeste oktavene på et flygel låter litt svulstig. Men det blir aldri kjedelig!

Brukervennligheten er grei, men vi liker ikke fjernkontrollen. ”Menu”-knappen bør bety nettopp dette, ingen kan vite at skjermmenyen aktiveres med ”AVR”-knappen. Med appen er oversikten bedre. Strømming av musikk funker ikke spesielt bra, fordi det går treigt å bla i musikkbiblioteket. Dette løses med AirPlay.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

5 surroundreceivere

Oppsummering

For ti tusen kroner får man en receiver som både låter topp og gir rikelig med funksjoner.

Yamaha RX-A1030

Den totale opplevelsen

Yamaha RX-A1030 har alt: Glimrende lydkvalitet, godt med kraft - og topp brukervennlighet. Den er også meget velutstyrt. Dette er rett og slett den beste surroundreceiveren i sin klasse.

Heftig og naturlig lyd Funker fint til strømming Overlegen fjernkontroll-app Platespillerinngang
Det finnes receivere med mer gjennomsiktig mellomtone

NAD T757v2

Minimalistisk hjemmekinokraft

NAD unngår alt overflødig og konsentrerer seg om det de kan best: Topp lyd til hyggelig pris.

Bomber og granater! DAB+ oppgraderbar
Ikke romkorreksjon Få funksjoner Ikke strømming Ikke platespillerinngang

Pioneer SC-2023

Klar lyd, enkel tilkobling

Pioneer tegner opp et stort, åpent lydlandskap, med klokkeklare dialoger. Idiotsikker steg-for-steg tilkobling gjør en ellers avansert receiver enkel i bruk.

Sømløs lyd AirPlay
Ikke platespillerinngang Kan låte litt sterilt etter kalibrering

Onkyo TX-NR828

Distinkt og kraftig

Dette er en heftig og musikalsk hjemmekinomaskin, med skikkelig kontroll og basstrøkk. Merk også trådløs nettverkstilkobling og Spotify.

Stor og kraftig lyd Wi-Fi og Bluetooth Platespillerinngang Spotify
Overtonene kunne vært enda mer oppløst Mindre avansert enn forgjengeren
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!