: Harman / Kardon AVR 370

Futt og fart

Fra Harman / Kardon kommer en receiver som engasjerer på actionfilm. En knotete fjernkontroll trekker ned, og musikkstrømming går trått. AirPlay er redningen.
Lyd & Bilde mener
Tøff lyd Wi-Fi AirPlay
Litt svulstig bass Treig manøvrering ved strømming Ikke platespillerinngang
Spesifikasjoner
  • 8 x HDMI inn (MHL i front), 2 x HDMI ut
  • 3D og 4K oppskalering
  • 7 x 125W (8 ohm)
  • EzSet/EQ høyttalerkalibrering
  • Trådløst nettverk
  • AirPlay og DLNA
  • Fjernkontrollapp for iOS og Android
Annonse
Annonse
forfatter

Harman/Kardon vil heller la være å lage noen forsterker enn å lage en svak forsterker. Derfor har deres surroundreceivere tradisjonelt hatt litt færre funksjoner og finesser enn konkurrentenes. Så har mer av budsjettet kunne brukes på bedre lyd.

Med AVR 370 er imidlertid utstyrsnivået på høyde med konkurrentenes. Receiveren har innebygd Wi-Fi, og her er både nettverksstrømming via DLNA og innebygd AirPlay.

Skjermmenyen er enkel og oversiktlig, med noe mer farger enn hos Pioneer og NAD.

Det jeg ikke liker er fjernkontrollens plassering av knappene og deres funksjoner. Man må eksempelvis trykke ”AVR” for å komme inn i oppsettmenyen. Trykker du ”Menu”, skjer det ingenting… Receiveren er også litt treg til å reagere på kommandoene fra fjernkontrollen. Dette er svært irriterende når man skal manøvrere seg gjennom lange lister av sanger og artister over nettverket. En app er tilgjengelig for smartmobil og nettbrett til formålet, men det blir ikke noe bedre med denne. Man må bruke virtuelle piltaster å bla gjennom musikken med, i stedet for å rulle musikklister opp og ned på berøringsskjermen.

Ellers er det fint å konstatere at AVR 370 har fått multikanals forforsterkerutgang, noe forgjengeren manglet. Denne kommer godt med hvis man ønsker å supplere med mer forsterkerkraft siden.

Annonse

Lydkvalitet
Lydeffektene under bombarderingen av Tony Starks hjem i Iron Man 3 er skikkelig tøffe og massive. Riktignok ikke helt samme mengde testosteron som med NAD, men H/K har vel så mye krutt som Onkyo og Pioneer. Det kan bli noe skarpt i diskantområdet når det knuses i glass, og pistolskudd får også en litt hard ringelyd når lydnivået er høyt.

Dialogene på film er krispere enn med NAD, og stemmene gjengis med god fylde i nedre mellomtone og i bassområdet, og gir en ”larger than life” følelse. Lydbildet generelt virker likevel litt mindre svevende rundt oss, enn med Onkyo og Pioneer.

Så musikk. Piano låter litt mer avrundet enn med Onkyo og Pioneer, jeg ønsker litt mer snert i toppen. Stemmene til Bjørn Johan Muri og Tomine Harket på ”Dele alla ord og tankar” fra Hoff Ensembles klassiske jazzutgivelse ”Quiet Winter Night” står litt tettere sammen, hvor Onkyo og Pioneer skiller dem bedre fra hverandre. Bassen låter også litt rundere og mer plump med H/K.

Det later til at romkorreksjonen EzSet/EQ ikke er fullt så nøyaktig som de andre, spesielt subwooferen låter litt mer svulstig og dump med H/K. Det låter veldig tøft på rock og elektronisk musikk, men bunnklangen i et flygel låter ikke helt naturlig.

HarmanKardon_AVR-370_bakside

Annonse

Konklusjon
AVR 370 underholder virkelig på actionfilm, rock og elektronisk musikk. Lydtrykk og basskraft er viktig når man vil underholdes fremfor at alt skal være pinlig korrekt gjengitt. Det kan bli litt aggressivt i overtonene under intense scener, og bassinstrumenter som kontrabass og de dypeste oktavene på et flygel låter litt svulstig. Men det blir aldri kjedelig!

Brukervennligheten er grei, men vi liker ikke fjernkontrollen. ”Menu”-knappen bør bety nettopp dette, ingen kan vite at skjermmenyen aktiveres med ”AVR”-knappen. Med appen er oversikten bedre. Strømming av musikk funker ikke spesielt bra, fordi det går treigt å bla i musikkbiblioteket. Dette løses med AirPlay.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

5 surroundreceivere

Oppsummering

For ti tusen kroner får man en receiver som både låter topp og gir rikelig med funksjoner.

Yamaha RX-A1030

Den totale opplevelsen

Yamaha RX-A1030 har alt: Glimrende lydkvalitet, godt med kraft - og topp brukervennlighet. Den er også meget velutstyrt. Dette er rett og slett den beste surroundreceiveren i sin klasse.

Heftig og naturlig lyd Funker fint til strømming Overlegen fjernkontroll-app Platespillerinngang
Det finnes receivere med mer gjennomsiktig mellomtone

NAD T757v2

Minimalistisk hjemmekinokraft

NAD unngår alt overflødig og konsentrerer seg om det de kan best: Topp lyd til hyggelig pris.

Bomber og granater! DAB+ oppgraderbar
Ikke romkorreksjon Få funksjoner Ikke strømming Ikke platespillerinngang

Pioneer SC-2023

Klar lyd, enkel tilkobling

Pioneer tegner opp et stort, åpent lydlandskap, med klokkeklare dialoger. Idiotsikker steg-for-steg tilkobling gjør en ellers avansert receiver enkel i bruk.

Sømløs lyd AirPlay
Ikke platespillerinngang Kan låte litt sterilt etter kalibrering

Onkyo TX-NR828

Distinkt og kraftig

Dette er en heftig og musikalsk hjemmekinomaskin, med skikkelig kontroll og basstrøkk. Merk også trådløs nettverkstilkobling og Spotify.

Stor og kraftig lyd Wi-Fi og Bluetooth Platespillerinngang Spotify
Overtonene kunne vært enda mer oppløst Mindre avansert enn forgjengeren
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.