Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Pioneer VSX-922

Brukervennlig og smart

Pioneer VSX-922 er en velutstyrt og rimelig surroundreceiver, med avansert høyttalerkalibrering slik at selv en idiot kan få den til å låte bra.
Lyd & Bilde mener
Klare dialoger Dynamikk Velutstyrt
Mangler litt oppløsning
Spesifikasjoner
  • HDMI: 6 inn, 1 ut
  • 7 x 105 watt (8 Ohm)
  • 4K passthrough, 3D og lydretur
  • MCACC romkorreksjon
  • Nettverk m/ AirPlay og remote app
  • Ikke multikanals pre out

Med AirPlay-støtte kan VSX-922 enkelt strømme musikk fra en Apple-trådløs eller via iTunes trådløst gjennom nettverket. Koble receiveren til nettverket via eternettkabel, eller kjøp en trådløs nettverks-USB-nøkkel til 600 kroner (AS-WL300). Receiveren kan også strømme musikk via en nettverksharddisk eller tilkoblet USB-minne, og internettradio med flere tusen radiostasjoner er også på plass.

Hele seks HDMI-innganger er på plass, mot forgjengerens fire. Disse støtter alle video med 4K-oppløsning, men skalerer ikke opp lavoppløst video. 3D-støtte og lydretur (ARC) er på plass.

Pioneer har lansert sin tredjegenerasjons fjernkontrollapp til smartmobiler og nettbrett, ved navn iControl2012. Denne gir utvidet kontroll i forhold til sine forgjengere, som for eksempel virtuelle høyttalere.

Romkorreksjonen MCACC kalibrerer høyttalerne automatisk for én sitteplass, og korrigerer dessuten for faseforandringer i lyden. Jitterkorreksjon på HDMI har den også, forutsatt at du bruker en Pioneer Blu-ray-spiller som støtter dette (PQLS).
Brukervennligheten er ekstremt bra. Ikke minst fordi det ligger ved en steg-for-steg DVD-ROM som puttes i skuffen på datamaskinen. Du klikker deg frem etter hvordan du har koblet opp receiveren, og datamaskinen setter den automatisk opp over nettverket.

Lydkvaliteten
I vårt testrom låter det best dersom toneinnstillinger (EQ) gjort under autokalibrering skrus av i etterkant. Pioneer drar opp de høye frekvensene for mye, som gjør at det lett låter skarpt. Dette vil variere fra rom til rom, så prøv deg frem.

Annonse

Det glimrende lydsporet på ”Harry Potter and the Deathly Hollows: Part 2” blir godt ivaretatt. Dialogene er klare, og lydbildet brer seg sømløst rundt oss. Med Virtual Height Speaker og Virtual Depth er lydlandskapet ekstra åpent og stort, og det er god kontroll på høyttalerne. Filmmusikken står flott i fokus, og det er bra dynamisk kontroll spesielt i det viktige mellomtoneområdet.

Det mangler noe raffinement i overtonene, som ikke er fullt så luftige som med Denon og Onkyo. Det kunne også vært enda mer futt og fart i mellombassområdet, hvor forsterkeren ikke får hjelp av subwooferen. Men alt i alt svært gode prestasjoner fra Pioneer.

Annonse

Ren musikk på Blu-ray i surround låter også bra. Ola Gjeilo sitt flygel på ”North Country II” fra 2L-albumet ”Stone Rose” låter virkelig fint, med et flott attakk i tangentene. Klangen er mer kompleks i Pure Direct-modus. Da kan ikke Virtual Speaker eller romkorreksjon benyttes, så lydbildet er ikke fullt så svevende i dimensjon, men har til gjengjeld en bedre tonestruktur.

Mer rocka musikk i stereo er det også futt i, og i det hele tatt mangler det bare en anelse oppløsning i overtonene. Men du verden, dette er meget bra!

Konklusjon
Pioneer VSX-922 er en meget brukervennlig receiver med en bråte funksjoner. Fjernkontroll-appen funker meget bra, og lydkvaliteten er der den skal. Her er det godt med krutt, film og musikk engasjerer skikkelig, med god åpenhet i dialoger og sangstemmer. Litt mer oppløsning helt i overtonene, og gjerne enda mer fraspark i mellombassen, og Pioneer ville vært livsfarlig.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Onkyo TX-NR616

Kongen på budsjetthaugen

Onkyo har satset på 4K-oppskalering og en masse tilkoblinger, inkludert åtte HDMI-innganger. Men viktigst er at TX-NR616 låter fabelaktig! Onkyo TX-NR616 er en meget vellykket konstruksjon. Den er godt utstyrt, og lydmessig drar den fordelene av Denons overtoner kombinert med Yamahas rytmikk og Pioneers energiske mellomtone.

Klare dialoger Dynamikk Tøff bass Velutstyrt
Ikke AirPlay

Guide

Hjemmekino på 1-2-3

Blir du skremt av alle høyttalerne og tilkoblingene? Det er det ingen grunn til.

Yamaha RX-V573

Futt og fart

Yamaha sine receivere har fått AirPlay. Og det er klart at produsenten fremdeles har kontroll på lydkvaliteten. Dette er kanskje den mest underholdende receiveren til under 5.000 kroner.

Dynamikk Trøkk Velutstyrt
Litt dempede overtoner Bare 4 HDMI-innganger

Denon AVR-2113

Komplett løsning

Denon AVR-2113 har alt man trenger i en surroundreceiver, inkludert 4K-oppskalering, AirPlay og innebygd Spotify. Litt lite trøkk, men den har ellers det meste.

Oppløste overtoner Mange muligheter
Mangler litt attakk og liv i mellomtonen
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

36 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.