Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 07Delta

: Denon AVR-2113

Komplett løsning

Denon AVR-2113 har alt man trenger i en surroundreceiver, inkludert 4K-oppskalering, AirPlay og innebygd Spotify. Litt lite trøkk, men den har ellers det meste.

Skrevet av / 07.08.12 - 00:00
Denon AVR-2113
Geir Gråbein Nordby

Denon er ikke fremmed for å utstyre sine receivere godt, ei heller denne gangen. Via nettverkstilkoblingen støtter AVR-2113 både internettradio, strømming av lyd, video og stillbilder fra en nettverksharddisk, og den har innebygd AirPlay, som er gull for brukere av Apples bærbare enheter, eller iTunes-brukere. Enklere blir det nemlig ikke å spille musikk trådløst til lydanlegget. I tillegg har receiveren innebygd Spotify-tilkobling. Denne funker best via Denon Remote App for iPhone, ettersom den medfølgende fjernkontrollen mangler tastatur og gjør søking på musikk ufattelig knotete. Med appen funker det derimot fint, men synes på en annen side overflødig, ettersom Spotify allerede funker ypperlig fra enhver mobile Apple-enhet via AirPlay. Det gjør for øvrig også Wimp, Qobuz og alle andre musikkapplikasjoner.

Receiveren støtter 4K-video og kan dessuten oppskalere til dette formatet. Så spørs det bare om den gjør det bedre enn de kommende 4K-skjermene og -projektorene, som alle gjør denne jobben på egenhånd.

Romkorreksjon er av typen Audyssey MultEQ XT, som korrigerer for inntil åtte posisjoner i rommet, med minimum seks som anbefalt for å få best mulig kunnskap om akustikken.

Brukervennligheten hos Denon er super. Jeg liker spesielt godt menysystemet, som på oversiktlig vis ligger gjennomsiktig oppå TV-bildet, slik at man ikke mister noe av handlingen.

Lydkvaliteten
Først og fremst, husk å skru av Dynamic EQ og Dynamic Volume. Man kan fort tro receiveren har meget flat og livløs lyd, for disse innstillingene er aktivert som standard.

”Harry Potter and the Deathly Hollows: Part 2” på Blu-ray gjengis med fin lydkvalitet, lydbildet omringer oss fint og luftig, og dialogene er klokkeklare. Det mangler bare litt guffe sammenliknet med Pioneer, som er sprekere og mer dynamisk spesielt i mellomtoneområdet. Denon låter litt rundt og forsiktig i forhold.

Flygelet til Ola Gjeilo fra albumet ”Stone Rose” på Blu-ray har en deilig tonestruktur og fylde. Det har ikke samme attakk i tangentene som Pioneer, men samtidig er det godt og oppløst i overtoneområdet. Flygelet låter fint, og når saksofonen på ”North Country II” kommer inn, har den en frodig og forførende klang. Jeg savner imidlertid litt råskap. På elektrotango-utgivelsen ”Tango 3.0” av Gotan Project er det også klart at Denon kunne hatt litt mer kraft og driv i rytmene.

Musikk i stereo med biamping får mer driv, og uten sammenlikning med de andre i testen er dette meget bra. Den har da også bedre oppløsning i toppen enn Pioneer og Yamaha. Men den har ikke gnisten og drivet. Jeg kan vanskelig forestille meg at noen vil forvente bedre lyd for pengene enn dette, men likevel blir altså Denon forbigått av de beste.

Konklusjon
Med meget god brukervennlighet, mye utstyr og god lyd er det ikke mye å utsette på Denon AVR-2113. Den låter meget rent og pent, med en fyldig og stor klang. Lydbildet strekker seg utover, og både film og musikk i surround låter innbydende. Så også musikk i stereo. Det vi savner i forhold til konkurrentene er mer attakk og liv i mellomtoneområdet. Det blir litt snilt.

Lyd & Bilde mener

Oppløste overtoner Mange muligheter Mangler litt attakk og liv i mellomtonen

Også i denne testen:

4 Surroundreceivere

Onkyo TX-NR616

Kongen på budsjetthaugen

Onkyo har satset på 4K-oppskalering og en masse tilkoblinger, inkludert åtte HDMI-innganger. Men viktigst er at TX-NR616 låter fabelaktig! Onkyo TX-NR616 er en meget vellykket konstruksjon. Den er godt utstyrt, og lydmessig drar den fordelene av Denons overtoner kombinert med Yamahas rytmikk og Pioneers energiske mellomtone.

Klare dialoger Dynamikk Tøff bass Velutstyrt
Ikke AirPlay
Les hele testen

Guide

Hjemmekino på 1-2-3

Blir du skremt av alle høyttalerne og tilkoblingene? Det er det ingen grunn til.

Les hele testen

Yamaha RX-V573

Futt og fart

Yamaha sine receivere har fått AirPlay. Og det er klart at produsenten fremdeles har kontroll på lydkvaliteten. Dette er kanskje den mest underholdende receiveren til under 5.000 kroner.

Dynamikk Trøkk Velutstyrt
Litt dempede overtoner Bare 4 HDMI-innganger
Les hele testen

Pioneer VSX-922

Brukervennlig og smart

Pioneer VSX-922 er en velutstyrt og rimelig surroundreceiver, med avansert høyttalerkalibrering slik at selv en idiot kan få den til å låte bra.

Klare dialoger Dynamikk Velutstyrt
Mangler litt oppløsning
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Marantz gir oss fullstendig bakoversveis

Denon har overgått seg selv

«Usynlig» storskjerm med laser

Skremmende realistisk kinobilde

Nye Apple TV er en kraftplugg

Laserskarpt kinobilde

Nå får du Google TV på alle skjermer

Ta med deg bildet hvor som helst!

Glitrende hjemmekino fra svindyr projektor

Sony HT-A9: For en surroundlyd!

Hvor bra er Sonys beste lydplanke?

Ny Blu-ray spiller for de kresne

Scroll to Top