TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Yamaha RX-V677

Futt og fart

Yamaha har alltid skjønt at det er mer moro med muskler i hjemmekinoen. I dette tilfellet mangler bare en mer delikat hånd.

forfatter
Publisert 17.10.14 - 05:00
L&B mener
Med fokus på en stor basslyd og fyldig mellomtone er det aldri kjedelig med Yamaha. En liten kruttpakke! Brukervennligheten er dessuten god.
Overtonene mangler litt oppløsning, som gjør at dialoger og klirrende sverd mister litt luftighet og snert.
Spesifikasjoner
 • HDMI: 6 inn (1 m/ MHL), 1 ut
 • Effekt: 7 x 90 watt (8 ohm, 2 kanaler)
 • Oppløsning: 4K UHD oppskalering, 60 fps, 3D
 • Romkorreksjon: YPAO
 • Nettverk: Wi-Fi + ethernet
 • Strømming: Spotify Connect, AirPlay, DLNA
 • Appstyring: AV Controller (iOS, Android, Windows Ph)
 • Multikanal pre out: Nei
 • Pris: 5.190 kr
 • Web: yamaha.no
Veil. pris 5190Pr. 17.10.14 Produktside

Når dragen Smaug brøler, buldrer det flott i bassområdet, og nærmest røsker tak i buksebeina. Lydbildet er stort og pompøst, og dialogene låter mye større enn man er vant til fra i virkeligheten. Du snakker om underholdning! Dette er skikkelig spenstig kinolyd! Tonene holder koken også oppover, men Yamaha har ikke samme detaljering og luftighet i det øvre registeret, som med Pioneer. Med noe manko på raffinement oppover er ikke dialogene eller filmmusikken så luftig som vi ønsker. Eventyr og action sitter som blinkskudd, mens mer lavmælte filmer savner litt mer luft.

Flygelet på Hoff Ensembles ”Quiet Winter Night” har ikke samme snert i de lysere tangentene som Pioneer og de andre receiverne, og kontrabassen kunne også hatt klarere overtoner. Men ingen har Yamahas underholdende rytmikk.

Det er ikke det at Yamaha RX-V677 egentlig er kraftigere enn de andre, men lydsignaturen gjør at den virker sånn. I tillegg blir den ikke like skarp når man spiller høyt, men er mer ørevennlig.

Utstyr
Utstyrsnivået er bra. Endelig har Yamaha fått innebygd Wi-Fi, så man slipper ekstern adapter for å koble til det trådløse hjemmenettverket. Musikk kan strømmes fra nettverkstilkoblet harddisk, og da er Yamahas MusicPlay-funksjon hendig. Med denne styres musikken fra mobiltelefonen med omtrent samme grensesnitt som Apple AirPlay – som er så enkelt og intuitivt at alle kan bruke det. Hvilket også støttes, og attpåtil er Spotify Connect innebygd, så her er det bare å velge og vrake mellom brukervennlige strømmemuligheter. Internettradio er nå en selvfølge, derimot krever Bluetooth fremdeles ekstern adapter.

Til gjengjeld kan Yamaha settes opp som en direkte Wi-Fi-tilkobling med mobiltelefonen eller PC-en, slik at man kan spille av musikk uten å være i kontakt med hjemmenettverket. Dette eliminerer behovet for Bluetooth.

Seks HDMI 2.0-innganger støtter 4K oppløsning i full 12-bit fargedybde og 60 bilder i sekundet, og skalerer lavere videooppløsninger til 4K Ultra HD. Receiveren har bare én HDMI-utgang, så har du både projektor og TV som skal kobles til, trenger du en HDMI-splitter.

Yamahas romkorreksjon fungerer bra, og best hvis man velger å justere alle de øvrige høyttalerne med utgangspunkt i fronthøyttalerne. Gitt at høyttalerne er gode.

Brukervennlighet
Yamaha-receiveren er meget enkel i bruk. Alt av nødvendige funksjoner er tilgjengelige via appen, samtidig som man ikke blir overveldet over alskens justeringsmuligheter. Det sitter fire såkalte SCENE-knapper på fjernkontrollen, som er forhåndsprogrammert med navn BD/DVD, TV, NET (nettradio) og RADIO. Programmert riktig settes for eksempel TV-en til riktig inngang og Blu-ray-spilleren skrus på, når ”BD/DVD” trykkes inn.

Konklusjon
RX-V677 er en liten kruttpakke av en receiver. Den røsker tak i bassområdet, og skriker ikke av smerte når den presses. Man kan spille ganske så høyt uten at det skjærer i ørene, og det låter tøft hele veien. I våre ører kan den tidvis bli noe svulstig i lyden, men hva underholdningsfaktor gjelder, er den midt i blinken. Vi merker oss dessuten at Yamaha endelig har bygget inn Wi-Fi, og det er fint lite å si på funksjonalitet og brukervennlighet.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Sony STR-DN1050

Brukervennlig og potent

Receiveren fra Sony er enkel i bruk, og skiller godt mellom elementene i lydbildet.

Sony varter opp med dynamisk og klar lyd, og skiller godt mellom stemmer og instrumenter. Spesialeffekter på film smeller godt ut. Dette er dessuten en meget brukervennlig receiver.
Bør matches med høyttalere som låter litt varmt og fyldig, ellers kan det bli litt hardt i toppen.

Pioneer VSX-924

Spekket med funksjoner

Denne vellydende receiveren har flere funksjoner enn du kommer til å bruke.

Dette er en velutstyrt receiver, med flere innstillingsmuligheter enn du kan drømme om. Dialogene låter klokkeklart, takket være en god og nøytral tonegjengivelse helt ned til bassområdet. Dette gagner selvsagt også hele lydbildet.
Pioneer kan låte litt hardt når den blir stresset. Fjernstyring fra mobil bærer preg av vel mange funksjoner, så man må bla mye og mister litt oversikt.

Oppsummering

Små forskjeller

Surroundreceiverne i denne prisklassen har blitt så finjustert at det er vanskelig å høre forskjell på dem. Utstyrslisten er også temmelig lik. Ingen er perfekt, men én skiller seg ut.

Onkyo TX-NR636

Atmosfærisk lyd

Onkyo varter opp med et luftig og mektig lydbilde. Dette er også den eneste i klassen med surroundformatet Dolby Atmos.

Lydbildet er stort og flott, med god kontroll på kampscener og klare dialoger. Receiveren er fremtidsrettet med HDCP 2.2, og Dolby Atmos gir ekte sfærisk surroundlyd.
Romkorreksjonen er en simpel affære, og EQ-innstillingene gjør at det låter litt blodfattig. Skru EQ av
Annonse
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nye Apple TV er en kraftplugg Tredje generasjon Apple TV 4K er en lynrask enhet med kraftig ytelse, en sømløs brukeropplevelse og lekker bilde- og lydkvalitet. Bare plugg den inn, og ta frem popcornet!
Lyd på ingen plass Innbyggingshøyttalerne DALI Phantom K-60 LP krever nesten ingen innbyggingsplass i dybden.
Her er nye Apple TV 4K En ny versjon av Apples populære TV-boks slippes 4. november – med en gladnyhet for eiere av Samsung TV!
Marantz Cinema: Friskere utseende - heftigere lyd? Marantz Cinema-serien består av nye integrerte surroundforsterkere i tillegg til separat prosessor og 16-kanals effektforsterker. Med et utseende man ikke ønsker å gjemme bort.
Comeback for Sonys beste surroundhøyttalere Sonys populære surroundhøyttalere har vært vanskelige å slå kloa i, men nå har de fått ny forhandler.
Laserskarpt kinobilde Markedets rimeligste laserprojektor med ekte 4K-oppløsning er nøyaktig så fantastisk som det høres ut.
Følg Lyd & Bilde