: Yamaha RX-V677

Futt og fart

Yamaha har alltid skjønt at det er mer moro med muskler i hjemmekinoen. I dette tilfellet mangler bare en mer delikat hånd.

Lyd & Bilde mener

Med fokus på en stor basslyd og fyldig mellomtone er det aldri kjedelig med Yamaha. En liten kruttpakke! Brukervennligheten er dessuten god.
Overtonene mangler litt oppløsning, som gjør at dialoger og klirrende sverd mister litt luftighet og snert.
 • HDMI: 6 inn (1 m/ MHL), 1 ut
 • Effekt: 7 x 90 watt (8 ohm, 2 kanaler)
 • Oppløsning: 4K UHD oppskalering, 60 fps, 3D
 • Romkorreksjon: YPAO
 • Nettverk: Wi-Fi + ethernet
 • Strømming: Spotify Connect, AirPlay, DLNA
 • Appstyring: AV Controller (iOS, Android, Windows Ph)
 • Multikanal pre out: Nei
 • Pris: 5.190 kr
 • Web: yamaha.no
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 5190 kr

Når dragen Smaug brøler, buldrer det flott i bassområdet, og nærmest røsker tak i buksebeina. Lydbildet er stort og pompøst, og dialogene låter mye større enn man er vant til fra i virkeligheten. Du snakker om underholdning! Dette er skikkelig spenstig kinolyd! Tonene holder koken også oppover, men Yamaha har ikke samme detaljering og luftighet i det øvre registeret, som med Pioneer. Med noe manko på raffinement oppover er ikke dialogene eller filmmusikken så luftig som vi ønsker. Eventyr og action sitter som blinkskudd, mens mer lavmælte filmer savner litt mer luft.

Flygelet på Hoff Ensembles ”Quiet Winter Night” har ikke samme snert i de lysere tangentene som Pioneer og de andre receiverne, og kontrabassen kunne også hatt klarere overtoner. Men ingen har Yamahas underholdende rytmikk.

Det er ikke det at Yamaha RX-V677 egentlig er kraftigere enn de andre, men lydsignaturen gjør at den virker sånn. I tillegg blir den ikke like skarp når man spiller høyt, men er mer ørevennlig.

Utstyr
Utstyrsnivået er bra. Endelig har Yamaha fått innebygd Wi-Fi, så man slipper ekstern adapter for å koble til det trådløse hjemmenettverket. Musikk kan strømmes fra nettverkstilkoblet harddisk, og da er Yamahas MusicPlay-funksjon hendig. Med denne styres musikken fra mobiltelefonen med omtrent samme grensesnitt som Apple AirPlay – som er så enkelt og intuitivt at alle kan bruke det. Hvilket også støttes, og attpåtil er Spotify Connect innebygd, så her er det bare å velge og vrake mellom brukervennlige strømmemuligheter. Internettradio er nå en selvfølge, derimot krever Bluetooth fremdeles ekstern adapter.

Til gjengjeld kan Yamaha settes opp som en direkte Wi-Fi-tilkobling med mobiltelefonen eller PC-en, slik at man kan spille av musikk uten å være i kontakt med hjemmenettverket. Dette eliminerer behovet for Bluetooth.

Seks HDMI 2.0-innganger støtter 4K oppløsning i full 12-bit fargedybde og 60 bilder i sekundet, og skalerer lavere videooppløsninger til 4K Ultra HD. Receiveren har bare én HDMI-utgang, så har du både projektor og TV som skal kobles til, trenger du en HDMI-splitter.

Yamahas romkorreksjon fungerer bra, og best hvis man velger å justere alle de øvrige høyttalerne med utgangspunkt i fronthøyttalerne. Gitt at høyttalerne er gode.

Brukervennlighet
Yamaha-receiveren er meget enkel i bruk. Alt av nødvendige funksjoner er tilgjengelige via appen, samtidig som man ikke blir overveldet over alskens justeringsmuligheter. Det sitter fire såkalte SCENE-knapper på fjernkontrollen, som er forhåndsprogrammert med navn BD/DVD, TV, NET (nettradio) og RADIO. Programmert riktig settes for eksempel TV-en til riktig inngang og Blu-ray-spilleren skrus på, når ”BD/DVD” trykkes inn.

Konklusjon
RX-V677 er en liten kruttpakke av en receiver. Den røsker tak i bassområdet, og skriker ikke av smerte når den presses. Man kan spille ganske så høyt uten at det skjærer i ørene, og det låter tøft hele veien. I våre ører kan den tidvis bli noe svulstig i lyden, men hva underholdningsfaktor gjelder, er den midt i blinken. Vi merker oss dessuten at Yamaha endelig har bygget inn Wi-Fi, og det er fint lite å si på funksjonalitet og brukervennlighet.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Sony STR-DN1050

  Brukervennlig og potent

  Receiveren fra Sony er enkel i bruk, og skiller godt mellom elementene i lydbildet.

  Pioneer VSX-924

  Spekket med funksjoner

  Denne vellydende receiveren har flere funksjoner enn du kommer til å bruke.

  Oppsummering

  Små forskjeller

  Surroundreceiverne i denne prisklassen har blitt så finjustert at det er vanskelig å høre forskjell på dem. Utstyrslisten er også temmelig lik. Ingen er perfekt, men én skiller seg ut.

  Onkyo TX-NR636

  Atmosfærisk lyd

  Onkyo varter opp med et luftig og mektig lydbilde. Dette er også den eneste i klassen med surroundformatet Dolby Atmos.

  Les også

  En sjelden gang opplever man et par høyttalere som får en til å reflektere over selve tilværelsen og livet.
  Hvilket gaming-headset skal ligge under juletreet i år? Les vår store test av tolv av markedets mest interessante modeller.
  Den mest kompakte mobilen i iPhone 12-serien er også den billigste. Faktisk er iPhone 12 mini litt av en genistrek.
  Ring Alarm Security Kit er et fremragende komplett alarmsystem til hjemmet som er enkelt å komme i gang med.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Sennheisers støydempende PXC 550 har fått nytt liv under danske EPOS. Det fulle navnet er EPOS Sennheiser Adapt 660, hvor enda bedre talelyd er den største forskjellen.
  Apple Watch 6 er kanskje den beste smartklokken, men Apple Watch Se er det beste kjøpet.
  Apples egen prosessor har gjort MacBook Pro til den råeste bærbare 13-tommeren vi har testet.
  Nettopp slått kloa i en PS5 eller Xbox Series X? Da kan det hende du vil ønske å oppgradere skjermen din også. Vi har testet de beste TV-ene til gaming!
  Det finnes mange gode små høyttalere, men ingen som denne.
  Den integrerte Linn Majik DSM spiller som en drøm med innebygget romkorreksjon, og har alt man trenger innebygget.
  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.