: Yamaha RX-V677

Futt og fart

Yamaha har alltid skjønt at det er mer moro med muskler i hjemmekinoen. I dette tilfellet mangler bare en mer delikat hånd.
Lyd & Bilde mener
Med fokus på en stor basslyd og fyldig mellomtone er det aldri kjedelig med Yamaha. En liten kruttpakke! Brukervennligheten er dessuten god.
Overtonene mangler litt oppløsning, som gjør at dialoger og klirrende sverd mister litt luftighet og snert.
Spesifikasjoner
  • HDMI: 6 inn (1 m/ MHL), 1 ut
  • Effekt: 7 x 90 watt (8 ohm, 2 kanaler)
  • Oppløsning: 4K UHD oppskalering, 60 fps, 3D
  • Romkorreksjon: YPAO
  • Nettverk: Wi-Fi + ethernet
  • Strømming: Spotify Connect, AirPlay, DLNA
  • Appstyring: AV Controller (iOS, Android, Windows Ph)
  • Multikanal pre out: Nei
  • Pris: 5.190 kr
  • Web: yamaha.no
Annonse
Annonse
forfatter

Når dragen Smaug brøler, buldrer det flott i bassområdet, og nærmest røsker tak i buksebeina. Lydbildet er stort og pompøst, og dialogene låter mye større enn man er vant til fra i virkeligheten. Du snakker om underholdning! Dette er skikkelig spenstig kinolyd! Tonene holder koken også oppover, men Yamaha har ikke samme detaljering og luftighet i det øvre registeret, som med Pioneer. Med noe manko på raffinement oppover er ikke dialogene eller filmmusikken så luftig som vi ønsker. Eventyr og action sitter som blinkskudd, mens mer lavmælte filmer savner litt mer luft.

Flygelet på Hoff Ensembles ”Quiet Winter Night” har ikke samme snert i de lysere tangentene som Pioneer og de andre receiverne, og kontrabassen kunne også hatt klarere overtoner. Men ingen har Yamahas underholdende rytmikk.

Det er ikke det at Yamaha RX-V677 egentlig er kraftigere enn de andre, men lydsignaturen gjør at den virker sånn. I tillegg blir den ikke like skarp når man spiller høyt, men er mer ørevennlig.

Utstyr
Utstyrsnivået er bra. Endelig har Yamaha fått innebygd Wi-Fi, så man slipper ekstern adapter for å koble til det trådløse hjemmenettverket. Musikk kan strømmes fra nettverkstilkoblet harddisk, og da er Yamahas MusicPlay-funksjon hendig. Med denne styres musikken fra mobiltelefonen med omtrent samme grensesnitt som Apple AirPlay – som er så enkelt og intuitivt at alle kan bruke det. Hvilket også støttes, og attpåtil er Spotify Connect innebygd, så her er det bare å velge og vrake mellom brukervennlige strømmemuligheter. Internettradio er nå en selvfølge, derimot krever Bluetooth fremdeles ekstern adapter.

Til gjengjeld kan Yamaha settes opp som en direkte Wi-Fi-tilkobling med mobiltelefonen eller PC-en, slik at man kan spille av musikk uten å være i kontakt med hjemmenettverket. Dette eliminerer behovet for Bluetooth.

Annonse

Seks HDMI 2.0-innganger støtter 4K oppløsning i full 12-bit fargedybde og 60 bilder i sekundet, og skalerer lavere videooppløsninger til 4K Ultra HD. Receiveren har bare én HDMI-utgang, så har du både projektor og TV som skal kobles til, trenger du en HDMI-splitter.

Yamahas romkorreksjon fungerer bra, og best hvis man velger å justere alle de øvrige høyttalerne med utgangspunkt i fronthøyttalerne. Gitt at høyttalerne er gode.

Brukervennlighet
Yamaha-receiveren er meget enkel i bruk. Alt av nødvendige funksjoner er tilgjengelige via appen, samtidig som man ikke blir overveldet over alskens justeringsmuligheter. Det sitter fire såkalte SCENE-knapper på fjernkontrollen, som er forhåndsprogrammert med navn BD/DVD, TV, NET (nettradio) og RADIO. Programmert riktig settes for eksempel TV-en til riktig inngang og Blu-ray-spilleren skrus på, når ”BD/DVD” trykkes inn.

Konklusjon
RX-V677 er en liten kruttpakke av en receiver. Den røsker tak i bassområdet, og skriker ikke av smerte når den presses. Man kan spille ganske så høyt uten at det skjærer i ørene, og det låter tøft hele veien. I våre ører kan den tidvis bli noe svulstig i lyden, men hva underholdningsfaktor gjelder, er den midt i blinken. Vi merker oss dessuten at Yamaha endelig har bygget inn Wi-Fi, og det er fint lite å si på funksjonalitet og brukervennlighet.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Sony STR-DN1050

Brukervennlig og potent

Receiveren fra Sony er enkel i bruk, og skiller godt mellom elementene i lydbildet.

Sony varter opp med dynamisk og klar lyd, og skiller godt mellom stemmer og instrumenter. Spesialeffekter på film smeller godt ut. Dette er dessuten en meget brukervennlig receiver.
Bør matches med høyttalere som låter litt varmt og fyldig, ellers kan det bli litt hardt i toppen.

Pioneer VSX-924

Spekket med funksjoner

Denne vellydende receiveren har flere funksjoner enn du kommer til å bruke.

Dette er en velutstyrt receiver, med flere innstillingsmuligheter enn du kan drømme om. Dialogene låter klokkeklart, takket være en god og nøytral tonegjengivelse helt ned til bassområdet. Dette gagner selvsagt også hele lydbildet.
Pioneer kan låte litt hardt når den blir stresset. Fjernstyring fra mobil bærer preg av vel mange funksjoner, så man må bla mye og mister litt oversikt.

Oppsummering

Små forskjeller

Surroundreceiverne i denne prisklassen har blitt så finjustert at det er vanskelig å høre forskjell på dem. Utstyrslisten er også temmelig lik. Ingen er perfekt, men én skiller seg ut.

Onkyo TX-NR636

Atmosfærisk lyd

Onkyo varter opp med et luftig og mektig lydbilde. Dette er også den eneste i klassen med surroundformatet Dolby Atmos.

Lydbildet er stort og flott, med god kontroll på kampscener og klare dialoger. Receiveren er fremtidsrettet med HDCP 2.2, og Dolby Atmos gir ekte sfærisk surroundlyd.
Romkorreksjonen er en simpel affære, og EQ-innstillingene gjør at det låter litt blodfattig. Skru EQ av
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Mola Mola Kula er et unikum av en forsterker. Vi har sannsynligvis aldri hørt denne overfloden av detaljer noensinne!
Årets Samsung Galaxy S21-serie er tilgjengelig i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du lese hvilken modell som passer best til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspirasjon fra 1970-tallet, og har skapt en tillitvekkende musikkmaskin man kan ta med seg.
Med Samsungs nye projektorer kan du få et kjempedigert bilde, rett på veggen hjemme i stua.
Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.
Med absolutt alle funksjoner man trenger, gir Marantz NR1711 store hjemmekinoopplevelser fra et slankt og lekkert format.
Philips ultrabrede skjerm plasserer deg midt i handlingen, enten det er spill, film eller regneark.
Den elektriske Volvo XC40 er en fabelaktig bil, spesielt i denne utgaven.
JBL Bar 5.0 er en enkel og snerten lydplanke, som ikke trenger subwoofer for å gi nok bass.
DJI Mavic Air 2 er et flyvende kamera som gir deg et helt nytt perspektiv.
Hjemmekontor, eller bare gjemmekontor? Denne skjermen duger til begge deler!
De første aktive trådløse fra engelske Q Acoustics er enkle å finne plass til i det smarte hjemmet. Lydmessig er de ikke helt i mål.