Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Yamaha RX-V677

Futt og fart

Yamaha har alltid skjønt at det er mer moro med muskler i hjemmekinoen. I dette tilfellet mangler bare en mer delikat hånd.

Skrevet av / 17.10.14 - 05:00
Yamaha RX-V677
Geir Gråbein Nordby

Når dragen Smaug brøler, buldrer det flott i bassområdet, og nærmest røsker tak i buksebeina. Lydbildet er stort og pompøst, og dialogene låter mye større enn man er vant til fra i virkeligheten. Du snakker om underholdning! Dette er skikkelig spenstig kinolyd! Tonene holder koken også oppover, men Yamaha har ikke samme detaljering og luftighet i det øvre registeret, som med Pioneer. Med noe manko på raffinement oppover er ikke dialogene eller filmmusikken så luftig som vi ønsker. Eventyr og action sitter som blinkskudd, mens mer lavmælte filmer savner litt mer luft.

Flygelet på Hoff Ensembles ”Quiet Winter Night” har ikke samme snert i de lysere tangentene som Pioneer og de andre receiverne, og kontrabassen kunne også hatt klarere overtoner. Men ingen har Yamahas underholdende rytmikk.

Det er ikke det at Yamaha RX-V677 egentlig er kraftigere enn de andre, men lydsignaturen gjør at den virker sånn. I tillegg blir den ikke like skarp når man spiller høyt, men er mer ørevennlig.

Utstyr
Utstyrsnivået er bra. Endelig har Yamaha fått innebygd Wi-Fi, så man slipper ekstern adapter for å koble til det trådløse hjemmenettverket. Musikk kan strømmes fra nettverkstilkoblet harddisk, og da er Yamahas MusicPlay-funksjon hendig. Med denne styres musikken fra mobiltelefonen med omtrent samme grensesnitt som Apple AirPlay – som er så enkelt og intuitivt at alle kan bruke det. Hvilket også støttes, og attpåtil er Spotify Connect innebygd, så her er det bare å velge og vrake mellom brukervennlige strømmemuligheter. Internettradio er nå en selvfølge, derimot krever Bluetooth fremdeles ekstern adapter.

Til gjengjeld kan Yamaha settes opp som en direkte Wi-Fi-tilkobling med mobiltelefonen eller PC-en, slik at man kan spille av musikk uten å være i kontakt med hjemmenettverket. Dette eliminerer behovet for Bluetooth.

Seks HDMI 2.0-innganger støtter 4K oppløsning i full 12-bit fargedybde og 60 bilder i sekundet, og skalerer lavere videooppløsninger til 4K Ultra HD. Receiveren har bare én HDMI-utgang, så har du både projektor og TV som skal kobles til, trenger du en HDMI-splitter.

Yamahas romkorreksjon fungerer bra, og best hvis man velger å justere alle de øvrige høyttalerne med utgangspunkt i fronthøyttalerne. Gitt at høyttalerne er gode.

Brukervennlighet
Yamaha-receiveren er meget enkel i bruk. Alt av nødvendige funksjoner er tilgjengelige via appen, samtidig som man ikke blir overveldet over alskens justeringsmuligheter. Det sitter fire såkalte SCENE-knapper på fjernkontrollen, som er forhåndsprogrammert med navn BD/DVD, TV, NET (nettradio) og RADIO. Programmert riktig settes for eksempel TV-en til riktig inngang og Blu-ray-spilleren skrus på, når ”BD/DVD” trykkes inn.

Konklusjon
RX-V677 er en liten kruttpakke av en receiver. Den røsker tak i bassområdet, og skriker ikke av smerte når den presses. Man kan spille ganske så høyt uten at det skjærer i ørene, og det låter tøft hele veien. I våre ører kan den tidvis bli noe svulstig i lyden, men hva underholdningsfaktor gjelder, er den midt i blinken. Vi merker oss dessuten at Yamaha endelig har bygget inn Wi-Fi, og det er fint lite å si på funksjonalitet og brukervennlighet.

Lyd & Bilde mener

Med fokus på en stor basslyd og fyldig mellomtone er det aldri kjedelig med Yamaha. En liten kruttpakke! Brukervennligheten er dessuten god. Overtonene mangler litt oppløsning, som gjør at dialoger og klirrende sverd mister litt luftighet og snert.

Også i denne testen:

4 surroundreceivere

Sony STR-DN1050

Brukervennlig og potent

Receiveren fra Sony er enkel i bruk, og skiller godt mellom elementene i lydbildet.

Sony varter opp med dynamisk og klar lyd, og skiller godt mellom stemmer og instrumenter. Spesialeffekter på film smeller godt ut. Dette er dessuten en meget brukervennlig receiver.
Bør matches med høyttalere som låter litt varmt og fyldig, ellers kan det bli litt hardt i toppen.
Les hele testen

Pioneer VSX-924

Spekket med funksjoner

Denne vellydende receiveren har flere funksjoner enn du kommer til å bruke.

Dette er en velutstyrt receiver, med flere innstillingsmuligheter enn du kan drømme om. Dialogene låter klokkeklart, takket være en god og nøytral tonegjengivelse helt ned til bassområdet. Dette gagner selvsagt også hele lydbildet.
Pioneer kan låte litt hardt når den blir stresset. Fjernstyring fra mobil bærer preg av vel mange funksjoner, så man må bla mye og mister litt oversikt.
Les hele testen

Oppsummering

Små forskjeller

Surroundreceiverne i denne prisklassen har blitt så finjustert at det er vanskelig å høre forskjell på dem. Utstyrslisten er også temmelig lik. Ingen er perfekt, men én skiller seg ut.

Les hele testen

Onkyo TX-NR636

Atmosfærisk lyd

Onkyo varter opp med et luftig og mektig lydbilde. Dette er også den eneste i klassen med surroundformatet Dolby Atmos.

Lydbildet er stort og flott, med god kontroll på kampscener og klare dialoger. Receiveren er fremtidsrettet med HDCP 2.2, og Dolby Atmos gir ekte sfærisk surroundlyd.
Romkorreksjonen er en simpel affære, og EQ-innstillingene gjør at det låter litt blodfattig. Skru EQ av
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Marantz gir oss fullstendig bakoversveis

Denon har overgått seg selv

«Usynlig» storskjerm med laser

Skremmende realistisk kinobilde

Nye Apple TV er en kraftplugg

Laserskarpt kinobilde

Nå får du Google TV på alle skjermer

Ta med deg bildet hvor som helst!

Glitrende hjemmekino fra svindyr projektor

Sony HT-A9: For en surroundlyd!

Hvor bra er Sonys beste lydplanke?

Ny Blu-ray spiller for de kresne

Scroll to Top