: Pioneer VSX-924

Spekket med funksjoner

Denne vellydende receiveren har flere funksjoner enn du kommer til å bruke.

Lyd & Bilde mener

Dette er en velutstyrt receiver, med flere innstillingsmuligheter enn du kan drømme om. Dialogene låter klokkeklart, takket være en god og nøytral tonegjengivelse helt ned til bassområdet. Dette gagner selvsagt også hele lydbildet.
Pioneer kan låte litt hardt når den blir stresset. Fjernstyring fra mobil bærer preg av vel mange funksjoner, så man må bla mye og mister litt oversikt.
 • HDMI: 7 inn (1 m/ MHL), 2 ut
 • Effekt: 7 x 105 watt (8 ohm, 2 kanaler)
 • Oppløsning: 4K UHD oppskalering, 60 fps, 3D
 • Romkorreksjon: MCACC
 • Nettverk: Wi-Fi + ethernet + Bluetooth
 • Strømming: Spotify Connect, AirPlay, DLNA
 • Appstyring: iControlAV5 (iOS, Android)
 • Multikanal pre out: Nei
 • Pris: 4.990 kr
 • Web: pioneer.no
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 4990 kr

De kravstore scenene fra ”Hobbiten: Smaugs Ødemark” på Blu-ray gjengis klart og tydelig. Dialogene låter åpent og tydelig, og klirrende stål og sprutende ild gjengis med dynamikk og gnist. Stemmen til Bilbo Baggins er klarere ved lavt lydnivå enn med Yamaha, og stemmen til dragen Smaug låter mer oppløst og naturlig i bassområdet.

Velpolert jazzmusikk i surround brer seg rundt oss, flygelet har snert samtidig som undertonene gjengis tydelig. Enten stereo eller surround står på menyen, klassisk, rock eller visemusikk, så byr Pioneer på et klart og åpent lydbilde. Kraftmessig er den absolutt godkjent, for man kan spille ganske så høyt. Men VSX-924 blir noe skarp i overtonene når den stresses, og kan med fordel tilpasses høyttalere med en litt rund karakter i toppen.

Utstyr
Pioneer VSX-924 er i utgangspunktet den eneste receiveren uten trådløs nettverkstilkobling, men kobles til hjemmenettverket med kabel. Her til lands pakkes det med en trådløs adapter, noe vi er takknemlig for. Koblet til nettverket bruker du bare Spotify Connect eller AirPlay, for enkelt å spille av all musikk du måtte ønske via mobilen eller nettbrettet. Internettradio er også på plass.

Sju HDMI 2.0-innganger støtter 4K videooppløsning (3840 x 2160) med full 12-bit fargedybde (4:4:4), og 60 bilder i sekundet. Nytt er oppskalering fra lavere oppløsninger.

Romkorreksjonen MCACC kalibrerer høyttalerne automatisk for én sitteplass, og korrigerer også for faseforandringer i lyden.

Brukervennlighet
Pioneers nyeste fjernkontrollapp iControlAV5 gir en hel del funksjoner. Som for eksempel å kunne flytte seg selv noen rader forover eller bakover i lydbildet, kun ved hjelp av mobiltelefonen. Funksjonene er kanskje litt for mange, for det tar en stund å bli kjent. Tidligere apper var kanskje mer oversiktlige, men pluss for å endelig kunne søke i musikklister når musikk spilles fra en nettverksharddisk (via DLNA). Likevel er det klart mest brukervennlig å bruke tjenester som Spotify Connect eller Wimp via AirPlay.

Brukervennligheten styrkes av steg-for-steg-instruksjoner om tilkoblinger og hvordan knappene på fjernkontrollen fungerer. Men altså synes jeg appen kunne vært mer oversiktlig. Jeg ønsker også direkteknapper for ulike minner for romkorreksjon. Man kan lagre kalibrering med EQ-innstillinger i ett minne og uten EQ-innstillinger i et annet og bytte mellom disse, men da må man inn i skjermmenyen hver gang. Litt tungvint.

En annen ting jeg ikke liker, er at jeg finner meg i menyen titt og ofte for å gjøre justeringer, og hver gang forsvinner lyden fra høyttalerne. Jeg skulle ønske lyden forble, ikke minst fordi det ville bli lettere å justere lyden i realtid.

Konklusjon
Den fullspekkede Pioneer VSX-924 er lett å sette opp takket være steg-for-steg-instruksjoner. Fjernkontroll-appen kunne vært mer oversiktlig, men den funker. Lyden er klar og fin, spesielt i mellomtoneområdet hvor dialoger og sangstemmer ligger. Den kan bli litt stresset ved høyt lydnivå, men alt i alt en meget god receiver.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Sony STR-DN1050

  Brukervennlig og potent

  Receiveren fra Sony er enkel i bruk, og skiller godt mellom elementene i lydbildet.

  Oppsummering

  Små forskjeller

  Surroundreceiverne i denne prisklassen har blitt så finjustert at det er vanskelig å høre forskjell på dem. Utstyrslisten er også temmelig lik. Ingen er perfekt, men én skiller seg ut.

  Yamaha RX-V677

  Futt og fart

  Yamaha har alltid skjønt at det er mer moro med muskler i hjemmekinoen. I dette tilfellet mangler bare en mer delikat hånd.

  Onkyo TX-NR636

  Atmosfærisk lyd

  Onkyo varter opp med et luftig og mektig lydbilde. Dette er også den eneste i klassen med surroundformatet Dolby Atmos.

  Les også

  En sjelden gang opplever man et par høyttalere som får en til å reflektere over selve tilværelsen og livet.
  Hvilket gaming-headset skal ligge under juletreet i år? Les vår store test av tolv av markedets mest interessante modeller.
  Den mest kompakte mobilen i iPhone 12-serien er også den billigste. Faktisk er iPhone 12 mini litt av en genistrek.
  Ring Alarm Security Kit er et fremragende komplett alarmsystem til hjemmet som er enkelt å komme i gang med.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Sennheisers støydempende PXC 550 har fått nytt liv under danske EPOS. Det fulle navnet er EPOS Sennheiser Adapt 660, hvor enda bedre talelyd er den største forskjellen.
  Apple Watch 6 er kanskje den beste smartklokken, men Apple Watch Se er det beste kjøpet.
  Apples egen prosessor har gjort MacBook Pro til den råeste bærbare 13-tommeren vi har testet.
  Nettopp slått kloa i en PS5 eller Xbox Series X? Da kan det hende du vil ønske å oppgradere skjermen din også. Vi har testet de beste TV-ene til gaming!
  Det finnes mange gode små høyttalere, men ingen som denne.
  Den integrerte Linn Majik DSM spiller som en drøm med innebygget romkorreksjon, og har alt man trenger innebygget.
  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.