TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Yamaha R-S700

Japansk Sølvsuper

Med et utseende som hinter til 70-tallet og moderne teknikk, er Yamaha-receiveren både kul og bra. Yamaha-receiveren er et meget godt kjøp. Den er velutstyrt, velbygget, kraftig og spiller fremragende på alt av musikk, og vil være en god match med de fleste høyttalere. Radiomottakeren er svært bra, og foruten noe snill dynamikk, er det lite og ingenting å trekke R-S700 for til denne prisen. Er man på jakt etter godlyd for lite penger, og trenger radio i tillegg, er dette et opplagt valg.

Lyd & Bilde mener
+Fyldig klang Glimrende radiomottaker iPod-inngang
-Behersket dynamikk
Spesifikasjoner
  • 2 x 100 W RMS
  • Direktekoblet CD-inngang
  • To sett høyttalerterminaler
  • iPod-inngang
Veil. pris 4495

Tokanals receivere er sjelden vare. En receiver har minst fem kanaler, helst sju og i noen tilfeller både ni og ti. Men denne er først og fremst ment som en musikkreceiver, akkurat som receiverne fra 70- og 80-tallet. Derfor to kanaler. Som er det de fleste klarer seg godt med. Yamaha har lang tradisjon for receivere med to kanaler, og R-S700 har ubeskjedent rappet 70-tallsdesignet fra Yamaha-receivere. Det hele er gjennomført ned til brytere og den klassiske variable loudnesskontrollen fra eldre Yamaha-receivere og forsterkere.

Den variable loudnesskontrollen justerer nivået på bass og diskant trinnløst, i forhold til mellomtonen, slik at man skal kunne skru opp begge samtidig når man spiller lavt. Skrur man opp volumet forsvinner effekten av den variable loudnesskontrollen gradvis. Yamaha har vært raus med utstyret på R-S700. Med hele 100 W under panseret sparker den liv i de fleste høyttalere. Den har både to sett høyttalerutganger, og lydutgang for en ekstra lydsone, for eksempel i et tilstøtende rom. FM-og AM-radio er på plass, det samme er iPod-inngang på baksiden. iPod-en kan forresten styres fra den medfølgende fjernkontrollen når den er tilkoblet en Yamaha dokking.

Lydkvalitet
Yamaha har lagt inn en såkalt Pure Direct og direktekobling av CD-inngangen – utenom en del kretser – for å korte ned signalveien, dempe støy og oppnå et så rent signal som mulig. Med eller uten, lyder Yamaha-receiveren fremragende. Selv radiolyden er fyldig, glassklar og støyfri. Hodetelefonutgangen er heller ikke vanskjøttet, og lyder like klangfullt og flott som høyttalerutgangene.

Bassen er potent, går dypt og har ikke den svampete upresise timingen som man forventer av en relativt rimelig receiver. Her er den stram og fyldig, mens mellomtonen er åpen og ufarget. Detaljer kommer godt frem, men lydbildet er ikke all verdens dypt, og diskanten lyder litt i snilleste laget med litt lukket gjengivelse aller øverst. Dynamisk sett har vi vært borti forsterkere med mer krutt, men da til mer penger også.

Konklusjon
Yamaha-receiveren er et meget godt kjøp. Den er velutstyrt, velbygget, kraftig og spiller fremragende på alt av musikk, og vil være en god match med de fleste høyttalere. Radiomottakeren er svært bra, og foruten noe snill dynamikk, er det lite og ingenting å trekke R-S700 for til denne prisen. Er man på jakt etter godlyd for lite penger, og trenger radio i tillegg, er dette et opplagt valg.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Legg igjen en kommentar

Marius


Siste artikler: