: Yamaha R-S700

Japansk Sølvsuper

Med et utseende som hinter til 70-tallet og moderne teknikk, er Yamaha-receiveren både kul og bra. Yamaha-receiveren er et meget godt kjøp. Den er velutstyrt, velbygget, kraftig og spiller fremragende på alt av musikk, og vil være en god match med de fleste høyttalere. Radiomottakeren er svært bra, og foruten noe snill dynamikk, er det lite og ingenting å trekke R-S700 for til denne prisen. Er man på jakt etter godlyd for lite penger, og trenger radio i tillegg, er dette et opplagt valg.

Tokanals receivere er sjelden vare. En receiver har minst fem kanaler, helst sju og i noen tilfeller både ni og ti. Men denne er først og fremst ment som en musikkreceiver, akkurat som receiverne fra 70- og 80-tallet. Derfor to kanaler. Som er det de fleste klarer seg godt med. Yamaha har lang tradisjon for receivere med to kanaler, og R-S700 har ubeskjedent rappet 70-tallsdesignet fra Yamaha-receivere. Det hele er gjennomført ned til brytere og den klassiske variable loudnesskontrollen fra eldre Yamaha-receivere og forsterkere.

Den variable loudnesskontrollen justerer nivået på bass og diskant trinnløst, i forhold til mellomtonen, slik at man skal kunne skru opp begge samtidig når man spiller lavt. Skrur man opp volumet forsvinner effekten av den variable loudnesskontrollen gradvis. Yamaha har vært raus med utstyret på R-S700. Med hele 100 W under panseret sparker den liv i de fleste høyttalere. Den har både to sett høyttalerutganger, og lydutgang for en ekstra lydsone, for eksempel i et tilstøtende rom. FM-og AM-radio er på plass, det samme er iPod-inngang på baksiden. iPod-en kan forresten styres fra den medfølgende fjernkontrollen når den er tilkoblet en Yamaha dokking.

Lydkvalitet
Yamaha har lagt inn en såkalt Pure Direct og direktekobling av CD-inngangen – utenom en del kretser – for å korte ned signalveien, dempe støy og oppnå et så rent signal som mulig. Med eller uten, lyder Yamaha-receiveren fremragende. Selv radiolyden er fyldig, glassklar og støyfri. Hodetelefonutgangen er heller ikke vanskjøttet, og lyder like klangfullt og flott som høyttalerutgangene.

Bassen er potent, går dypt og har ikke den svampete upresise timingen som man forventer av en relativt rimelig receiver. Her er den stram og fyldig, mens mellomtonen er åpen og ufarget. Detaljer kommer godt frem, men lydbildet er ikke all verdens dypt, og diskanten lyder litt i snilleste laget med litt lukket gjengivelse aller øverst. Dynamisk sett har vi vært borti forsterkere med mer krutt, men da til mer penger også.

Konklusjon
Yamaha-receiveren er et meget godt kjøp. Den er velutstyrt, velbygget, kraftig og spiller fremragende på alt av musikk, og vil være en god match med de fleste høyttalere. Radiomottakeren er svært bra, og foruten noe snill dynamikk, er det lite og ingenting å trekke R-S700 for til denne prisen. Er man på jakt etter godlyd for lite penger, og trenger radio i tillegg, er dette et opplagt valg.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
HBO har nå annonsert skuespillerne til andresesongen av Fremvandrerne (Beforeigners), og vi drar kjensel på en gammel kjenning fra Game of Thrones.
Netflix slipper nå traileren til den kommende seriemorder-serien Night Stalker.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.