: Xtreamer Wonder Pro

4K-video til fornuftig pris

Få smartfunksjoner, Android-apper og avspilling av all verdens videoformater.
Lyd & Bilde mener
4K-avspilling og et imponerende utvalg av video- og lydformater. Kjempestort app-utvalg via Android. Og fjernkontrollen er genial.
Programvaren er dessverre noe ustabil, og man må bruke litt tid på å få det hele til å spille sammen.
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Android 5.1 (Lollipop)
 • CPU/GPU: 2 GHz Cortex A9 S812 quad-core / Mali 450 octo-core
 • Minne: 2 GB DDR3 / 32 GB lager
 • Videoformater: H.265 (HEVC), AVI, RM, RMVB, MKV, WMV, MOV, MP4, WEBM, VCD, VOB, MPEG 1-2, FLV, ASF, TS, TP, 3GP
 • 4K UHD-avspilling
 • Lydformater: Dolby True HD, MP3, WMA, WMV, APE, OGG, FLAC, AAC.
 • Tilkoblinger: HDMI 1.4, optisk digital, USB (3 stk) analog lyd (3,5 mm stereo-minijack), Gigabit Ethernet, MicroSD-kortleser
 • Trådløst: AirPlay, DLNA, Wifi 802.11ac (2,4 og 5 GHz), Miracast, Bluetooth 4.0
 • Fjernkontroll med innebygget tastatur og 3D-mus
 • Mål: 16,6 x 2,8 x 13,8 cm (BxHxD)
 • Vekt: 318 g
Annonse
Annonse
forfatter

Hvis du ikke har et smart-TV, men ellers er godt fornøyd med kvaliteten på fjernsynet ditt, kan løsningen være å koble til en ekstern boks som gir deg adgang til de samme funksjonene (Internettadgang, apper, strømmetjenester og avspilling av mediefiler), men til en lavere pris enn det vil koste å skifte stuealteret.

Apple TV, Google Chromecast samt spillkonsollene er de velkjente valgene, men det finnes flere.

Vi har tidligere skrevet om mediespilleren Xtreamer Wonder, som kan gi ditt alminnelige «dumme» fjernsyn smart-TV-funksjoner, kjøre Android-apper og spille så godt som alle mediefiler fra nettverk, SD-kort eller USB-lager. Vi har nå fått «storebror» Xtreamer Wonder Pro, til test.

Oppgraderer man til Xtreamer Wonder Pro fra Wonder eller Wonder Plus-versjonen, blir man sannsynligvis skuffet når esken åpnes. Pro-utgaven har nemlig akkurat samme ytelse som sine mindre søsken. Med andre ord en flat plastboks som like godt kunne ha vært en trådløs ruter. Målene er på millimeteren de samme, og det gjelder også antall tilkoblinger. Også prosessoren er den samme, nemlig en firekjernes Amlogic S812-H med 2 GB DDR3-RAM. Imidlertid er lagringsplassen til apper den dobbelte, nemlig 32 GB. Men ellers er de helt like, bortsett fra at Pro-en er «Apple-hvit» i stedet for pianolakk sort.

Der hvor det er forskjell, er til dels på tilkoblingshastighet; Xtreamer Wonder Pro støtter den lynraske 802.11ac-protokollen på det trådløse nettet og Gigabit Ethernet via kabel. Og det er bra, for man trenger ekstra båndbredde til den andre forbedringen, som er strømming av video i 4K-oppløsning. Forgjengeren måtte nøye seg med Full HD-oppløsing. Operativsystemet er også oppgradert til Android 5.1 Lollipop.

Annonse
(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Det er tre USB 2.0-porter på siden av enheten, hvorav den ene brukes av mottakeren til fjernkontrollen. De øvrige kan brukes til USB-lagringsenheter (eksterne harddisker opp til 2,5 TB støttes). Det er også en kortleser for microSD-kort (opp til 32 GB). Av utganger er det HDMI, optisk lydutgang og analog stereolyd (3,5 mm minijack).

Ut over selve mediespilleren og strømadapteren inneholder esken et komplett utvalg av kabler og USB-adaptere (han/hun/standard/micro). Det er en fin detalj, da man ikke risikerer å ha gjort alt klart til filmkvelden – for så å oppdage at det mangler en kabel.

Fjernkontrollen er usedvanlig lekker og avansert. Ut over normale fjernkontrollknapper og en «learn» funksjon til å kontrollere andre apparater, kan den brukes som 3D-mus. Og det er ikke engang alt. Hele baksiden er nemlig dekket av et QWERTY-tastatur, så man slipper å fomle seg gjennom innstillinger og inntasting av for eksempel adgangskoder til strømmetjenester, med musen. Slik skal det gjøres!

At det er flere likheter enn forskjeller på de to utgavene, er innlysende.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Overflødighetshorn av formater

Xtreamer Wonder Pro kan spille et imponerende utvalg av videoformater, fra antikke VCD- og MPEG-filer, over VOB (DVD) og MP4 og opp til hardwarestøttet dekomprimering av H.265 HEVC, som gir opp til dobbelt så god kompresjon som den «gammeldagse» H.264, som brukes på Blu-ray. Og så er det som prikken over i-en, 4K-avspilling.

Annonse

Mens man ikke kan klage over valgfrihet i videoformater (og skulle det mangle noen av de mest eksotiske, er problemet sannsynligvis løst ved å finne den rette appen eller kodeken på Google Play), er programvaren i seg selv litt mindre velsmurt. Oppdateringer fra Google Play «hang», og underveis var det nødvendig å nullstille boksen, og begynne forfra for å få tingene til å kjøre igjen. Og mens utvalget av medfølgende apper er flott, er det også forvirrende og inkonsekvent. Heller ha en velfungerende videoavspillings-app enn fem tilfeldige. Det er også installert flere forskjellige portaler til håndtering av video og strømming. Men grunnleggende strømme-apper som Netflix og HBO må man til gjengjeld hente selv.

Det må med andre ord arbeides litt for å få det optimale ut av boksen, og man må ikke forvente at de medfølgende appene dekker behovet best mulig. Men til denne prisen er det ok at den siste finpussen mangler. Da man får en hel datamaskin i boksen, kan den i realiteten brukes til hva som helst. Koble til et tastatur, en mus eller en spillkontroller, og du er oppe og går.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Konklusjon

Hvis du allerede har en Xtreamer Wonder-boks, er det ingen stor grunn til å oppdatere. Men mangler du en mediespiller, er Wonder Pro-boksen glimrende og allsidig, og til denne prisen, som svarer til forgjengerens pris for et år siden, er det – til tross for problemene med programvaren – vanskelig å finne en konkurrent.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

AMD Ryzen vipper Intel av pinnen for første gang på 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Det trådløse headsettet med ANC er laget til Xbox, men kan også brukes på andre plattformer, samt til musikk.
Microsoft Xbox Wireless Headset støtter både Dolby Atmos og DTS Headphone:X. Til en meget overkommelig pris.
Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.