Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Tivoli Model One Digital 2 gen

Tivoli i hele huset

Den klassiske Tivoli Audio radioen i digital versjon er endelig oppdatert. Til det bedre.

Skrevet av / 04.11.21 - 10:00
Tivoli Model One Digital 2 gen
Lasse Svendsen

Den velkjente Tivoli-radioen er for lengst blitt digital, på godt og vondt, mest godt. Hvertfall nå når barnesykdommene er borte, og radioen har fått flere funksjoner.

For med AirPlay 2 og Chromecast innebygget, er Tivoli Model One Digital i 2. generasjon, med et blitt mer interessant for enda flere.
Den kompakte bordradioen har fremdeles FM- og DAB+radio, med Bluetooth for strømming, men med strømming over Wi-Fi blir lyden enda bedre. Bordradioen har ikke endret utseende, og man må snu den for å lese skriften bak på radioen for å være sikker på at det er den oppgraderte generasjon 2.

Med kombinasjonen radio og strømming, kan man høre på favorittstasjonene, og bytte til strømming fra Spotify, Tidal, Apple Music eller andre tjenester, som TuneIN nettradio for eksempel.

AirPlay 2 og Chromecast, gjør det også mulig å inkludere bordradioen i enten Apple eller Googles univers, slik at man kan strømme til flere enheter i huset samtidig. Tivoli-radioen inkludert.

Fjernkontrollen styrer alt unntatt strømmingen fra mobilen.
Foto: Lasse Svendsen

Brukervennlighet

Radioen ser fremdeles moderne og stilren ut. Den varme valnøttfineren i kombinasjon med grå front, er den mest klassiske og ligner mest på originalen. Den sorte, som vårt testeksemplar, eller den hvite, sklir kanskje lettere inn i en hvit kjøkkeninnredning, men man har iallefall tre valg.

Det er fremdeles en 3,5-tommers fulltone som sitter under frontstoffet, og ved siden av finner man det av oss hvertfall, utskjelte innstillingshjulet som omkranser skjermen.

Innstillingshjulet brukes til å bytte mellom stasjoner, lagring og mye annet, mens det lille potmeteret ved siden av, er av/på, kildevalg og volum. En fjernkontroll følger også med.

Tidligere har vi irritert oss grønne over at alt tar så lang tid. Bytte kilde, radiostasjon, logge inn på nettverket, osv, men bortsett fra at det fremdeles tar et halvt minutt å få liv i radioen etter at man har slått den på, går alt mye fortere nå. Tregheten er for det meste eliminert, og med mobilen i hånden, styrer man enkelt avspilling fra strømmetjenestene man måtte ha.

Inngang for en ekstern lydkilde.
Foto: Lasse Svendsen

Fyldig lydbilde

Det er som alltid med strømming over Wi-Fi at lyden er best. Selv en radiostasjon med smal båndbredde og komprimert datastrøm, lyder bedre over nettverket enn over Bluetooth.

Lyden er aller best med Tidal over nettverket, og da åpner lyden fra det lille høyttalerelementet seg mer opp, klanger kommer bedre fram, og det er mer trøkk i bassen.

Klangbildet er fremdeles litt for mørkt, men til gjengjeld er bassen fyldig og godt definert. Det er faktisk mulig å spille relativt høyt, og få et engasjerende lydbilde ut av den lille radioen. Bo Kaspers orkester svingte godt i rommet den lille høyttaleren til tross. Og Black Cow fra Steely Dans siste album, var i høyeste grad hørverdig og dynamisk nok til at man ble litt revet med.

Det fungerte helt fint med Keith Jarrett trio, fordi den varme klangen fra kontrabassen bar mye av rytmen i lydbildet, og klaverklangen må kunne kalles godkjent. Lyden er litt bedre fokusert og åpnere fra en Pinell Supersound 301, men ikke like fyldig.

Andre generasjon av Model One Digital. kan forresten ikke kobles til Cube-høyttaleren av første generasjon, eller noen av de andre trådløse Tivoli-produktene fra første generasjon.

Èn liten detalj avslører at dette er 2 generasjon Model One Digital.
Foto: Lasse Svendsen

Konklusjon

Den andre generasjonen av Tivolis Model One Digital, er blitt enda mer relevant med inkluderingen av AirPlay 2 og Chromecast. Det gjør det lettere å integrere bordradioen i et hjem hvor man allerede strømmer med enten Apple- eller Andrlod-enheter. Det virker ikke som det er gjort noe med lyden, som fremdeles er litt mørk, om en både fyldig og ganske så engasjerende. De fleste barnesykdommene er borte, og radioen virker tillitvekkende bygget. Hadde det ikke vært for den høye prisen, ville Tivoli Model One Digital 2 generasjon, fått vår uforbeholdne anbefaling.

Karakter
Tivoli Model One Digital 2 gen
Premium

Lyd & Bilde mener

Kompakt og stilig design, med AirPlay2 og Chromecast innebygget. Klangen er fremdeles litt for mørk, og prisen er høy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Har du sett på maken

Hegel slutter ikke å overraske

Det enkleste er det beste

Verdensklasse!

dCS Network-DAC 2.0: Har du råd, har du lov!

Boksåpneren

Prisgunstig inngangsbillett

Klassens beste kjøp

Spiller med glødende engasjement

Moderne nostalgi

Musikkstreameren knuser alle fordommer

Sensasjonelt god nettverksspiller

Scroll to Top