TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Tiny Audio M7+

Digitalradio for FM-radioer

Enkel løsning for å skaffe seg DAB og digitalradio uten å bytte anlegget

forfatter
Publisert 30.05.15 - 00:01
L&B mener
Praktisk og brukervennlig løsning for de som trenger digitalradio.
Støyfri radiolyd, men tam dynamikk og lite sprut i lyden.
Spesifikasjoner
 • FM og DAB+ radio
 • Internettradio
 • Spotify Connect
 • 3,5 mm analog og optisk digitalutgang
 • Strømming med DLNA

 

Mens FM-radioen har gått en stadig mer usikker fremtid i møte, har digitalradio blitt så utbredt at man kan høre det over alt. Vel og merke dersom man har kjøpt seg en DAB+ radio, eller har tilgang til internettradio.

Men for alle som har en hjemmekino- eller stereoreceiver, er det fortsatt FM-radio som gjelder. De færreste receivere har DAB+ mottaker, noen har nettradio, men alle har altså FM. Enda eldre radioer har bare FM, noen også AM-mottak, men det er ingen grunn til å kaste dem bare for å erstatte dem med en mottaker med DAB+ radio.

Det finnes flere løsninger. Man kan koble lyden fra kabel-TV-mottakeren til anlegget, siden den har mange radiokanaler også. Eller man kan bruke nettradio på en Apple TV eller smart-TV, hvis man har en slik.

Den aller enkleste løsningen er en adapter. Den kan plugges inn i alle forsterkere, og gir brukeren DAB- og digitalradio for en billig penge. Tiny Audio M7+ er en slik. Det er en liten adapter man setter oppå anlegget for å få digitalradio. Den har også FM- og internettradio, i tillegg til DAB+, og Spotify Connect for de som strømmer musikk.

Den har Wifi innebygget og kan også strømme fra mediespillere, og man styrer det hele fra den medfølgende fjernkontrollen. En relativt stor fargeskjerm viser info, og albumcovere, eller annen videoinfo radiostasjonen måtte finne på å sende.

 

Enkel å bruke

Tiny-adapteren er enkel å sette opp. Den kan kobles til en analog inngang på anlegget. Også til eldre apparater bare med en DIN-adapter til lydkabelen, men også til en forsterker med – eller en separat – digitalkonverter fra den optiske lydutgangen på baksiden.

Når den er koblet til, tar det noen minutter å søke gjennom kanaler, koble seg til nettverket og så videre, men når oppsettet er gjort er det rett frem å bruke adapteren. Man blar enkelt gjennom kanaler, og velger radiostasjoner man vil lagre for hurtig å finne dem igjen, – og den støtter Trickle Play som gjør det mulig å spole i innhold.

Lydvolumet kan justeres med fjernkontrollen, og man kan faktisk bruke adapteren bare med et par hodetelefoner, om man ønsker. Lydkvaliteten er alltid avhengig av kvaliteten tilbyderen sender ut, men under vår test var lyden generelt best fra nettradio. Lydbildet var litt friskere, med fyldigere bass, men forskjellen er ikke stor nok til at det er så lett å legge merke til.

Det er neppe lydkvaliteten som er Tiny-adapterens fremste våpen, for den lyder litt tamt og flatt. Ikke så mørk og innesluttet som Dantax-adapteren riktignok, men klar og støyfri lyd med god sammenheng mellom bass og diskant, får man definitivt fra Tiny Audio M7+.

 

Praktisk løsning

Dessuten er det en praktisk og enkel løsning for alle som ikke har lyst å bytte ut anlegget, eller deler av det, men godt kunne tenke seg et større radiotilbud gjennom en digitalradio. Da er Tiny-adapteren et godt, rimelig og attraktivt valg.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Jeg har Tiny M7 men trenger en til, noen som har og skal selge? Tlf 90011537

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Steintøft jubileumssett fra Rotel Rotel jubilerer med en kraftig forsterker og CD-spiller med DAC
McIntosh-skrinet med det rare i? Det er mange som drømmer om en fet McIntosh-rigg hjemme i stua, men dette produktet tar kaka!
Linn lanserer ny utgave av sin legendariske platespiller Linn Selekt LP12 får ny arm og pickup.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
Radio for spesielt interesserte Tar seg godt ut sammen med McIntosh-anlegget ditt.
Se! En platespiller fra Ikea! Ikea setter musikken i høysetet med Obegränsad platespiller, arbeidspult og hvilestol. I samarbeid med Swedish House Mafia
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend