: Tiny Audio M7+

Digitalradio for FM-radioer

Enkel løsning for å skaffe seg DAB og digitalradio uten å bytte anlegget
Lyd & Bilde mener
Praktisk og brukervennlig løsning for de som trenger digitalradio.
Støyfri radiolyd, men tam dynamikk og lite sprut i lyden.
Spesifikasjoner
  • FM og DAB+ radio
  • Internettradio
  • Spotify Connect
  • 3,5 mm analog og optisk digitalutgang
  • Strømming med DLNA

 

Annonse
Annonse
forfatter

Mens FM-radioen har gått en stadig mer usikker fremtid i møte, har digitalradio blitt så utbredt at man kan høre det over alt. Vel og merke dersom man har kjøpt seg en DAB+ radio, eller har tilgang til internettradio.

Men for alle som har en hjemmekino- eller stereoreceiver, er det fortsatt FM-radio som gjelder. De færreste receivere har DAB+ mottaker, noen har nettradio, men alle har altså FM. Enda eldre radioer har bare FM, noen også AM-mottak, men det er ingen grunn til å kaste dem bare for å erstatte dem med en mottaker med DAB+ radio.

Det finnes flere løsninger. Man kan koble lyden fra kabel-TV-mottakeren til anlegget, siden den har mange radiokanaler også. Eller man kan bruke nettradio på en Apple TV eller smart-TV, hvis man har en slik.

Den aller enkleste løsningen er en adapter. Den kan plugges inn i alle forsterkere, og gir brukeren DAB- og digitalradio for en billig penge. Tiny Audio M7+ er en slik. Det er en liten adapter man setter oppå anlegget for å få digitalradio. Den har også FM- og internettradio, i tillegg til DAB+, og Spotify Connect for de som strømmer musikk.

Den har Wifi innebygget og kan også strømme fra mediespillere, og man styrer det hele fra den medfølgende fjernkontrollen. En relativt stor fargeskjerm viser info, og albumcovere, eller annen videoinfo radiostasjonen måtte finne på å sende.

 

Enkel å bruke

Tiny-adapteren er enkel å sette opp. Den kan kobles til en analog inngang på anlegget. Også til eldre apparater bare med en DIN-adapter til lydkabelen, men også til en forsterker med – eller en separat – digitalkonverter fra den optiske lydutgangen på baksiden.

Når den er koblet til, tar det noen minutter å søke gjennom kanaler, koble seg til nettverket og så videre, men når oppsettet er gjort er det rett frem å bruke adapteren. Man blar enkelt gjennom kanaler, og velger radiostasjoner man vil lagre for hurtig å finne dem igjen, – og den støtter Trickle Play som gjør det mulig å spole i innhold.

Lydvolumet kan justeres med fjernkontrollen, og man kan faktisk bruke adapteren bare med et par hodetelefoner, om man ønsker. Lydkvaliteten er alltid avhengig av kvaliteten tilbyderen sender ut, men under vår test var lyden generelt best fra nettradio. Lydbildet var litt friskere, med fyldigere bass, men forskjellen er ikke stor nok til at det er så lett å legge merke til.

Det er neppe lydkvaliteten som er Tiny-adapterens fremste våpen, for den lyder litt tamt og flatt. Ikke så mørk og innesluttet som Dantax-adapteren riktignok, men klar og støyfri lyd med god sammenheng mellom bass og diskant, får man definitivt fra Tiny Audio M7+.

 

Praktisk løsning

Dessuten er det en praktisk og enkel løsning for alle som ikke har lyst å bytte ut anlegget, eller deler av det, men godt kunne tenke seg et større radiotilbud gjennom en digitalradio. Da er Tiny-adapteren et godt, rimelig og attraktivt valg.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

  1. Jeg har Tiny M7 men trenger en til, noen som har og skal selge? Tlf 90011537

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.