Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Tiny Audio M7+

Digitalradio for FM-radioer

Enkel løsning for å skaffe seg DAB og digitalradio uten å bytte anlegget

Skrevet av / 30.05.15 - 00:01
Tiny Audio M7+
Lasse Svendsen

Mens FM-radioen har gått en stadig mer usikker fremtid i møte, har digitalradio blitt så utbredt at man kan høre det over alt. Vel og merke dersom man har kjøpt seg en DAB+ radio, eller har tilgang til internettradio.

Men for alle som har en hjemmekino- eller stereoreceiver, er det fortsatt FM-radio som gjelder. De færreste receivere har DAB+ mottaker, noen har nettradio, men alle har altså FM. Enda eldre radioer har bare FM, noen også AM-mottak, men det er ingen grunn til å kaste dem bare for å erstatte dem med en mottaker med DAB+ radio.

Det finnes flere løsninger. Man kan koble lyden fra kabel-TV-mottakeren til anlegget, siden den har mange radiokanaler også. Eller man kan bruke nettradio på en Apple TV eller smart-TV, hvis man har en slik.

Den aller enkleste løsningen er en adapter. Den kan plugges inn i alle forsterkere, og gir brukeren DAB- og digitalradio for en billig penge. Tiny Audio M7+ er en slik. Det er en liten adapter man setter oppå anlegget for å få digitalradio. Den har også FM- og internettradio, i tillegg til DAB+, og Spotify Connect for de som strømmer musikk.

Den har Wifi innebygget og kan også strømme fra mediespillere, og man styrer det hele fra den medfølgende fjernkontrollen. En relativt stor fargeskjerm viser info, og albumcovere, eller annen videoinfo radiostasjonen måtte finne på å sende.

 

Enkel å bruke

Tiny-adapteren er enkel å sette opp. Den kan kobles til en analog inngang på anlegget. Også til eldre apparater bare med en DIN-adapter til lydkabelen, men også til en forsterker med – eller en separat – digitalkonverter fra den optiske lydutgangen på baksiden.

Når den er koblet til, tar det noen minutter å søke gjennom kanaler, koble seg til nettverket og så videre, men når oppsettet er gjort er det rett frem å bruke adapteren. Man blar enkelt gjennom kanaler, og velger radiostasjoner man vil lagre for hurtig å finne dem igjen, – og den støtter Trickle Play som gjør det mulig å spole i innhold.

Lydvolumet kan justeres med fjernkontrollen, og man kan faktisk bruke adapteren bare med et par hodetelefoner, om man ønsker. Lydkvaliteten er alltid avhengig av kvaliteten tilbyderen sender ut, men under vår test var lyden generelt best fra nettradio. Lydbildet var litt friskere, med fyldigere bass, men forskjellen er ikke stor nok til at det er så lett å legge merke til.

Det er neppe lydkvaliteten som er Tiny-adapterens fremste våpen, for den lyder litt tamt og flatt. Ikke så mørk og innesluttet som Dantax-adapteren riktignok, men klar og støyfri lyd med god sammenheng mellom bass og diskant, får man definitivt fra Tiny Audio M7+.

 

Praktisk løsning

Dessuten er det en praktisk og enkel løsning for alle som ikke har lyst å bytte ut anlegget, eller deler av det, men godt kunne tenke seg et større radiotilbud gjennom en digitalradio. Da er Tiny-adapteren et godt, rimelig og attraktivt valg.

Lyd & Bilde mener

Praktisk og brukervennlig løsning for de som trenger digitalradio. Støyfri radiolyd, men tam dynamikk og lite sprut i lyden.

1 hendelser på “Tiny Audio M7+”

 1. Rolf Tønnessen

  Jeg har Tiny M7 men trenger en til, noen som har og skal selge? Tlf 90011537

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

 • Prøv LB+ i 30 dager
  Kun 49,-

  Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

 • LB+ Total års abonnement
  Kun 137.50 mnd

  Du sparer 288 ,-

Moderne nostalgi

Musikkstreameren knuser alle fordommer

Sensasjonelt god nettverksspiller

Meget godt kjøp

Silkemyk og organisk lyd

Med lupe i rillene

Fremtidssikker rørforsterker

En fantastisk musikkstrømmer – men den koster!

Til stereoanlegg eller hjemmekino?

En CD-spiller for evigheten

Den beste budsjettstrømmeren blir bedre

En helt spesiell opplevelse

Lyd & Bilde
Scroll to Top