: Thorens MM008 ADC

Digital platespillerløsning

Med denne lille boksen får du både bedre lyd, og muligheten til å digitalisere platesamlingen.
Lyd & Bilde mener
Meget praktisk forsterker for både de som trenger bedre lyd fra platespilleren, og ikke minst for de som vil digitalisere samlingen på harddisk.
Lyder litt matt i diskanten og dynamisk sett spruter det ikke av den.
Spesifikasjoner
  • Thorens MM008 ADC
  • Platespillerforsterker for MC- og MM-pickup
  • 24-bit/96 kHz USB-utgang
  • 47k, 10, 100 og 1K ohm belastningsmotstand (MC) Sort, hvit eller rød
Annonse
Annonse
forfatter

I dag har de færreste forsterkere inngang for platespiller. Da trenger man en liten forsterker som kobles mellom spilleren og forsterkeren, og som gjør det mulig å spille vinylplater. Det behøver ikke å koste mer en tusenlappen, men skikkelig bra blir det ikke før man legger mer penger på bordet. Gjerne like mye som spilleren koster, men et godt kompromiss kan være å velge Thorens MM008 ADC.

Spesielt hvis man ønsker å ta opp musikken fra LP-er, og lagre den på harddisk. For med denne får man ikke bare bedre lyd enn platespillerinngangen på mange forsterkeren klarer å levere; den har også innebygget digitalkonverter som lager et 24-bits/96 kHz digitalsignal av analoglyden på LP-ene.

Da kan man spille av og ta opp musikken på laptopen. Med programmer som Audacity eller Oceanaudio, kan man ta opp, justere og lagre lyden digitalt på harddisk. I det formatet man vil.

Foruten at man blir sin egen arkivar, kan man også få bedre lyd. Støy kan enklere dempes digitalt i programvare, og avspilles uten peiskosen mange forbinder med slitte vinylplater.

 

23060403-origpic-8d183f

 

Man kan også få mye bedre lyd bare ved å bruke de analoge utgangene, koblet til forsterkeren hjemme. Den har inngang for MM- og MC-pickup, og det følger med plugger som tilpasser belastningsimpedansen til MC-pickuper, for bedre lyd.

Lyd som er langt å foretrekke foran de billigste (RIAA) platespillerforsterkerne. Thorens-forsterkeren mangler litt klangfarge og lyder litt mattere i diskanten, enn den innebyggede MM-inngangen på en McIntosh-forsterker, men den leverer strammere bass, tydeligere fokus og bringer mer liv til musikken, enn mange av de innebyggede platespillerinngangene på en NAD, Denon eller Rotel-forsterker gjør.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.