Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 10Delta

: Thorens MM008 ADC

Digital platespillerløsning

Med denne lille boksen får du både bedre lyd, og muligheten til å digitalisere platesamlingen.

Skrevet av / 19.04.15 - 00:01
Thorens MM008 ADC
Lasse Svendsen

I dag har de færreste forsterkere inngang for platespiller. Da trenger man en liten forsterker som kobles mellom spilleren og forsterkeren, og som gjør det mulig å spille vinylplater. Det behøver ikke å koste mer en tusenlappen, men skikkelig bra blir det ikke før man legger mer penger på bordet. Gjerne like mye som spilleren koster, men et godt kompromiss kan være å velge Thorens MM008 ADC.

Spesielt hvis man ønsker å ta opp musikken fra LP-er, og lagre den på harddisk. For med denne får man ikke bare bedre lyd enn platespillerinngangen på mange forsterkeren klarer å levere; den har også innebygget digitalkonverter som lager et 24-bits/96 kHz digitalsignal av analoglyden på LP-ene.

Da kan man spille av og ta opp musikken på laptopen. Med programmer som Audacity eller Oceanaudio, kan man ta opp, justere og lagre lyden digitalt på harddisk. I det formatet man vil.

Foruten at man blir sin egen arkivar, kan man også få bedre lyd. Støy kan enklere dempes digitalt i programvare, og avspilles uten peiskosen mange forbinder med slitte vinylplater.

 

23060403-origpic-8d183f

 

Man kan også få mye bedre lyd bare ved å bruke de analoge utgangene, koblet til forsterkeren hjemme. Den har inngang for MM- og MC-pickup, og det følger med plugger som tilpasser belastningsimpedansen til MC-pickuper, for bedre lyd.

Lyd som er langt å foretrekke foran de billigste (RIAA) platespillerforsterkerne. Thorens-forsterkeren mangler litt klangfarge og lyder litt mattere i diskanten, enn den innebyggede MM-inngangen på en McIntosh-forsterker, men den leverer strammere bass, tydeligere fokus og bringer mer liv til musikken, enn mange av de innebyggede platespillerinngangene på en NAD, Denon eller Rotel-forsterker gjør.

Lyd & Bilde mener

Meget praktisk forsterker for både de som trenger bedre lyd fra platespilleren, og ikke minst for de som vil digitalisere samlingen på harddisk. Lyder litt matt i diskanten og dynamisk sett spruter det ikke av den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Spiller med glødende engasjement

Moderne nostalgi

Musikkstreameren knuser alle fordommer

Sensasjonelt god nettverksspiller

Meget godt kjøp

Silkemyk og organisk lyd

Med lupe i rillene

Fremtidssikker rørforsterker

En fantastisk musikkstrømmer – men den koster!

Til stereoanlegg eller hjemmekino?

En CD-spiller for evigheten

Den beste budsjettstrømmeren blir bedre

Scroll to Top