: Test av 4 komplette studentanlegg

Hjemmekino på 12 kvadratmeter

Student til høsten? Her er fire håndplukkede hjemmekinoanlegg som passer alt fra små til store hybler og studiestipender!

Enten man er fattig høyskolestudent eller velbeslått idrettsstipendiat, har man i hvert fall en ting til felles: Alle elsker musikk og film, og et realt lydanlegg står høyt på ønskelista når man flytter for seg selv for første gang. Enten det er til fest, moro eller avkobling fra pensum et bra anlegg må man ha.

I studietiden er behovet for et ordentlig lydanlegg kanskje større enn noen gang, men penger og plass står det ofte verre til med, dessverre. Mesteparten av studielånet går med til kost, losji og ikke minst en god bunke med bøker. Derfor har de færreste råd eller plass til den store drømmestereoen i løpet av studietiden. Men fortvil ikke!

Lyd & Bilde er sitt ansvar bevisst, og har kommet opp med fire gode forslag til studentanlegg – både for deg som vil leve nøkternt og til de som er villig til å blåse hele studielånet på et anlegg (eventuelt gå sammen i et spleiselag). Men vær advart: Redaksjonen tar ikke ansvar for dårligere studieresultater som følge av bruk eller misbruk av disse anleggene!

Testkriterier
Vi har satt sammen fire anlegg som øker trinnvis i størrelse og pris, med krav om at hvert av anleggene skal kunne spille både musikk og film på en tilfredsstillende måte. Alle anleggene har en audio/video–kilde (med unntak av anlegg 1 som bruker din egen laptop), en form for forsterker, høyttalere og en skjerm til å vise bildene på. Under utvelgelsen av de ulike komponentene har vi lagt spesielt vekt på at anleggene skal ha et godt forhold mellom pris og ytelse. De utvalgte komponentene utgjør likevel ingen fasit, men er ment som eksempler på hvordan anlegg i ulike prisklasser kan og bør settes sammen for å oppnå best mulig lyd og bilde til prisen.

Produkter i testen

Full trøkk!

Full trøkk!

Money no object? Her er anlegget for deg som har det romslig både når det gjelder økonomi og boforhold. Passer best for store leiligheter og kollektiv.

Helomsluttende lydbilde Spiller høyt og rent Høy bildekvalitet
Høyttalerne krever en del plass

Når fest er viktigst

Når fest er viktigst

Det sier seg selv at studenten gjerne tar seg en fest. Med et høylydt, men velspillende stereoanlegg kan du bli selve midtpunktet i studentbyen.

Stort og flott bilde Tøff og høy lyd Låter fint på det meste
Ikke surround Ikke for klassisk musikk
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Historisk Golden Globe til avdød stjerne.
Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Asus PA32UCX med Mini-LED er for profesjonelle, og er kort sagt den beste PC-skjermen jeg har sett. Men den er ikke perfekt, denne heller.
For enkelte vil Yamaha-forsterkeren mangle noe vesentlig, og det er ikke lydkvaliteten vi tenker på.
Mola Mola Kula er et unikum av en forsterker. Vi har sannsynligvis aldri hørt denne overfloden av detaljer noensinne!
Årets Samsung Galaxy S21-serie er tilgjengelig i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du lese hvilken modell som passer best til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspirasjon fra 1970-tallet, og har skapt en tillitvekkende musikkmaskin man kan ta med seg.
Med Samsungs nye projektorer kan du få et kjempedigert bilde, rett på veggen hjemme i stua.
Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.
Med absolutt alle funksjoner man trenger, gir Marantz NR1711 store hjemmekinoopplevelser fra et slankt og lekkert format.
Philips ultrabrede skjerm plasserer deg midt i handlingen, enten det er spill, film eller regneark.
Den elektriske Volvo XC40 er en fabelaktig bil, spesielt i denne utgaven.
JBL Bar 5.0 er en enkel og snerten lydplanke, som ikke trenger subwoofer for å gi nok bass.
DJI Mavic Air 2 er et flyvende kamera som gir deg et helt nytt perspektiv.