Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Test av 4 komplette studentanlegg

Hjemmekino på 12 kvadratmeter

Student til høsten? Her er fire håndplukkede hjemmekinoanlegg som passer alt fra små til store hybler og studiestipender!
Lyd & Bilde mener
Greit høyt Mye bass Ok bilde
Lyden mangler detaljer Ikke fjernkontroll
Spesifikasjoner

<b>Minst og billigst:</b>
PC-høyttalere: Logitech Z-2300
<b>1 599 kr</b>
Tv: Samsung 32LE556
<b>4 995 kr</b>
Totalt:
<b>6 594 kr</b>

Enten man er fattig høyskolestudent eller velbeslått idrettsstipendiat, har man i hvert fall en ting til felles: Alle elsker musikk og film, og et realt lydanlegg står høyt på ønskelista når man flytter for seg selv for første gang. Enten det er til fest, moro eller avkobling fra pensum et bra anlegg må man ha.

I studietiden er behovet for et ordentlig lydanlegg kanskje større enn noen gang, men penger og plass står det ofte verre til med, dessverre. Mesteparten av studielånet går med til kost, losji og ikke minst en god bunke med bøker. Derfor har de færreste råd eller plass til den store drømmestereoen i løpet av studietiden. Men fortvil ikke!

Lyd & Bilde er sitt ansvar bevisst, og har kommet opp med fire gode forslag til studentanlegg – både for deg som vil leve nøkternt og til de som er villig til å blåse hele studielånet på et anlegg (eventuelt gå sammen i et spleiselag). Men vær advart: Redaksjonen tar ikke ansvar for dårligere studieresultater som følge av bruk eller misbruk av disse anleggene!

Testkriterier
Vi har satt sammen fire anlegg som øker trinnvis i størrelse og pris, med krav om at hvert av anleggene skal kunne spille både musikk og film på en tilfredsstillende måte. Alle anleggene har en audio/video–kilde (med unntak av anlegg 1 som bruker din egen laptop), en form for forsterker, høyttalere og en skjerm til å vise bildene på. Under utvelgelsen av de ulike komponentene har vi lagt spesielt vekt på at anleggene skal ha et godt forhold mellom pris og ytelse. De utvalgte komponentene utgjør likevel ingen fasit, men er ment som eksempler på hvordan anlegg i ulike prisklasser kan og bør settes sammen for å oppnå best mulig lyd og bilde til prisen.

Produkter i testen

Full trøkk!

Full trøkk!

Money no object? Her er anlegget for deg som har det romslig både når det gjelder økonomi og boforhold. Passer best for store leiligheter og kollektiv.

Helomsluttende lydbilde Spiller høyt og rent Høy bildekvalitet
Høyttalerne krever en del plass

Når fest er viktigst

Når fest er viktigst

Det sier seg selv at studenten gjerne tar seg en fest. Med et høylydt, men velspillende stereoanlegg kan du bli selve midtpunktet i studentbyen.

Stort og flott bilde Tøff og høy lyd Låter fint på det meste
Ikke surround Ikke for klassisk musikk
forfatter
Av

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.