Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Wimp

Redaksjonell profil

I tillegg til å la brukeren finne alt man leter etter, satser Wimp hardt på redaksjonelle spillelister, og dessuten overlegen lydkvalitet.
Lyd & Bilde mener
Overlegent redaksjonelt innhold kombinert med glimrende musikalsk utvalg, pakket inn i et brukervennlig og norskspråklig grensesnitt. Mulighet for tapsfri CD-kvalitet.
Oppholdsfri avspilling mangler, som gjør det smått irriterende å høre på live-album.
Spesifikasjoner
  • Enheter: Datamaskin, iOS, Android, WP
  • Kvalitet: 96-320 kbps (eller tapsfri FLAC)
  • Utvalg: Over 20 millioner sanger

Wimp har samme store musikkutvalg som Spotify og øvrige tjenester, i tillegg til en musikkredaksjon med dypere musikalsk kunnskap. Siste satsning er innen klassisk, hvor de har ansatt en egen klassisk redaktør. Du kan også lese artikler direkte i appen.

Et annet ess i Wimp-ermet er lyd i ekte CD-kvalitet, med abonnementet Wimp HiFi. Vil du ikke bruke 199 kroner i måneden, får du likevel fordel av at Wimp har skiftet ut nesten hele sin katalog til lossless, så man unngår transkoding fra et tapskomprimert format til et annet. Offline avspilling er mulig, også i HiFi-kvalitet.

Det finnes både desktopversjon og app til mobil og nettbrett – også til Windows Phone – og utvalget tredjeparts hi-fi-produkter med Wimp øker stadig. Sonos, Bluesound, Simple Audio og Bladelius Mimer er bare noen.

Et vell av spillelister er satt sammen av Wimps egen redaksjon, mens andre er komponert av kjente artister og andre musikkprofiler. Fantastisk hjelpemiddel til å oppdage musikk.

Låtlister er enkelt å lage og dele på sosiale medier. Det finnes også en søk-med-lyd-funksjon, som forteller deg hvilken låt du hører på radioen eller på byen. Lydkvaliteten er fremragende med Lossless-kvalitet, men også meget bra med vanlig ”Høy kvalitet”.

Annonse

Skandinavisk utvalg er utmerket, vi fant samtlige av vår liste over 15 skandinaviske album. Som bonus kan ikke-signerte musikere lett få ut musikken sin via tjenesten Wimp DYI.

Wimp mangler oppholdsfri avspilling.

Annonse

Konklusjon
Wimp er en stor favoritt. Musikkutvalget er utmerket, presentasjonen av artister og spillelister er meget oversiktlig, og lydkvaliteten er i særklasse med Lossless. Her er det lett å oppdage ny musikk, med god hjelp fra Wimp-redaksjonens dype kunnskap. Musikere kan signere distribusjonsavtale gjennom Wimp DYI.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Spotify

Kongen har blitt bedre

Spotify gir seg ikke med å være størst. Med sitt nye grensesnitt vil de også være best.

Meget enkelt brukergrensesnitt, kombinert med mange redaksjonelle spillelister. Oppholdsfri avspilling og mulighet for å spille av lokalt lagret musikk. Glimrende utvalg!
Fremdeles er det et stykke å gå til Wimps redaksjonelle innhold. Ikke norskspråklig brukergrensesnitt, og vi håper på lossless-strømming snart!

Beats Music

Sikter mot tronen

Beats Music ønsker å ta over verden. Så langt er ikke Norden en stor prioritet.

Lekkert grafisk grensesnitt. Enkel å bruke. Tjenesten blir stadig bedre til å komme med personlig anbefalinger.
Spillelister kan ikke opprettes i desktopversjonen, kun i mobilappen. Ikke oppholdsfri avspilling, og grensesnitt er kun på engelsk. Dårlig skandinavisk låtutvalg.

Deezer

Spennende alternativ

Fransk strømmetjeneste med masser av musikk og til og med en Nordisk redaksjon.

Fint utvalg av musikk. Velfungerende på både web og app. Her finnes masser av muligheter om man vil dele sin musikk, lage spillelister med andre og få musikktips.
Kan etter mange søk verken finne metadata eller info om kvalitet på sangen.

Sony Music Unlimited

For Sony-fansen

Bra om man har Sony-apparater, men tilbyr ingenting spesielt for øvrige.

Utmerket om man har en Playstation og andre Sony-apparater i hjemmekinoen.
Langsom på visse plattformer.

Xbox Music

Et låst univers

Teknisk bra for enkelte, men savner følelsen av en møteplass for musikkelskere.

Utmerket integrasjon om man bruker Windows 8 og Windows Phone. Mange sanger i biblioteket.
Ingen offline-spilling på mobil, støttes ikke av andre produsenter.
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.