Search
Generic filters

: Wimp

Redaksjonell profil

I tillegg til å la brukeren finne alt man leter etter, satser Wimp hardt på redaksjonelle spillelister, og dessuten overlegen lydkvalitet.

Lyd & Bilde mener

Overlegent redaksjonelt innhold kombinert med glimrende musikalsk utvalg, pakket inn i et brukervennlig og norskspråklig grensesnitt. Mulighet for tapsfri CD-kvalitet.
Oppholdsfri avspilling mangler, som gjør det smått irriterende å høre på live-album.
 • Enheter: Datamaskin, iOS, Android, WP
 • Kvalitet: 96-320 kbps (eller tapsfri FLAC)
 • Utvalg: Over 20 millioner sanger
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 99 kr

Wimp har samme store musikkutvalg som Spotify og øvrige tjenester, i tillegg til en musikkredaksjon med dypere musikalsk kunnskap. Siste satsning er innen klassisk, hvor de har ansatt en egen klassisk redaktør. Du kan også lese artikler direkte i appen.

Et annet ess i Wimp-ermet er lyd i ekte CD-kvalitet, med abonnementet Wimp HiFi. Vil du ikke bruke 199 kroner i måneden, får du likevel fordel av at Wimp har skiftet ut nesten hele sin katalog til lossless, så man unngår transkoding fra et tapskomprimert format til et annet. Offline avspilling er mulig, også i HiFi-kvalitet.

Det finnes både desktopversjon og app til mobil og nettbrett – også til Windows Phone – og utvalget tredjeparts hi-fi-produkter med Wimp øker stadig. Sonos, Bluesound, Simple Audio og Bladelius Mimer er bare noen.

Et vell av spillelister er satt sammen av Wimps egen redaksjon, mens andre er komponert av kjente artister og andre musikkprofiler. Fantastisk hjelpemiddel til å oppdage musikk.

Låtlister er enkelt å lage og dele på sosiale medier. Det finnes også en søk-med-lyd-funksjon, som forteller deg hvilken låt du hører på radioen eller på byen. Lydkvaliteten er fremragende med Lossless-kvalitet, men også meget bra med vanlig ”Høy kvalitet”.

Skandinavisk utvalg er utmerket, vi fant samtlige av vår liste over 15 skandinaviske album. Som bonus kan ikke-signerte musikere lett få ut musikken sin via tjenesten Wimp DYI.

Wimp mangler oppholdsfri avspilling.

Konklusjon
Wimp er en stor favoritt. Musikkutvalget er utmerket, presentasjonen av artister og spillelister er meget oversiktlig, og lydkvaliteten er i særklasse med Lossless. Her er det lett å oppdage ny musikk, med god hjelp fra Wimp-redaksjonens dype kunnskap. Musikere kan signere distribusjonsavtale gjennom Wimp DYI.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Spotify

  Kongen har blitt bedre

  Spotify gir seg ikke med å være størst. Med sitt nye grensesnitt vil de også være best.

  Beats Music

  Sikter mot tronen

  Beats Music ønsker å ta over verden. Så langt er ikke Norden en stor prioritet.

  Deezer

  Spennende alternativ

  Fransk strømmetjeneste med masser av musikk og til og med en Nordisk redaksjon.

  Sony Music Unlimited

  For Sony-fansen

  Bra om man har Sony-apparater, men tilbyr ingenting spesielt for øvrige.

  Xbox Music

  Et låst univers

  Teknisk bra for enkelte, men savner følelsen av en møteplass for musikkelskere.

  Les også

  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den brettbare mobilen du alltid har ønsket deg.
  Skal du drepe støyen? Her er de beste hodetelefonene til formålet akkurat nå, til tykke og tynne lommebøker.
  Vi har lurt på når high-end-klassen skulle få sine første støydempende hodetelefoner. Det er selvsagt Bang & Olufsen som er først, og Beoplay H95 gir mersmak!
  Den nyeste iMac-en er den beste stasjonære Mac-en for mange, tross en ikke uvesentlig ulempe.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?
  Her er testen av Canon EOS R5, det første kameraet med 8K-video. Et tveegget sverd, viser det seg.
  Acer ConceptD CP7 er en fantastisk skjerm på alle måter. Men det er ikke alle funksjoner du trenger.