TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Scansonic R3BT DAB-radio

Lekker DAB-radio med strømming

Hvis man skal kjøpe ny radio bør det være med DAB, og helst med Bluetooth slik at man kan strømme musikken fra mobilen. Da er Scansonics DAB-radio med BT et godt valg.

forfatter
Publisert 23.03.14 - 02:39
L&B mener
Med FM- og DAB-radio kombinert med strømming, er Scansonics kompakte bordradio et vellydende alternativ til radioer fra mer ukjente produsenter. Kjempepluss for oversiktlig betjening med en smartmobil-app.
Begrenset hvor kraftig lyden er, selv om den er potent nok.
Spesifikasjoner
 • Scansonic R3BT radio
 • FM/DAB/DAB+ radio
 • Linjeinngang
 • Bluetooth
Veil. pris 1799Pr. 23.03.14 Produktside

Den stilrene Scansonic-radioen bringer tilbake minnene fra en to år gammel test av DAB-radioer, men denne utgaven er oppdatert med trådløs tilkobling for alle som vil strømme musikk fra smartmobilen.

Mens DAB-radio er stort i Norge, men nesten fraværende i Danmark og Sverige, kan alle uansett land bruke FM-mottakeren – og den obligatoriske Bluetooth-tilkoblingen. Eller om man foretrekker det, lydkontakten på baksiden, slik at man kan koble mobilen eller en dokkingstasjon til Scansonic-radioen med en ganske vanlig lydkabel.

Uansett hva man velger, får man en kompakt radiomottaker med strømming. Som riktignok bare har én høyttaler med monolyd, men gir deg stereolyd fra hodetelefonutgangen.

Den leveres ikke med fjernkontroll, noe som neppe er et problem for de som strømmer musikken fra mobilen. De bruker uansett volumkontrollen på mobilen. For de som vil plassere den vanlige utgaven av Scansonic-radioen i bokhyllen (den uten BT), kan det være et minus at den ikke har fjernkontroll. Skal man skifte til FM- eller DAB-radio, må man lette på skinken og velge inngang og volum fra radioens betjeningspanel. Som er forbilledlig oversiktlig, med en skarp OLED-basert skjerm, med god kontrast og lysstyrke.

I BT-utgaven vi tester her, kan du faktisk styre inngang, volum og av/på med Scansonics Remote App, som gir deg fjernstyring av Bluetooth-versjonen. Da får du også velge radiostasjon og endre klangen med ferdigprogrammert equalizer-innstilling i appen, eller en justering etter egen smak (egentlig bare en tonekontroll med bass og diskantjustering).

Den har også klokke med alarmfunksjon.

Lydkvaliteten er meget oppegående, tatt i betraktning radioens beskjedne størrelse. Høyttaleren er plassert på toppen, husk det hvis den skal stå i en trang hylle. Ellers er det ikke noe problem. Tale er klart som glass, særlig på DAB, og lyden er fyldig og behagelig på musikk. Den spiller relativt høyt, men det er klare begrensninger for hvor høyt.

Når man strømmer musikk fra mobilen eller nettbrettet, blir man presentert for det samme varme, fyldige lydbildet. Det eneste man egentlig mangler er stereoeffekten som man trenger hodetelefoner for å få.

Scansonic R3BT følger opp der den Bluetooth-løse R3-radioen slapp, og gir deg i tillegg strømming av musikk, men full kontroll fra sofakroken via Scansonics brukervennlige app. Radioen som også finnes i hvitt, er absolutt et godt kjøp, og et smart valg for de mange som ønsker seg en liten bordradio med DAB og strømming kombinert.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En helt spesiell forsterker McIntosh MC451 med Hybrid Drive er et 300 pluss 150 watts beist.
Små magiske høyttalere De over 50 år gamle høyttalerne har aldri vært bedre enn nå, og gjør noe få andre høyttalere klarer.
Integrert og trådløs Rotel forsterker Har strømming og DAC innebygget.
Prisgunstig platespiller med bedre lyd Leveres med 2M Red MM-pickup og innebygget phonotrinn.
Kompakt og billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC er en kombinert digitalkonverter, forforsterker og hodetelefonforsterker.
Ny dansk high end-serie Kjente navn bak tre forsterkere i tungvektsklassen
Følg Lyd & Bilde