Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Scansonic R3BT DAB-radio

Lekker DAB-radio med strømming

Hvis man skal kjøpe ny radio bør det være med DAB, og helst med Bluetooth slik at man kan strømme musikken fra mobilen. Da er Scansonics DAB-radio med BT et godt valg.
Lyd & Bilde mener
Med FM- og DAB-radio kombinert med strømming, er Scansonics kompakte bordradio et vellydende alternativ til radioer fra mer ukjente produsenter. Kjempepluss for oversiktlig betjening med en smartmobil-app.
Begrenset hvor kraftig lyden er, selv om den er potent nok.
Spesifikasjoner
  • Scansonic R3BT radio
  • FM/DAB/DAB+ radio
  • Linjeinngang
  • Bluetooth

Den stilrene Scansonic-radioen bringer tilbake minnene fra en to år gammel test av DAB-radioer, men denne utgaven er oppdatert med trådløs tilkobling for alle som vil strømme musikk fra smartmobilen.

Mens DAB-radio er stort i Norge, men nesten fraværende i Danmark og Sverige, kan alle uansett land bruke FM-mottakeren – og den obligatoriske Bluetooth-tilkoblingen. Eller om man foretrekker det, lydkontakten på baksiden, slik at man kan koble mobilen eller en dokkingstasjon til Scansonic-radioen med en ganske vanlig lydkabel.

Uansett hva man velger, får man en kompakt radiomottaker med strømming. Som riktignok bare har én høyttaler med monolyd, men gir deg stereolyd fra hodetelefonutgangen.

Den leveres ikke med fjernkontroll, noe som neppe er et problem for de som strømmer musikken fra mobilen. De bruker uansett volumkontrollen på mobilen. For de som vil plassere den vanlige utgaven av Scansonic-radioen i bokhyllen (den uten BT), kan det være et minus at den ikke har fjernkontroll. Skal man skifte til FM- eller DAB-radio, må man lette på skinken og velge inngang og volum fra radioens betjeningspanel. Som er forbilledlig oversiktlig, med en skarp OLED-basert skjerm, med god kontrast og lysstyrke.

I BT-utgaven vi tester her, kan du faktisk styre inngang, volum og av/på med Scansonics Remote App, som gir deg fjernstyring av Bluetooth-versjonen. Da får du også velge radiostasjon og endre klangen med ferdigprogrammert equalizer-innstilling i appen, eller en justering etter egen smak (egentlig bare en tonekontroll med bass og diskantjustering).

Annonse

Den har også klokke med alarmfunksjon.

Lydkvaliteten er meget oppegående, tatt i betraktning radioens beskjedne størrelse. Høyttaleren er plassert på toppen, husk det hvis den skal stå i en trang hylle. Ellers er det ikke noe problem. Tale er klart som glass, særlig på DAB, og lyden er fyldig og behagelig på musikk. Den spiller relativt høyt, men det er klare begrensninger for hvor høyt.

Annonse

Når man strømmer musikk fra mobilen eller nettbrettet, blir man presentert for det samme varme, fyldige lydbildet. Det eneste man egentlig mangler er stereoeffekten som man trenger hodetelefoner for å få.

Scansonic R3BT følger opp der den Bluetooth-løse R3-radioen slapp, og gir deg i tillegg strømming av musikk, men full kontroll fra sofakroken via Scansonics brukervennlige app. Radioen som også finnes i hvitt, er absolutt et godt kjøp, og et smart valg for de mange som ønsker seg en liten bordradio med DAB og strømming kombinert.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.