TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Scansonic R3BT DAB-radio

Lekker DAB-radio med strømming

Hvis man skal kjøpe ny radio bør det være med DAB, og helst med Bluetooth slik at man kan strømme musikken fra mobilen. Da er Scansonics DAB-radio med BT et godt valg.

forfatter
Publisert 23.03.14 - 02:39
L&B mener
Med FM- og DAB-radio kombinert med strømming, er Scansonics kompakte bordradio et vellydende alternativ til radioer fra mer ukjente produsenter. Kjempepluss for oversiktlig betjening med en smartmobil-app.
Begrenset hvor kraftig lyden er, selv om den er potent nok.
Spesifikasjoner
 • Scansonic R3BT radio
 • FM/DAB/DAB+ radio
 • Linjeinngang
 • Bluetooth

Den stilrene Scansonic-radioen bringer tilbake minnene fra en to år gammel test av DAB-radioer, men denne utgaven er oppdatert med trådløs tilkobling for alle som vil strømme musikk fra smartmobilen.

Mens DAB-radio er stort i Norge, men nesten fraværende i Danmark og Sverige, kan alle uansett land bruke FM-mottakeren – og den obligatoriske Bluetooth-tilkoblingen. Eller om man foretrekker det, lydkontakten på baksiden, slik at man kan koble mobilen eller en dokkingstasjon til Scansonic-radioen med en ganske vanlig lydkabel.

Uansett hva man velger, får man en kompakt radiomottaker med strømming. Som riktignok bare har én høyttaler med monolyd, men gir deg stereolyd fra hodetelefonutgangen.

Den leveres ikke med fjernkontroll, noe som neppe er et problem for de som strømmer musikken fra mobilen. De bruker uansett volumkontrollen på mobilen. For de som vil plassere den vanlige utgaven av Scansonic-radioen i bokhyllen (den uten BT), kan det være et minus at den ikke har fjernkontroll. Skal man skifte til FM- eller DAB-radio, må man lette på skinken og velge inngang og volum fra radioens betjeningspanel. Som er forbilledlig oversiktlig, med en skarp OLED-basert skjerm, med god kontrast og lysstyrke.

I BT-utgaven vi tester her, kan du faktisk styre inngang, volum og av/på med Scansonics Remote App, som gir deg fjernstyring av Bluetooth-versjonen. Da får du også velge radiostasjon og endre klangen med ferdigprogrammert equalizer-innstilling i appen, eller en justering etter egen smak (egentlig bare en tonekontroll med bass og diskantjustering).

Den har også klokke med alarmfunksjon.

Lydkvaliteten er meget oppegående, tatt i betraktning radioens beskjedne størrelse. Høyttaleren er plassert på toppen, husk det hvis den skal stå i en trang hylle. Ellers er det ikke noe problem. Tale er klart som glass, særlig på DAB, og lyden er fyldig og behagelig på musikk. Den spiller relativt høyt, men det er klare begrensninger for hvor høyt.

Når man strømmer musikk fra mobilen eller nettbrettet, blir man presentert for det samme varme, fyldige lydbildet. Det eneste man egentlig mangler er stereoeffekten som man trenger hodetelefoner for å få.

Scansonic R3BT følger opp der den Bluetooth-løse R3-radioen slapp, og gir deg i tillegg strømming av musikk, men full kontroll fra sofakroken via Scansonics brukervennlige app. Radioen som også finnes i hvitt, er absolutt et godt kjøp, og et smart valg for de mange som ønsker seg en liten bordradio med DAB og strømming kombinert.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Steintøft jubileumssett fra Rotel Rotel jubilerer med en kraftig forsterker og CD-spiller med DAC
McIntosh-skrinet med det rare i? Det er mange som drømmer om en fet McIntosh-rigg hjemme i stua, men dette produktet tar kaka!
Linn lanserer ny utgave av sin legendariske platespiller Linn Selekt LP12 får ny arm og pickup.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
Radio for spesielt interesserte Tar seg godt ut sammen med McIntosh-anlegget ditt.
Se! En platespiller fra Ikea! Ikea setter musikken i høysetet med Obegränsad platespiller, arbeidspult og hvilestol. I samarbeid med Swedish House Mafia
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend