Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Scansonic R3BT DAB-radio

Lekker DAB-radio med strømming

Hvis man skal kjøpe ny radio bør det være med DAB, og helst med Bluetooth slik at man kan strømme musikken fra mobilen. Da er Scansonics DAB-radio med BT et godt valg.

Skrevet av / 23.03.14 - 02:39
Scansonic R3BT DAB-radio
Lasse Svendsen

Den stilrene Scansonic-radioen bringer tilbake minnene fra en to år gammel test av DAB-radioer, men denne utgaven er oppdatert med trådløs tilkobling for alle som vil strømme musikk fra smartmobilen.

Mens DAB-radio er stort i Norge, men nesten fraværende i Danmark og Sverige, kan alle uansett land bruke FM-mottakeren – og den obligatoriske Bluetooth-tilkoblingen. Eller om man foretrekker det, lydkontakten på baksiden, slik at man kan koble mobilen eller en dokkingstasjon til Scansonic-radioen med en ganske vanlig lydkabel.

Uansett hva man velger, får man en kompakt radiomottaker med strømming. Som riktignok bare har én høyttaler med monolyd, men gir deg stereolyd fra hodetelefonutgangen.

Den leveres ikke med fjernkontroll, noe som neppe er et problem for de som strømmer musikken fra mobilen. De bruker uansett volumkontrollen på mobilen. For de som vil plassere den vanlige utgaven av Scansonic-radioen i bokhyllen (den uten BT), kan det være et minus at den ikke har fjernkontroll. Skal man skifte til FM- eller DAB-radio, må man lette på skinken og velge inngang og volum fra radioens betjeningspanel. Som er forbilledlig oversiktlig, med en skarp OLED-basert skjerm, med god kontrast og lysstyrke.

I BT-utgaven vi tester her, kan du faktisk styre inngang, volum og av/på med Scansonics Remote App, som gir deg fjernstyring av Bluetooth-versjonen. Da får du også velge radiostasjon og endre klangen med ferdigprogrammert equalizer-innstilling i appen, eller en justering etter egen smak (egentlig bare en tonekontroll med bass og diskantjustering).

Den har også klokke med alarmfunksjon.

Lydkvaliteten er meget oppegående, tatt i betraktning radioens beskjedne størrelse. Høyttaleren er plassert på toppen, husk det hvis den skal stå i en trang hylle. Ellers er det ikke noe problem. Tale er klart som glass, særlig på DAB, og lyden er fyldig og behagelig på musikk. Den spiller relativt høyt, men det er klare begrensninger for hvor høyt.

Når man strømmer musikk fra mobilen eller nettbrettet, blir man presentert for det samme varme, fyldige lydbildet. Det eneste man egentlig mangler er stereoeffekten som man trenger hodetelefoner for å få.

Scansonic R3BT følger opp der den Bluetooth-løse R3-radioen slapp, og gir deg i tillegg strømming av musikk, men full kontroll fra sofakroken via Scansonics brukervennlige app. Radioen som også finnes i hvitt, er absolutt et godt kjøp, og et smart valg for de mange som ønsker seg en liten bordradio med DAB og strømming kombinert.

Lyd & Bilde mener

Med FM- og DAB-radio kombinert med strømming, er Scansonics kompakte bordradio et vellydende alternativ til radioer fra mer ukjente produsenter. Kjempepluss for oversiktlig betjening med en smartmobil-app. Begrenset hvor kraftig lyden er, selv om den er potent nok.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Platespiller med startknapp

Har du sett på maken

Hegel slutter ikke å overraske

Det enkleste er det beste

Verdensklasse!

dCS Network-DAC 2.0: Har du råd, har du lov!

Boksåpneren

Prisgunstig inngangsbillett

Klassens beste kjøp

Spiller med glødende engasjement

Moderne nostalgi

Musikkstreameren knuser alle fordommer

Scroll to Top