: Rotel RDD 1580

Dobbelt så bra?

Blir det dobbelt så bra med doble prosessorer? Kanskje ikke helt, men Rotels DAC låter likevel virkelig bra.
Lyd & Bilde mener
Du kan koble til stort sett alt av digitale apparater, spille de lydformatene du har behov for og så låter Rotel RDD 1580 dessuten utmerket til prisen.
HD kun på baksidens innganger. Bluetooth på bitteliten dongle som må tas ut om du vil spille kablet fra mobiler eller USB-minne.
Spesifikasjoner
  • Wolfson WM8740 stereo D/A omvandler
  • XLR innganger
  • Bluetooth
  • 2 x Toslink/koaksial
  • USB 24 bit/192 kHz
  • Spiller FLAC, ALAC, WMA, Ogg Vorbis, WAV, MP3
  • Pris: 6.995 kr
  • Web: neby.no
Annonse
Annonse
forfatter

Rotel pleier å handle om fornuftig prissatte produkter som gir fin valuta for pengene. Jeg har tidligere testet både forsterkere og CD-spillere med utmerket resultat, og jeg liker Rotels innstilling til hvordan man bygger apparater og velger hva de skal kunne. Før handlet det bare om lyd og no nonsens, men i takt med markedets krav har også Rotel bygget inn de finesser som kreves.

D/A omvandleren Rotel RDD 1580 er et etterlengtet og dessuten logisk tilskudd til produktporteføljen. Den har mange tilkoblingsmuligheter, balansert oppbygd rent lydmessig og støtter også Bluetooth.

Litt teknikk
Rent teknisk bygger den på Wolfson WM8740 stereo D/A omvandler-chips, som kan HD-lyd. Man benytter doble WM8740 i en konfigurasjon med en per kanal, noe som gir ekte balansert oppbygning med XLR-utganger. Selvfølgelig finnes også RCA utganger også.

RDD 1580 har en USB-inngang på fronten som støtter Apples iOS-produkter og strømming via Bluetooth via den inkluderte adapteren. Bakpanelets USB-inngang klarer opp til 24 bit/192 kHz. Selve apparatet er i typisk Rotel design, i full bredde, men meget tynn. Det hele virker velbygd og gjennomtenkt.

I praksis
Bluetooth-donglen skal inn på fronten, men er så liten at den ikke skjemmer. Den koblet opp direkte til iPhonen, det låt aldeles utmerket og dessuten var rekkevidden overraskende fin. Jeg kom helt til bortre enden av kjøkkenet før kontakten mellom apparatene begynte å få problemer.

Annonse

Har du en Windows datamaskin må den medfølgende driveren lastes inn for at du skal kunne spille høyoppløst via USB-inngangen på baksiden. En Mac trenger ikke det, og du kan stille inn oppløsning ved å holde inn USB-knappen i fem sekunder. Alt fungerer uklanderlig.

Vi er vant til at Wolfsons chips i Rotels apparater gir en fin lydgjengivelse. Her er det til og med doble chips og pris/ytelse rent lydmessig er utmerket. Den låter ganske likt de DAC-er som er innbygde i Rotels øvrige apparater, men har en grad mer raffinement og detaljer. Klangbalansen er fint balansert og virker vel avveid for at apparatet skal kunne spille alle mulige lydformatkvaliteter.

Det er generelt en gjengivelse som gir mersmak, fra en velkonstruert DAC som kan være den virkelige problemløseren for den som trenger noe fornuftig for å få ut vellyd fra sine digitale apparater i stereoanlegget.

Konklusjon
Rotel RDD 1580 er helt enkelt en bra og vellydende DAC som absolutt bør være med på listen hvis du er ute etter en fleksibel og velfungerende DAC som ikke koster skjorta. Den kan spille de formatene du behøver og litt til, og det meste du kan tenke deg i den digital apparatveien kan kobles til.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Sven Bilen


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.