: Rotel RDD 1580

Dobbelt så bra?

Blir det dobbelt så bra med doble prosessorer? Kanskje ikke helt, men Rotels DAC låter likevel virkelig bra.
Lyd & Bilde mener
Du kan koble til stort sett alt av digitale apparater, spille de lydformatene du har behov for og så låter Rotel RDD 1580 dessuten utmerket til prisen.
HD kun på baksidens innganger. Bluetooth på bitteliten dongle som må tas ut om du vil spille kablet fra mobiler eller USB-minne.
Spesifikasjoner
  • Wolfson WM8740 stereo D/A omvandler
  • XLR innganger
  • Bluetooth
  • 2 x Toslink/koaksial
  • USB 24 bit/192 kHz
  • Spiller FLAC, ALAC, WMA, Ogg Vorbis, WAV, MP3
  • Pris: 6.995 kr
  • Web: neby.no
Annonse
Annonse

Rotel pleier å handle om fornuftig prissatte produkter som gir fin valuta for pengene. Jeg har tidligere testet både forsterkere og CD-spillere med utmerket resultat, og jeg liker Rotels innstilling til hvordan man bygger apparater og velger hva de skal kunne. Før handlet det bare om lyd og no nonsens, men i takt med markedets krav har også Rotel bygget inn de finesser som kreves.

D/A omvandleren Rotel RDD 1580 er et etterlengtet og dessuten logisk tilskudd til produktporteføljen. Den har mange tilkoblingsmuligheter, balansert oppbygd rent lydmessig og støtter også Bluetooth.

Litt teknikk
Rent teknisk bygger den på Wolfson WM8740 stereo D/A omvandler-chips, som kan HD-lyd. Man benytter doble WM8740 i en konfigurasjon med en per kanal, noe som gir ekte balansert oppbygning med XLR-utganger. Selvfølgelig finnes også RCA utganger også.

RDD 1580 har en USB-inngang på fronten som støtter Apples iOS-produkter og strømming via Bluetooth via den inkluderte adapteren. Bakpanelets USB-inngang klarer opp til 24 bit/192 kHz. Selve apparatet er i typisk Rotel design, i full bredde, men meget tynn. Det hele virker velbygd og gjennomtenkt.

I praksis
Bluetooth-donglen skal inn på fronten, men er så liten at den ikke skjemmer. Den koblet opp direkte til iPhonen, det låt aldeles utmerket og dessuten var rekkevidden overraskende fin. Jeg kom helt til bortre enden av kjøkkenet før kontakten mellom apparatene begynte å få problemer.

Har du en Windows datamaskin må den medfølgende driveren lastes inn for at du skal kunne spille høyoppløst via USB-inngangen på baksiden. En Mac trenger ikke det, og du kan stille inn oppløsning ved å holde inn USB-knappen i fem sekunder. Alt fungerer uklanderlig.

Vi er vant til at Wolfsons chips i Rotels apparater gir en fin lydgjengivelse. Her er det til og med doble chips og pris/ytelse rent lydmessig er utmerket. Den låter ganske likt de DAC-er som er innbygde i Rotels øvrige apparater, men har en grad mer raffinement og detaljer. Klangbalansen er fint balansert og virker vel avveid for at apparatet skal kunne spille alle mulige lydformatkvaliteter.

Det er generelt en gjengivelse som gir mersmak, fra en velkonstruert DAC som kan være den virkelige problemløseren for den som trenger noe fornuftig for å få ut vellyd fra sine digitale apparater i stereoanlegget.

Konklusjon
Rotel RDD 1580 er helt enkelt en bra og vellydende DAC som absolutt bør være med på listen hvis du er ute etter en fleksibel og velfungerende DAC som ikke koster skjorta. Den kan spille de formatene du behøver og litt til, og det meste du kan tenke deg i den digital apparatveien kan kobles til.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Sven Bilen


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Les også

Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Med en av disse lydplankene blir det garantert en god jul.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.