TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Roberts Radio R100

Radio i flere rom

Roberts mest moderne radio gjør det meste bra, og du kan utvide med høyttalere i flere rom.

forfatter
Publisert 19.04.17 - 10:34
L&B mener
Praktisk og tiltalende design, godt utstyrt med strømming og alle radiokanaler du kan drømme om. Pluss for multiromstøtte.
Ikke helt i toppen på lyd, batteri er ekstrautstyr.
Spesifikasjoner

Lydkilder: DAB+/FM/nettradio
Strømming: Bluetooth, Spotify
Tilkoblinger: Minijack inn, hodetelefonutgang i stereo, USB, LAN
Annet: App-styring, fargeskjerm, multirom

Veil. pris 3499 Pr. 19.04.17 Produktside

Den tradisjonelle radiomottakeren finnes snart ikke lengre. I dag er de alle digitale, med strømming, nettradio og jeg vet ikke hva. Moderne radioer gir deg langt flere valgmuligheter.

Som FM-radio, internettradio, DAB+ og strømming med Bluetooth. Altså alt du trenger av radio i ett og samme produkt, og i tillegg kan du bruke den som trådløs høyttaler til mobilen.

Engelske Roberts Radio er en av mange produsenter som tilbyr alt dette i sine radioer, men i R100 har det tatt det et steg videre. Den skiller seg fra andre Roberts-radioer med et utpreget moderne design. De er egentlig best kjent for retroradioer, som ser ut som de er fra 50-tallet, men denne er moderne ikke bare i designet.

Den har selvsagt FM-radio, men også alt det andre. I tillegg er den ikke bare trådløs med Bluetooth-strømming, den har også Spotify integrert og den støtter også multirom. Slik at du kan koble til en eller flere av Roberts høyttalere i R-serien, over samme trådløse nettverk, og spille musikk i flere rom. Ønsker du større lyd, kan en ekstra høyttaler gi deg stereolyd.

Den støtter også strømming fra laptopen over DLNA, slik at du kan bruke den som høyttaler for musikkbiblioteket ditt.

En praktisk fargeskjerm viser deg menyvalgene, kildevalg og andre innstillinger, men også albumcover og bilder. Ideelt sett er vi blant de som foretrekker en roterende volumkontroll. Her er det i stedet trykknapper til volum og alle andre innstillinger.

Appstyring

Du kan styre Roberts-radioen og R-høyttalerne med en app, Undok kalles den. Der får du de samme innstillingsvalgene, også volumstyring rett fra telefonen, og kontroll over alle høyttalerne i oppsettet.

Den har tilkoblinger på baksiden for andre lydkilder, enten analogt via en minijackkontakt, eller digitalt via USB. Radioen har hank i kunstskinn, og er liten nok til å være bærbar. Trenger du virkelig bærbarhet, kan du kjøpe en batteripakke til radioen. Den ser ut som en sokkel, og monteres på undersiden. Fulladet gir den deg opp til 12 timer batteritid,

Bak gitteret sitter det to høyttalerelementer og en basshøyttaler. Det gir relativt bra lyd for en så liten radio (16 cm høy, 24 cm bred).

Knallgod lyd

Sett den på en hylle og skru opp volumet, og du vil bli forbløffet over hvor høyt den kan spille. Den lyder tøffere og klarere enn mange andre radioer vi har sammenlignet med, men er ikke helt på nivå med Tivoli Audio Music System Three, eller Revo SuperConnect. Som er de to beste radioene vi har testet i tilsvarende prisklasse. De leverer varmere, fyldigere og bedre balansert lyd.

Men det betyr ikke at lyden fra R100 er dårlig. Den er frisk og spretten, med rikelig bass og trøkk for de fleste av oss. Tale er klart definert, og du slipper følelsen av at alle mumler i radioen. Som er så vanlig på så mange av DAB-radioene vi tester.

Den er slett ikke verst på musikk heller. Rytmen i musikken er lett å følge, og solister gjengis med overbevisning. Vokaler kan lyde for slankt og diskanten er litt for kvass i kantene, og selv om den kan spille høyt, er det tydelig forvrengning i lydbildet. Også på relativt moderat volum.

Alt er ikke radioens feil, for de fleste radiostasjoner sender i elendig kvalitet. Typisk 64 kbit som er latterlig mye komprimering særlig på musikk, men det er bedre lyd på sendinger med 160 kbit. Det hjelper litt å skifte til internettradio, eller spille av musikken via Bluetooth fra telefonen.

Men selv ikke da, er lydkvaliteten helt i toppklassen.

Smart radio

Roberts moderne radio byr på smarte og praktiske løsninger. Muligheten for multirom og stereo med en ekstra eller flere høyttalere, er noe mange kommer til å nikke bifallende til. Den har alt man trenger av tilkoblinger, og lydkvaliteten er slett ikke verst. Om enn ikke oppsiktsvekkende på andre måter, enn at radioen spiller høyt med overbevisende bass. De som ønsker seg en god radio med mange muligheter, blir neppe skuffet.

picture1
<
>
(Foto: Produsenten)
Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Følg Lyd & Bilde