: Revo Axis

Kaptein Kirks kjøkkenradio

Revos nye touchkontrollerte radio Axis gir oss skikkelige Star Trek-vibber, men dessverre er ikke lyden like supersonisk.
Lyd & Bilde mener
Elegant og brukervennlig
Tynn lyd
Spesifikasjoner
  • DAB/DAB+/FM/iPod/Streaming
  • 3,5” trykkfølsom skjerm
  • NXT BMR høyttaler
  • 8 Watt forsterker
forfatter

Revo er den engelske produsenten som ga oss den populære retro-radioen Heritage. Nå har de introdusert en nettradio med langt mer moderne linjer. Axis har en veldig futuristisk form, og den trykkfølsomme skjermen gir oss aldri så lite Star Trek-vibber! Kabinettet er skråstilt og har ingen spisse kanter. Fronten domineres av volumkontrollen i midten og trykkskjermen på 3,5 tommer. Hele betjeningen skjer via dette frontpanelet, og du finner ikke andre knapper på fronten enn av/på knappen. På toppen sitter iPod-dokken som tar alle de nyeste iPod-modellene, og det følger med flere forskjellige lokk som sikrer at de respektive utgavene sitter som støpt.

Oppsett/brukervennlighet
Oppsett av Revo-radioen skjer enkelt via trykkskjermen. Axis har en egen ”Setup Wizard” som tar deg  gjennom de viktigste innstillingene, som valg av språk, tidssone og trådløst nettverk. De som er vant til iPhone og iPod touch blir nok ikke videre imponert av den trykkfølsomme skjermen. Man må trykke bestemt og den reagerer litt sent, men på den annen side er det vanskelig å trykke feil. DAB-mottakeren er av god kvalitet og selv i vår ”betongbunker” med fant tilgjengelige DAB-kanaler på få sekunder. Via søkefunksjonen peilet vi oss også raskt inn på norske nettradiokanaler som NRK Klassisk og mPetre.

Lydkvalitet
Designet er lekkert, men de som forventer en trykkbølge av lyd blir nok litt skuffet av Revo Axis. Til tross for et moderne høyttalermembran fra NXT er Revo Axis for liten til å levere særlig med bass, og den egner seg ikke for å fylle store rom med lyd. På den positive siden er det bra med energi oppover i mellomtonen og diskanten, noe som gjør at stemmer kommer klart og tydelig ut. Totalt sett ligger lyden likevel på den slanke siden, og dette blir derfor en radio som er mer egnet for nyheter og prateprogrammer snarere enn de musikalske innslagene. Med kun en enkelt fulltonehøyttaler blir det heller ikke noe utpreget stereobilde fra denne kompakte radioen.

Konklusjon
Den ser kanskje ut som noe ut av Star Trek-filmene, men det er ikke noe supersonisk over lyden fra Revo Axis. Lyden mangler bass og blir for slank til å engasjere på musikkanalene.  Utseendet er nyskapende, men til prisen på 2.500 kroner finnes det bedre radioer der ute enn dette – deriblant Revos egen Heritage.

Har du dette produktet?
Gi din karakter.
Stemmer: 0

Samlet score:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også