: Revo Axis XS

Komplett radio

Alt ligger til rette for at Revo Axis XS skal være den eneste radioen du trenger. Få andre steder får du så mye for pengene.
Lyd & Bilde mener
Åpent og klart lydbilde Wi-fi og nettradio Praktisk pekeskjerm
Mangler bassfylde Begrenset lydeffekt Ingen tonekontroller
Spesifikasjoner
  • FM/DAB+ radio
  • iPhone/iPod-dokking, wi-fi, Bluetooth
  • Linjeinngang, USB-lading
  • Fjernkontroll, pekeskjerm
  • 220 x 125 x 150 mm
Annonse
Annonse
forfatter

Hør bare her. Den kompakte bordradioen har FM, DAB+, nettradio, wi-fi og Bluetooth-tilkobling. I tillegg er den obligatoriske iPhone og iPod-dokkingen på plass, og man kan også koble til andre lydkilder. Eller omvendt, koble radioen til anlegget i stuen, eller et par gode hodetelefoner.

Kort sagt, man kan ikke be om mer. Revo-radioen er ikke bærbar, selv om den bare er 22 cm bred. Den skal stå tilkoblet strøm, gjerne inntil en vegg for litt fyldigere bass, og så må man ikke spille for høyt. Da er den riktig bra.

Nå man pakker den ut og setter den på plass, må man gjennom en installasjonsprosedyre som tar noen minutter. Da søker den etter trådløst nettverk hvis det finnes, finner radiostasjoner og nettradiostasjoner. Bare følg anvisningene på pekeskjermen. Den kan også koble seg til delte spillelister over nettverket (wi-fi), og man har hele tiden kontroll over innholdet på pekeskjermen. Som gjerne viser albuminformasjon, korte meldinger, reklame, været eller video, dersom radiostasjonene sender slikt ekstrainnhold.

Dokkingkontakten på toppen er kun for iPhone og iPod med 30-pinns kontakt, skal man bruke iPhone 5, må man ha en adapter i tillegg. Eller en Bluetooth-adapter (se egen rubrikk).

Revo bruker et flatt høyttalerelement av NXT-typen i Axis XS. Det gir et utpreget klart åpent lydbilde, med fremragende tydelighet. Du misoppfatter aldri hva nyhetsoppleseren sa med denne radioen. NXT-elementet har sine fordeler på musikk også. Vokaler og alle instrumenter som ikke rekker dypt i frekvens, lyder krystallklart og fokusert.

Klassisk musikk, små jazzensembler, musikk med en hovedvekt på vokal, er slikt som lyder fenomenalt fint i Revo-radioen. Fraværet av bass gjør mye av musikken litt fattig på fylde, og den spiller ikke særlig høyt. Ikke noe uvanlig begrensning for en bordradio, men vi hadde foretrukket litt mer varm fylde i lavere frekvenser, og flere av dem. For på alle andre måter er Axis XS en komplett radio. Kvaliteten er gjennomført bra, betjeningen, selv med den mangelfulle fjernkontrollen (få knapper), og klarheten i lydbildet, er det ikke noe å utsette på.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Med en av disse lydplankene blir det garantert en god jul.
Trådløs musikk i stereo blir ikke bedre enn med KEFs små høyttalere.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.