Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Revo Axis XS

Komplett radio

Alt ligger til rette for at Revo Axis XS skal være den eneste radioen du trenger. Få andre steder får du så mye for pengene.
Lyd & Bilde mener
Åpent og klart lydbilde Wi-fi og nettradio Praktisk pekeskjerm
Mangler bassfylde Begrenset lydeffekt Ingen tonekontroller
Spesifikasjoner
  • FM/DAB+ radio
  • iPhone/iPod-dokking, wi-fi, Bluetooth
  • Linjeinngang, USB-lading
  • Fjernkontroll, pekeskjerm
  • 220 x 125 x 150 mm

Hør bare her. Den kompakte bordradioen har FM, DAB+, nettradio, wi-fi og Bluetooth-tilkobling. I tillegg er den obligatoriske iPhone og iPod-dokkingen på plass, og man kan også koble til andre lydkilder. Eller omvendt, koble radioen til anlegget i stuen, eller et par gode hodetelefoner.

Kort sagt, man kan ikke be om mer. Revo-radioen er ikke bærbar, selv om den bare er 22 cm bred. Den skal stå tilkoblet strøm, gjerne inntil en vegg for litt fyldigere bass, og så må man ikke spille for høyt. Da er den riktig bra.

Nå man pakker den ut og setter den på plass, må man gjennom en installasjonsprosedyre som tar noen minutter. Da søker den etter trådløst nettverk hvis det finnes, finner radiostasjoner og nettradiostasjoner. Bare følg anvisningene på pekeskjermen. Den kan også koble seg til delte spillelister over nettverket (wi-fi), og man har hele tiden kontroll over innholdet på pekeskjermen. Som gjerne viser albuminformasjon, korte meldinger, reklame, været eller video, dersom radiostasjonene sender slikt ekstrainnhold.

Dokkingkontakten på toppen er kun for iPhone og iPod med 30-pinns kontakt, skal man bruke iPhone 5, må man ha en adapter i tillegg. Eller en Bluetooth-adapter (se egen rubrikk).

Revo bruker et flatt høyttalerelement av NXT-typen i Axis XS. Det gir et utpreget klart åpent lydbilde, med fremragende tydelighet. Du misoppfatter aldri hva nyhetsoppleseren sa med denne radioen. NXT-elementet har sine fordeler på musikk også. Vokaler og alle instrumenter som ikke rekker dypt i frekvens, lyder krystallklart og fokusert.

Annonse

Klassisk musikk, små jazzensembler, musikk med en hovedvekt på vokal, er slikt som lyder fenomenalt fint i Revo-radioen. Fraværet av bass gjør mye av musikken litt fattig på fylde, og den spiller ikke særlig høyt. Ikke noe uvanlig begrensning for en bordradio, men vi hadde foretrukket litt mer varm fylde i lavere frekvenser, og flere av dem. For på alle andre måter er Axis XS en komplett radio. Kvaliteten er gjennomført bra, betjeningen, selv med den mangelfulle fjernkontrollen (få knapper), og klarheten i lydbildet, er det ikke noe å utsette på.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.