Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 11Delta

: Quad QC-24 P

Den glemte juvelen

Vellydende platespillerforsterker for viderekomne med voksende vinylsamling.

Skrevet av / 24.12.14 - 05:55
Quad QC-24 P
Lasse Svendsen

Den er ikke ny, Quads lille platespillerforsterker. Men den er ikke uinteressant av den grunn. Hvert fall ikke for de som leter etter et bedre RIAA-trinn, eller platespillerforsterker. De er det etter hvert blitt flere av, for salget av vinylplater og grammofoner er bedre enn på lenge. En platespillerforsterker er helt nødvendig for å kunne spille LP-er i et anlegg som mangler inngang for platespiller.

Den billigste løsningen er en liten overgang til noen hundrelapper, men har man lagt penger i en god spiller og påkostet pickup, trenger man noe langt bedre. Som Quads lille forsterker. Den er som alt annet Quad lager med vakuumrør, designet av legenden Tim DeParavicini, som er litt av en guru i hi-fi-miljøet. Det betyr at man kan vente seg et klangbilde som er mer moderne enn den klassiske designen på QC-24 P.

Forsterkeren har en egen forforsterkerutgang med volumkontroll, slik at man kan lage seg et minimalistisk anlegg med bare en grammofon, Quad-forsterkeren og et par aktive høyttalere. Noe for kontoret, eller hytta kanskje?

Valg av pickuptype – MM eller MC, gjøres med en bryter på baksiden, og der sitter en bryter for følsomhet i tre trinn. Slik at man kan velge hvor mye forsterkning som trengs til pickupen. En pickup med lav utgangspenning, trenger mer forsterkning, og da skal bryteren vris til High. Noe mer trenger man ikke tenke på, det finnes ingen kapasitansjustering, eller RIAA-kurver å leke med.

Den enkle konstruksjonen til Tim DeParavicini, er en særdeles vellydende sådan. Bare pass på å få jordet platespilleren skikkelig, så er det nesten ikke merkbar støy i lydbildet i det hele tatt. I stedet blir man møtt av et stort lydbilde med mye atmosfære og nerve. Klangen er varm og behagelig uten at lydbildet er sløret. Den henger lekende lett med på komplekse rytmer, det være seg Beautiful South eller Dire Straits. Og er gjennomsiktig nok til å få frem nyansene i store symfonier.

Quad-forsterkeren spiller overbevisende på alt man utfordrer den med, og er en glemt juvel i hi-fi-jungelen. En forsterker man absolutt bør vurdere når oppgraderingen av den analoge delen av anlegget står på agendaen.

Lyd & Bilde mener

En særdeles vellykket konstruksjon med et stort lydbilde, tiltalende atmosfære og fyldig klang fra vinylplater. Fungerer med alle platespillere og nesten alle pickuper, og har praktisk nok innebygget volumkontroll. Noe begrensede justeringsmuligheter, og markert brum hvis man slurver med jordingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Spiller med glødende engasjement

Moderne nostalgi

Musikkstreameren knuser alle fordommer

Sensasjonelt god nettverksspiller

Meget godt kjøp

Silkemyk og organisk lyd

Med lupe i rillene

Fremtidssikker rørforsterker

En fantastisk musikkstrømmer – men den koster!

Til stereoanlegg eller hjemmekino?

En CD-spiller for evigheten

Den beste budsjettstrømmeren blir bedre

Scroll to Top