Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 11Delta

: Pinell GO DAB+

Kul radiokube

Størrelsen betraktet, er lyden fra Pinells lille reiseradio oppsiktsvekkende god.

Skrevet av / 05.06.13 - 11:01
Pinell GO DAB+
Lasse Svendsen

Små radioer har lite lyd, gjerne litt skingrende og bassfattig. Årsaken ligger i en billig høyttaler og forsterker. Derfor velger folk flest heller en Tivoli PAL. Da er lyden fyldig og varm, og den er liten nok til å bli med ut. Men den har ikke DAB eller stasjonsvalg. Det har Pinells lille GO.

Den norske radioen er enda mindre enn Tivoli-radioen. Tross det har man lyktes med å få plass til et enormt batteri med over 24 timers spilletid, FM og DAB+ mottak, og ikke minst et høyttalerelement som dekker store deler av fronten. En medfølgende minijack-kabel trykket i rødt stoff, bruker du til å koble til eksterne lydkilder. Radioen har nemlig ikke trådløs tilkobling, men siden den aldri er langt unna når den brukes, er kabeltilkobling like praktisk.

PInell-radioen kommer i fire fargekombinasjoner. Aluminium med hvite, røde, grønne eller sorte sider, og funksjonaliteten og utførelsen er upåklagelig.

Når man pakker den ut av esken, er det nok å slå den på med den røde bryteren på fronten. Etter noen sekunder har den skannet for radiostasjoner, og er klar til bruk. Bytte av radiostasjon skjer umiddelbart, uten nøling, og man veksler raskt mellom FM og DAB. Den skifter dessuten automatisk til linjeinngang, når man plugger inn ledningen på baksiden.

Skjermen på fronten er av OLED-typen. Det betyr at den er skarp, lyssterk og synlig selv langt unna. Volumhjulet på toppen er langt mer praktisk enn små knapper, når man raskt skal endre lydvolumet. Hvilket leder meg til lydkvaliteten:

Som jeg må medgi er langt bedre enn forventet, fra en radio som ikke er stort høyere enn et kaffekrus. Den spiller forbausende høyt, med relativt fyldig bass. Lydbildet er varmt og klart, uten hardhet eller den skingrende klangen som ofte kjennetegner små reiseradioer. Tale er klokkeklart, og forsterkeren har nok muskler til å gjengi musikk med overbevisende dynamikk. Samlet sett er lyden bedre enn fra en Tivoli PAL, med bedre detaljgjengivelse og tydeligere klangnyanser. Med DAB+ er den fremtidssikker, der hvor en PAL med kun FM-mottak ikke vil finne radiostasjoner lengre.

PInell GO er foreløpig den beste blant de små reiseradioene, og legger man sammen funksjonalitet, over 24 t batteritid, kvalitet og lydkvalitet, er den absolutt verdt pengene sammenlignet med hva som ellers finnes av konkurrerende reiseradiomodeller. Med DAB+.

Lyd & Bilde mener

Varm og klar lyd Brukervennlig Kvaliteten FM og DAB+ Ikke trådløs

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Spiller med glødende engasjement

Moderne nostalgi

Musikkstreameren knuser alle fordommer

Sensasjonelt god nettverksspiller

Meget godt kjøp

Silkemyk og organisk lyd

Med lupe i rillene

Fremtidssikker rørforsterker

En fantastisk musikkstrømmer – men den koster!

Til stereoanlegg eller hjemmekino?

En CD-spiller for evigheten

Den beste budsjettstrømmeren blir bedre

Scroll to Top