Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Pinell GO DAB+

Kul radiokube

Størrelsen betraktet, er lyden fra Pinells lille reiseradio oppsiktsvekkende god.
Lyd & Bilde mener
Varm og klar lyd Brukervennlig Kvaliteten FM og DAB+
Ikke trådløs
Spesifikasjoner
  • FM/DAB+
  • Linjeinngang
  • 24 t batteritid

Små radioer har lite lyd, gjerne litt skingrende og bassfattig. Årsaken ligger i en billig høyttaler og forsterker. Derfor velger folk flest heller en Tivoli PAL. Da er lyden fyldig og varm, og den er liten nok til å bli med ut. Men den har ikke DAB eller stasjonsvalg. Det har Pinells lille GO.

Den norske radioen er enda mindre enn Tivoli-radioen. Tross det har man lyktes med å få plass til et enormt batteri med over 24 timers spilletid, FM og DAB+ mottak, og ikke minst et høyttalerelement som dekker store deler av fronten. En medfølgende minijack-kabel trykket i rødt stoff, bruker du til å koble til eksterne lydkilder. Radioen har nemlig ikke trådløs tilkobling, men siden den aldri er langt unna når den brukes, er kabeltilkobling like praktisk.

PInell-radioen kommer i fire fargekombinasjoner. Aluminium med hvite, røde, grønne eller sorte sider, og funksjonaliteten og utførelsen er upåklagelig.

Når man pakker den ut av esken, er det nok å slå den på med den røde bryteren på fronten. Etter noen sekunder har den skannet for radiostasjoner, og er klar til bruk. Bytte av radiostasjon skjer umiddelbart, uten nøling, og man veksler raskt mellom FM og DAB. Den skifter dessuten automatisk til linjeinngang, når man plugger inn ledningen på baksiden.

Skjermen på fronten er av OLED-typen. Det betyr at den er skarp, lyssterk og synlig selv langt unna. Volumhjulet på toppen er langt mer praktisk enn små knapper, når man raskt skal endre lydvolumet. Hvilket leder meg til lydkvaliteten:

Annonse

Som jeg må medgi er langt bedre enn forventet, fra en radio som ikke er stort høyere enn et kaffekrus. Den spiller forbausende høyt, med relativt fyldig bass. Lydbildet er varmt og klart, uten hardhet eller den skingrende klangen som ofte kjennetegner små reiseradioer. Tale er klokkeklart, og forsterkeren har nok muskler til å gjengi musikk med overbevisende dynamikk. Samlet sett er lyden bedre enn fra en Tivoli PAL, med bedre detaljgjengivelse og tydeligere klangnyanser. Med DAB+ er den fremtidssikker, der hvor en PAL med kun FM-mottak ikke vil finne radiostasjoner lengre.

PInell GO er foreløpig den beste blant de små reiseradioene, og legger man sammen funksjonalitet, over 24 t batteritid, kvalitet og lydkvalitet, er den absolutt verdt pengene sammenlignet med hva som ellers finnes av konkurrerende reiseradiomodeller. Med DAB+.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.