Pinell GO DAB+

Kul radiokube

Størrelsen betraktet, er lyden fra Pinells lille reiseradio oppsiktsvekkende god.
Lyd & Bilde mener
Varm og klar lyd Brukervennlig Kvaliteten FM og DAB+
Ikke trådløs
Spesifikasjoner
  • FM/DAB+
  • Linjeinngang
  • 24 t batteritid
forfatter

Små radioer har lite lyd, gjerne litt skingrende og bassfattig. Årsaken ligger i en billig høyttaler og forsterker. Derfor velger folk flest heller en Tivoli PAL. Da er lyden fyldig og varm, og den er liten nok til å bli med ut. Men den har ikke DAB eller stasjonsvalg. Det har Pinells lille GO.

Den norske radioen er enda mindre enn Tivoli-radioen. Tross det har man lyktes med å få plass til et enormt batteri med over 24 timers spilletid, FM og DAB+ mottak, og ikke minst et høyttalerelement som dekker store deler av fronten. En medfølgende minijack-kabel trykket i rødt stoff, bruker du til å koble til eksterne lydkilder. Radioen har nemlig ikke trådløs tilkobling, men siden den aldri er langt unna når den brukes, er kabeltilkobling like praktisk.

PInell-radioen kommer i fire fargekombinasjoner. Aluminium med hvite, røde, grønne eller sorte sider, og funksjonaliteten og utførelsen er upåklagelig.

Når man pakker den ut av esken, er det nok å slå den på med den røde bryteren på fronten. Etter noen sekunder har den skannet for radiostasjoner, og er klar til bruk. Bytte av radiostasjon skjer umiddelbart, uten nøling, og man veksler raskt mellom FM og DAB. Den skifter dessuten automatisk til linjeinngang, når man plugger inn ledningen på baksiden.

Skjermen på fronten er av OLED-typen. Det betyr at den er skarp, lyssterk og synlig selv langt unna. Volumhjulet på toppen er langt mer praktisk enn små knapper, når man raskt skal endre lydvolumet. Hvilket leder meg til lydkvaliteten:

Som jeg må medgi er langt bedre enn forventet, fra en radio som ikke er stort høyere enn et kaffekrus. Den spiller forbausende høyt, med relativt fyldig bass. Lydbildet er varmt og klart, uten hardhet eller den skingrende klangen som ofte kjennetegner små reiseradioer. Tale er klokkeklart, og forsterkeren har nok muskler til å gjengi musikk med overbevisende dynamikk. Samlet sett er lyden bedre enn fra en Tivoli PAL, med bedre detaljgjengivelse og tydeligere klangnyanser. Med DAB+ er den fremtidssikker, der hvor en PAL med kun FM-mottak ikke vil finne radiostasjoner lengre.

PInell GO er foreløpig den beste blant de små reiseradioene, og legger man sammen funksjonalitet, over 24 t batteritid, kvalitet og lydkvalitet, er den absolutt verdt pengene sammenlignet med hva som ellers finnes av konkurrerende reiseradiomodeller. Med DAB+.

Les alle artikler i en uke for 19 kr.

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?
Har du dette produktet?
Gi din karakter.
Ant: 0

Samlet score:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også: