: Pinell GO DAB+

Kul radiokube

Størrelsen betraktet, er lyden fra Pinells lille reiseradio oppsiktsvekkende god.
Lyd & Bilde mener
Varm og klar lyd Brukervennlig Kvaliteten FM og DAB+
Ikke trådløs
Spesifikasjoner
  • FM/DAB+
  • Linjeinngang
  • 24 t batteritid
Annonse
Annonse
forfatter

Små radioer har lite lyd, gjerne litt skingrende og bassfattig. Årsaken ligger i en billig høyttaler og forsterker. Derfor velger folk flest heller en Tivoli PAL. Da er lyden fyldig og varm, og den er liten nok til å bli med ut. Men den har ikke DAB eller stasjonsvalg. Det har Pinells lille GO.

Den norske radioen er enda mindre enn Tivoli-radioen. Tross det har man lyktes med å få plass til et enormt batteri med over 24 timers spilletid, FM og DAB+ mottak, og ikke minst et høyttalerelement som dekker store deler av fronten. En medfølgende minijack-kabel trykket i rødt stoff, bruker du til å koble til eksterne lydkilder. Radioen har nemlig ikke trådløs tilkobling, men siden den aldri er langt unna når den brukes, er kabeltilkobling like praktisk.

PInell-radioen kommer i fire fargekombinasjoner. Aluminium med hvite, røde, grønne eller sorte sider, og funksjonaliteten og utførelsen er upåklagelig.

Når man pakker den ut av esken, er det nok å slå den på med den røde bryteren på fronten. Etter noen sekunder har den skannet for radiostasjoner, og er klar til bruk. Bytte av radiostasjon skjer umiddelbart, uten nøling, og man veksler raskt mellom FM og DAB. Den skifter dessuten automatisk til linjeinngang, når man plugger inn ledningen på baksiden.

Skjermen på fronten er av OLED-typen. Det betyr at den er skarp, lyssterk og synlig selv langt unna. Volumhjulet på toppen er langt mer praktisk enn små knapper, når man raskt skal endre lydvolumet. Hvilket leder meg til lydkvaliteten:

Som jeg må medgi er langt bedre enn forventet, fra en radio som ikke er stort høyere enn et kaffekrus. Den spiller forbausende høyt, med relativt fyldig bass. Lydbildet er varmt og klart, uten hardhet eller den skingrende klangen som ofte kjennetegner små reiseradioer. Tale er klokkeklart, og forsterkeren har nok muskler til å gjengi musikk med overbevisende dynamikk. Samlet sett er lyden bedre enn fra en Tivoli PAL, med bedre detaljgjengivelse og tydeligere klangnyanser. Med DAB+ er den fremtidssikker, der hvor en PAL med kun FM-mottak ikke vil finne radiostasjoner lengre.

PInell GO er foreløpig den beste blant de små reiseradioene, og legger man sammen funksjonalitet, over 24 t batteritid, kvalitet og lydkvalitet, er den absolutt verdt pengene sammenlignet med hva som ellers finnes av konkurrerende reiseradiomodeller. Med DAB+.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Bitteliten sub med uante krefter.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!