: Pinell GO+ DAB+

DAB-radio med strømming

Radiosuksessen Pinell GO finnes endelig med både Bluetooth og DAB+.
Lyd & Bilde mener
Knallgod lyd uansett lydkilde og klasseledende batteritid. Den nye Pinell-radioen har også BT-strømming slik at du kan bruke den som trådløs høyttaler for mobilen.
Skjermen kunne trenge mer lys.
Spesifikasjoner
  • Bluetooth
  • Linjeinngang
  • 24 t batteritid
Annonse
Annonse
forfatter

Man skal ikke endre noe som virker, heter det. Et mantra både fotballtrenere, bilprodusenter og elektronikkbransjen har syndet mot. Hos Pinell har de fornuftig nok ikke gjort noe som kan ødelegge suksessradioen fra 2013. Pinell GO, med DAB+ radio og FM.

Den nye versjonen erstatter heller ikke originalen, men lanseres som et alternativ til de som digger designen, lydkvaliteten og ikke minste batteritiden på 24 timer, men vil ha Bluetooth. Slik at de kan strømme musikk fra mobilen, og bruke GO+ som høyttaler.

Radioen vil finnes i fire valgbare farger, men den blanke aluminiumsfronten og volumhjulet i sølv, er byttet ut med sortlakkert front og volumhjul.

Den har ellers de samme tilkoblingene som originalen, med strømkontakt og hodetelefonutgang på baksiden, og den skifter automatisk til linjeinngang, når man plugger inn ledningen på siden av radioen. Pinell har endret skjermmenyen for å gjøre radioen enklere å bruke, og den har klokke med alarm og innsovningstimer.

Skjermen er den samme, av OLED-typen, og er skarp og lettlest, men kunne med fordel hatt enda mer lys for bedre lesbarhet i dagslys.

Akkurat som originalen, spiller Pinell-radioen godt. Den leverer godt over 90 dB lydtrykk på fullt, men da må du leve med mye forvrengning. Skru litt ned, og det er fremdeles høyt nok, men lydbildet er bedre balansert.

Interessant nok lyder den ikke identisk med den originale GO-radioen, klangen er fyldigere med litt bedre bassgjengivelse. Man kan justere bass og diskant etter smak, og det gjelder også når man er tilkoblet via Bluetooth. Mellomtonen er klar og behagelig, uten den typiske hardheten som ofte kjennetegner små reiseradioer. Noe som gjør tale klar og tydelig. Men det er på DAB+. Bytter man til Bluetooth – som har aptX-støtte for bedre lyd, blir lyden faktisk klarere og bedre fokusert. Det samme gjelder om man bruker linjeinngangen.

Mottaksegenskapene fortjener å nevnes. Radioen plukker radiostasjoner med letthet, selv uten antenne trukket ut. Det gjelder også når man lytter på DAB+.

Pinell GO+ er stadig blant de beste små reiseradioene, og med Bluetooth som tilleggsfunksjon, har Pinell lagt til det eneste vi savnet på originalen. Med kombinasjonen av BT, enkel betjening, over 24 timers batteritid og lydkvalitet som rager hodet høyere enn hos de fleste konkurrentene, er det ikke usannsynlig at denne også blir en suksess.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Bitteliten sub med uante krefter.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!