Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 11Delta

: Pinell GO+ DAB+

DAB-radio med strømming

Radiosuksessen Pinell GO finnes endelig med både Bluetooth og DAB+.

Skrevet av / 02.10.14 - 16:15
Pinell GO+ DAB+
Lasse Svendsen

Man skal ikke endre noe som virker, heter det. Et mantra både fotballtrenere, bilprodusenter og elektronikkbransjen har syndet mot. Hos Pinell har de fornuftig nok ikke gjort noe som kan ødelegge suksessradioen fra 2013. Pinell GO, med DAB+ radio og FM.

Den nye versjonen erstatter heller ikke originalen, men lanseres som et alternativ til de som digger designen, lydkvaliteten og ikke minste batteritiden på 24 timer, men vil ha Bluetooth. Slik at de kan strømme musikk fra mobilen, og bruke GO+ som høyttaler.

Radioen vil finnes i fire valgbare farger, men den blanke aluminiumsfronten og volumhjulet i sølv, er byttet ut med sortlakkert front og volumhjul.

Den har ellers de samme tilkoblingene som originalen, med strømkontakt og hodetelefonutgang på baksiden, og den skifter automatisk til linjeinngang, når man plugger inn ledningen på siden av radioen. Pinell har endret skjermmenyen for å gjøre radioen enklere å bruke, og den har klokke med alarm og innsovningstimer.

Skjermen er den samme, av OLED-typen, og er skarp og lettlest, men kunne med fordel hatt enda mer lys for bedre lesbarhet i dagslys.

Akkurat som originalen, spiller Pinell-radioen godt. Den leverer godt over 90 dB lydtrykk på fullt, men da må du leve med mye forvrengning. Skru litt ned, og det er fremdeles høyt nok, men lydbildet er bedre balansert.

Interessant nok lyder den ikke identisk med den originale GO-radioen, klangen er fyldigere med litt bedre bassgjengivelse. Man kan justere bass og diskant etter smak, og det gjelder også når man er tilkoblet via Bluetooth. Mellomtonen er klar og behagelig, uten den typiske hardheten som ofte kjennetegner små reiseradioer. Noe som gjør tale klar og tydelig. Men det er på DAB+. Bytter man til Bluetooth – som har aptX-støtte for bedre lyd, blir lyden faktisk klarere og bedre fokusert. Det samme gjelder om man bruker linjeinngangen.

Mottaksegenskapene fortjener å nevnes. Radioen plukker radiostasjoner med letthet, selv uten antenne trukket ut. Det gjelder også når man lytter på DAB+.

Pinell GO+ er stadig blant de beste små reiseradioene, og med Bluetooth som tilleggsfunksjon, har Pinell lagt til det eneste vi savnet på originalen. Med kombinasjonen av BT, enkel betjening, over 24 timers batteritid og lydkvalitet som rager hodet høyere enn hos de fleste konkurrentene, er det ikke usannsynlig at denne også blir en suksess.

Lyd & Bilde mener

Knallgod lyd uansett lydkilde og klasseledende batteritid. Den nye Pinell-radioen har også BT-strømming slik at du kan bruke den som trådløs høyttaler for mobilen. Skjermen kunne trenge mer lys.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Spiller med glødende engasjement

Moderne nostalgi

Musikkstreameren knuser alle fordommer

Sensasjonelt god nettverksspiller

Meget godt kjøp

Silkemyk og organisk lyd

Med lupe i rillene

Fremtidssikker rørforsterker

En fantastisk musikkstrømmer – men den koster!

Til stereoanlegg eller hjemmekino?

En CD-spiller for evigheten

Den beste budsjettstrømmeren blir bedre

Scroll to Top