Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Philips AE8000

Prisgunstig verdensradio

Den er liten og rimelig, men er godt utstyrt med analog og digital radio.
Lyd & Bilde mener
Hyggelig pris og relativt fyldig lyd, med tilgang på lokale stasjoner på FM og DAB, og hele verden med nettradio.
Middelmådig lydkvalitet med ullen tale og grumsete mellomtone. Enkel plastkvalitet med billig kabinett.
Spesifikasjoner
  • Type: FM/Internett/DAB+ bordradio
  • Tilkoblinger: Lydinngang og hodetelefonutgang

En liten radio som ikke tar mye plass, kan lyde fristende for mange. Når prisen slett ikke er avskrekkende, kan det til og med være et godt kjøp. Slik denne kan være. Vel og merke dersom man ikke er særlig kresen på lydkvaliteten.

Den lille bordradioen fra Philips har alt de fleste trenger. Et beskjedent fotavtrykk, veldig enkel betjening med knapper på fronten, og en fjernkontroll. Den kombinerer FM, DAB+ og internettradio slik at man får tilgang til 30.000 stasjoner fra hele verden, ikke bare lokale og nasjonale radiostasjoner.

De mest brukte kan lagres i et minne med opp til 20 stasjoner, slik at man kjapt kan finne favorittene sine.

Philips-radioen mangler Bluetooth, så det er ikke mulig å strømme musikk til den, men den har en analog lydinngang på baksiden – og en hodetelefonutgang med stereolyd på fronten.

Som de fleste radioer har den også klokke med alarm, bare husk å stille den først.

Annonse

Spiller høyt, men …

Radioen som bare er 22 cm bred, har en enkel monohøyttaler foran, og en liten skjerm som viser valgt radiostasjon og innstillinger. Kvalitetsinntrykket er ikke det helt store, med et enkelt trefiberkabinett og aluminiumfargede plastknotter.

Lyden er dessverre i samme klasse. La gå at radioen er rimelig, men det må være mulig å gjøre det bedre enn dette. På den positive siden er det brukbart med bass her, og den spiller relativt høyt til å være så kompakt.

Annonse

På tale lyder den farget med tydelige stemte sibilanter, som øret oppfatter som forvrengning, og selv om talen er relativt klar, hører man tydelig hvordan mannsstemmer får en merkelig betoning i bassen.

Her ligger problemet først og fremst i mellomtonen. Den lyder nesten grumsete selv om radiosignalet er sterkt nok i massevis. På musikk ligger vokalen litt for langt bak i et ellers ullent lydbilde, og fraværet av hørbar diskant hjelper ikke akkurat på diksjonen.

Det er lett å la seg imponere over at den spiller så pass høyt, men man går fort lei manglene i lydkvaliteten, som for noen kan bli et irritasjonsmoment. Den lave prisen, og kombinasjonen av nettradio, FM og DAB+, er selvsagt formidlende.

Men vi kjøper heller en Pinell Supersound II eller Radionett Solist.

Last ned siste nummer av Lyd & Bilde – helt gratis!

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.