: Philips AE8000

Prisgunstig verdensradio

Den er liten og rimelig, men er godt utstyrt med analog og digital radio.
Lyd & Bilde mener
Hyggelig pris og relativt fyldig lyd, med tilgang på lokale stasjoner på FM og DAB, og hele verden med nettradio.
Middelmådig lydkvalitet med ullen tale og grumsete mellomtone. Enkel plastkvalitet med billig kabinett.
Spesifikasjoner
  • Type: FM/Internett/DAB+ bordradio
  • Tilkoblinger: Lydinngang og hodetelefonutgang
Annonse
Annonse
forfatter

En liten radio som ikke tar mye plass, kan lyde fristende for mange. Når prisen slett ikke er avskrekkende, kan det til og med være et godt kjøp. Slik denne kan være. Vel og merke dersom man ikke er særlig kresen på lydkvaliteten.

Den lille bordradioen fra Philips har alt de fleste trenger. Et beskjedent fotavtrykk, veldig enkel betjening med knapper på fronten, og en fjernkontroll. Den kombinerer FM, DAB+ og internettradio slik at man får tilgang til 30.000 stasjoner fra hele verden, ikke bare lokale og nasjonale radiostasjoner.

De mest brukte kan lagres i et minne med opp til 20 stasjoner, slik at man kjapt kan finne favorittene sine.

Philips-radioen mangler Bluetooth, så det er ikke mulig å strømme musikk til den, men den har en analog lydinngang på baksiden – og en hodetelefonutgang med stereolyd på fronten.

Som de fleste radioer har den også klokke med alarm, bare husk å stille den først.

Annonse

Spiller høyt, men …

Radioen som bare er 22 cm bred, har en enkel monohøyttaler foran, og en liten skjerm som viser valgt radiostasjon og innstillinger. Kvalitetsinntrykket er ikke det helt store, med et enkelt trefiberkabinett og aluminiumfargede plastknotter.

Lyden er dessverre i samme klasse. La gå at radioen er rimelig, men det må være mulig å gjøre det bedre enn dette. På den positive siden er det brukbart med bass her, og den spiller relativt høyt til å være så kompakt.

På tale lyder den farget med tydelige stemte sibilanter, som øret oppfatter som forvrengning, og selv om talen er relativt klar, hører man tydelig hvordan mannsstemmer får en merkelig betoning i bassen.

Her ligger problemet først og fremst i mellomtonen. Den lyder nesten grumsete selv om radiosignalet er sterkt nok i massevis. På musikk ligger vokalen litt for langt bak i et ellers ullent lydbilde, og fraværet av hørbar diskant hjelper ikke akkurat på diksjonen.

Det er lett å la seg imponere over at den spiller så pass høyt, men man går fort lei manglene i lydkvaliteten, som for noen kan bli et irritasjonsmoment. Den lave prisen, og kombinasjonen av nettradio, FM og DAB+, er selvsagt formidlende.

Annonse

Men vi kjøper heller en Pinell Supersound II eller Radionett Solist.

Last ned siste nummer av Lyd & Bilde – helt gratis!

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.