BLACK FRIDAY TILBUD PÅ LYD & BILDE. 50% BARE I DAG! SE TILBUDET HER!

: Naim Uniti

Spilleren som kan alt

Om du putter samtlige av dagens mest aktuelle lydkilder inn i ett produkt, hva får du da? Naims nyeste alt-i-ett vidundermaskin Uniti.

Lyd & Bilde mener

Overdådige tilkoblingsmuligheter Klar og kruttsterk lyd
Noe tettpakket lydbilde
 • 2 x 50 watt (8 ohm)
 • Trådløs Wi-Fi, ethernet
 • iPod + USB-inngang
 • DAB/FM/internett-radio
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 25000 kr

CD-spiller. Ipod. Nettverksspiller. DAB, FM og Internett-radio. Forsterker. Høres ut som et omfattende anlegg med ganske mange bokser gjør det ikke? I hi-fi sammenheng gjør det i alle fall det. Vi er liksom blitt vant til at hver oppgave i stereoanlegget må løses av hver sin boks for at resultatet skal bli bra.

Engelske Naim er kanskje den største flerboksforkjemperen av dem alle – der i gården er det ikke engang nok med separat CD-spiller, forforsterker og effekttrinn for å være med i gjengen. De skal helst ha hver sin frittstående strømforsyning, noe som betyr tre bokser til! Det er ikke tilfeldig at Naim lager sine egne hi-fi møbler med nok hyller…

Når en kompromissløs hi-fi produsent som Naim velger å lansere en alt-i-ett løsning er det derfor grunn til å bli nysgjerrig. Er det en flopp, bare en gimmick, eller rett og slett et grensesprengende hi-fi produkt?

Uniti
Det finnes alt i ett produkter, og så finnes det ALT i ett produkter. Naim virker ikke til å utelatt noe i Uniti. Grunnkonstruksjonen er basert på CD-spilleren Nait 5i (med den fete plateskuffen som dras ut for hånd) og forsterkeren Nait 5i, lillebroren til Nait XS som vant vår forsterkertest forleden. Ikke de verste produktene å ha som utgangspunkt, altså.Videre blir det raskt klart at Uniti er skreddersydd for moderne musikklytting. Det er nok å ta et blikk på baksiden av Uniti for å se alle mulighetene man har: De iPod-frelste legger nok først merke til iPod-inngangen, som kan både fjernstyre, lade og spille av musikk fra spilleren. USB-baserte musikkspillere får også lett tilgang gjennom en inngang på fronten. De som er radioavhengige får ikke bare DAB og FM å leke seg med, de kan også boltre seg i tusenvis av ulike radiostasjoner fra hele verden. Med den trådløse Wi-Fi antennen kan Uniti koble seg til et trådløst nettverk, og laste ned radiokanaler i alle sjangre over internett, det være seg lokalnyheter fra Hawaii eller DJ-mikser fra Nederland.

Men det stopper ikke der. Nettverkstilkoblingen gir også Naim-spilleren tilgang til musikk du har lagret på datamaskinen din (eller en ekstern harddisk), og da begynner det å bli riktig interessant for dem med stor musikksamling.  Foruten de nevnte godsakene har Naim inkludert rikelig med analoge og digitale lydinnganger, slik at du enkelt får plass til både platespiller, spillkonsoll og TV-lyd dersom det skulle være ønskelig.

Det hele er huset i en solid og tung(!) men kompakt enhet med passe store knapper og en skjerm som det faktisk går an å lese helt fra sofakroken. Å sette den opp krever ingen hokus pokus eller spesielle datakunnskaper, du bare kobler den til og velger hva du vil lytte til. Om du vil spille av musikk fra PC eller en NAS-harddisk må den være UPNP (Universal Plug and Play) kompatibel slik at filene ligger synlig på nettverket.

Lydkvalitet
Alle disse tilkoblingsmulighetene og finessene ville jo være fullstendig bortkastede om ikke Naim-spilleren klarte å lage skikkelig lyd ut av dem. Men det klarer den over all forventning. Uansett hvilken kilde du velger har Uniti den velkjente Naim-lyden som preges av et energisk og fremadlent lydbilde, med stram og presis bass og bemerkelsesverdig god rytmesans. Det tar ikke lang tid før høyrefoten er i gang med å trampe takten, og hodet nikker anerkjennende.
Forsterkeren yter bare 50 watt på papiret, men akkurat som storebror og testvinner Naim XS har Uniti en dynamikk og kraftutfoldelse som får den til å virke mye sterkere. Det som imponerer oss mest er den fjellstø og rytmiske bassgjengivelsen som skaper et ordentlig fundament til musikken. Med en klar og kontant mellomtone og svært finoppløste overtoner i tillegg, finner vi liten grunn til å klage, selv om du kan kjøpe ganske heftig forsterkersett til prisen av Uniti (men da uten kilde). Forsterkeren har ingen problemer med å drive høyttalere som Audio Physic S3 på høyt og uanstrengt vis.

Om vi skal bemerke noe ved lyden må det være at Uniti ikke har spesielt stort eller bredt lydbilde, og kan låte ganske ”tettpakket” til tider, noe som er helt i tråd med Naims lydfilosofi.  I stedet for sitte langt tilbake i en imaginær konsertsal, får du mer følelsen av å stå på første rad, hvor man kommer litt tettere på musikken og instrumentene klinger mer direkte ut i rommet. Disse lydmessige egenskapene egner seg perfekt til pop, rock, elektronisk såvel som akustisk basert musikk, men de som foretrekker klassisk musikk vil kunne ønske seg et enda større lydbilde og en litt fyldigere klangkarakter.

Konklusjon
Alt-i-ett enheter i denne prisklassen har lett for å bli en dyr og dårlig affære, og låter ofte blodfattig og lite potent i forhold til separate komponenter. Naim Uniti er unntaket –den holder det den lover og samler alle de viktigste lydkildene i enhet som både ser ut og låter bra. Denne alt-i-ett boksen fortjener å høres av alle som vurderer å oppgradere til et enklere, bedre og mer moderne musikkanlegg.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Det finnes mange gode små høyttalere, men ingen som denne.
  Den integrerte Linn Majik DSM spiller som en drøm med innebygget romkorreksjon, og har alt man trenger innebygget.
  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!
  Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.
  iPhone 12 er kanskje det beste kjøpet blant Apples fire nye iPhone-modeller.
  LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!
  Sony a7s III er mer videokamera enn stillbildekamera, og passer derfor ikke for alle fotografer.
  Om Hyundai Kona er litt traust i sporet, så er lyden fra musikkanlegget det stikk motsatte. Elbilen har også alt man kan forvente av moderne fasiliteter.