TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST NAD C700

Låter som den burde vært større

NAD C700 er liten. Det ville du ikke trodd når du hører den.

forfatter
Publisert 30.04.22 - 09:00
Karakter
NAD C700
L&B menerskew
pluss Kraftig og stram lyd, gode tilkoblingsmuligheter og et stort og oversiktlig display.
minus Vi savner litt varme i lyden
Veil. pris 14998 Produktside
Spesifikasjoner
  • Utgangseffekt: 2 x 80 W i 8 Ohm / 2 x 100 W i 4 Ohm
  • Dempefaktor: 90
  • Innganger: 2 RCA, 1 optisk, 1 coax, 1 HDMI (eARC), 1 USB-A, 1 Ethernet, 1 IR inn
  • Utganger: Pre Out RCA, Sub, 12V trig.
  • Strømmeteknologier: AirPlay 2, Spotify Connect, Tidal Connect, Bluetooth (aptX HD, toveis)
  • Annet: BluOS fjernkontroll (ekstrautstyr)
  • Mål: 9,6 cm x 21,8 cm x 26,6 cm (H x B x D)
  • Vekt: 4,8 kg
  • Farge: Svart
  • Web: hifiklubben.no
Annonse fra prisguiden.no

NAD har i det siste hatt hell med små men seriøse forsterkere, hvor du bare trenger et par høyttalere for å få et komplett anlegg. I den mer kostbare enden har vi M10 (nå V2), som har alt du trenger i en boks, inkludert BluOS strømmeplattform – som er den samme som sitter i Bluesounds produkter. Blant annet forsterkeren PowerNode. NAD og Bluesound deler nemlig DNA.

Og det er fint, for BlueOS gir mye av brukervennligheten til Sonos, og diskriminerer dessuten ikke mellom hvilke strømmetjenester som får sitt høyoppløste lydspor gjennom. Her får du nemlig både MQA-støtte fra Tidal, og høykvalitets PCM (inntil 192 kHz) fra både Qobuz og Amazon. Appen har derimot ikke Apple Music innebygd, så det beste du får der er 16-bit / 44 kHz over AirPlay.

Les også Denne driver alt – og kan nesten alt Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.

M10 V2 har i tillegg avansert romkorreksjon i form av Dirac Live, og dessuten 100 watt i 8 Ohm. Men om du synes 27.000 kroner er i overkant å betale for en liten (men høyst kapabel) strømmeforsterker, og du dessuten ikke føler du trenger romkorreksjon, så kan den nedskalerte C700 være midt i blinken.

NAD C700 lifestyle Geir Graabein
Foto: Geir Gråbein Nordby

C700 – en enklere M10

C700 koster omtrent halvparten av M10 V2, og byr på veldig mye av det samme. Den har nemlig også BluOS, og en deilig skjerm som dekker mesteparten av fronten. Ikke helt, som på M10 V2, som har full berøringsbetjening.

Effektforsterkertrinnet er noe enklere hos C700, med litt lavere effekt på 80 watt i 8 Ohm. Det er samme effekt som PowerNode, og vi savnet ikke akkurat kraft der. Selv om forsterkeren naturligvis blir kortpustet på et tidspunkt.

Ingen av de to forsterkerne har platespillerinngang, men de har analoge innganger i tillegg til digitale. Inkludert en HDMI-inngang med eARC, som betyr at den får høyoppløst lyd ut fra TV-en.

C700 har et enklere kabinett enn M10 V2, som har ekte glass og tykkere metall. Det er litt mer plastfølelse over C700.

Bluesound RC1 scaled 1
Fjernkontrollen Bluesound RC1 er tilgjengelig som ekstrautstyr. Foto: Bluesound

Fjernkontroll er tilleggsutstyr

Det er en ting du straks vil legge merke til når du åpner esken, og det er at det ikke følger noen fjernkontroll med C700. Det gjør det derimot på M10 V2, nemlig Bluesound RC1. Den fungerer også med C700, og kan kjøpes som ekstrautstyr om du ikke er alltid like komfortabel med å bruke mobiltelefonen.

Du kommer riktignok langt med det fysiske volumhjulet på frontpanelet. To fysiske knapper på C700 lar deg hoppe frem og tilbake i spillelister, eller mellom radiostasjoner. Ja, for internettradio er også på plass.

NAD C700 lifestyle 8 NAD C700 lifestyle 7 NAD C700 lifestyle 6 NAD C700 lifestyle 4 NAD C700 lifestyle 3 NAD C700 lifestyle 2
<
>
Foto: NAD

Brukervennlighet

Første gang du kobler opp C700 går den inn i såkalt hotspot-modus, hvor den deler ut et wi-fi-nettverk som mobilen kobles til, i mobilens innstillinger. Har du iPhone, ledes du automatisk over til ditt foretrukne nettverk, mens Android-brukere må inn i BluOS-appen og fortsette oppsettet der. Slapp av, det er lett.

Les også Forbedret kjempekiller Den bitte lille strømmeforsterkeren Powernode fra Bluesound er blitt enda bedre, og er definitivt sterkest i klassen.

Derfra gir du produktet et navn, du velger en eller flere strømmetjenester som du logger deg på, deretter er det bare å strømme i vei.

Det finnes ingen USB-DAC-inngang for PC-brukere, men mange datamaskiner har optisk digitalutgang som du kan bruke i stedet.

NAD C700 rear Geir Graabein
Her finner du de inngangene du trenger, inkludert HDMI. Forforsterker- og subwooferutgang er også på plass. Foto: Geir Gråbein Nordby

Fint display

Jeg liker godt skjermen på C700, med coverdesign av låter som strømmes. Bruker du en av inngangene i stedet, forvandles displayet til et VU-meter med to visere som vifter frem og tilbake i takt med musikken. Her vinner C700 over Bluesound PowerNode, som kun har et blått lys i fronten. Derimot har PowerNode hodetelefonutgang, som mangler på C700.

Jeg savner info om den digitale oppløsningen på lydsignalet. Det kunne NAD godt tatt seg bryet med, da mange hi-fi-entusiaster ønsker å se hva slags fil som strømmes. MQA-logoen dukker derimot opp på aktuelt innhold.

Ellers er det mobilen som brukes til å styre musikken, og det funker helt fint. Kobles forsterkeren til TV-ens HDMI-inngang merket ARC eller eARC, så kan TV-ens fjernkontroll brukes til å styre lyden opp og ned.

NAD C700 front angle
Foto: NAD

Lyden av NAD C700

Når det kommer til lyden, lar jeg meg begeistre av den stramme lyden, med mye bedre kontroll over de eminente kompakthøyttalerne Dynaudio Evoke 20 enn man skulle trodd på forhånd. Eller, jeg visste det egentlig, etter å ha hatt et nylig gjenhør med nevnte PowerNode-forsterker fra Bluesound. DNA-et deles nemlig også på lydbiten, og NAD-forsterkeren holder koloratursopran Cecilie Bartoli i en stram line. Stemmen står åpent og klart ut fra strykerne, og det er ingen detaljer i musikken som går meg hus forbi.

Popmusikk høres med en stram basstromme og flotte strukturer i basstonene generelt. Lydbildet er åpent og ærlig, alle instrumenter gjengis med sin klangstruktur intakt, det er ingenting som savnes.

BluOS
NAD C700 styres med mobilappen BluOS. Her gruppert i samme rom som PowerNode. Skjermbilde: iPhone

Det vil si, ikke mye. Det jeg derimot føler mangler litt, er varme. Den stramme og kontante lyden kan innimellom bikke mot det sterile og kliniske. Setter man forsterkeren opp mot Primare I15 Prisma, synes jeg sistnevnte med sin Hypex forsterkermodul tegner opp detaljene på en litt mer naturlig måte. Litt luftigere, litt varmere. Men også I15 må kalles nøytral, noe jeg også gjorde da jeg testet den. Den er bare enda litt mer oppløst enn NAD-en, men mangler på sin side litt av frasparket. Det blir gi og ta, men skal jeg ha en forsterker hvor jeg for det meste lytter med moderat lydnivå, så vil jeg nok mene at Primare-forsterkeren er bedre. Den har også flere digitalinnganger, ikke minst USB-DAC-inngang. Men NAD-forsterkeren er enklere å forholde seg til, hvor Primere I15 har et nærmest uleselig display, med altfor liten skrift. Det kan derfor hende jeg ville valgt NAD-forsterkeren av de to likevel, men skulle jeg brukt mine egne penger hadde jeg likevel kjøpt den mye rimeligere Bluesound-forsterkeren.

NAD C700 lifestyle
Foto: NAD

Konklusjon

NAD C700 er en liten forsterker, som slettes ikke spiller slik. Den har overbevisende kontroll over høyttalerne, og den tar alt av musikk på strak arm. Den låter slettes ikke som om den bare har 2 x 80 watt å bidra med i effektseksjonen!

Det er først og fremst stramheten i bassen, men også klarheten i mellomtonen, som gjør at C700 imponerer. Den mangler det siste lille av mikrodetaljer og luft helt i toppen, men du verden som den tar igjen på rytme og driv. Trenger du ikke romkorreksjon, gir C700 enda mer for pengene enn storebror M10.

Dessverre for NAD finnes også Bluesound PowerNode, til en vesentlig lavere pris enn C700. Den har ikke displayet, men har hodetelefonutgang og låter ellers veldig likt NAD-en. Vi hadde håpet C700 skulle være klart bedre enn PowerNode, men det klarer ikke vi å høre.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Direktedrevet platespiller med kvartsstyrt drift Med den nye Hi-Fi TURN X fra Reloop får audiofile et direktedrevet alternativ i premium-klassen.
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støy Den ene strømforsyningen kan du koble seks enheter til.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
Følg Lyd & Bilde