TEST: McIntosh MT5 – Godlynt grammofon
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

McIntosh MT5

Godlynt grammofon

Du sparer 20.000 på å kjøpe denne i stedet for toppmodellen, og taper ingen ting på lydkvalitet. Vinn vinn.

forfatter
Publisert 18.02.14 - 05:17
L&B mener
Solid bygget platespiller med magnetisk oppheng og fjellstø musikkformidling. En av de beste vi har testet på lenge.
High-end koster.
Spesifikasjoner
 • Remdrevet
 • MC-pickup
 • Magnetisk oppheng
 • Pris: 65.000 kr
Veil. pris 65000Pr. 18.02.14 Produktside

Selvfølgelig er det forskjell på McIntosh MT5 som vi tester her, og MT10 som vi testet i fjor. Det skiller 20.000 kroner i MT5s favør, og du taper fint lite på lydkvaliteten. Spilleren er svært lik storebror, men det er spart penger i flere ledd. Blant annet er vekten redusert med fem kilo fordi chassis og akryltallerkenene er mindre og lettere.

Tonearmen og MC-pickupen er litt enklere, men både arm og tallerken er opphengt i keramiske lager med magnetisk oppheng for minimal friksjon.

Akkurat som på MT10 til 85.000 kr. Som du kan lese testen av på lydogbilde.no.

Den remdrevne akryltallerkenen hviler på et keramisk lager, med et magnetfelt som med små neodymmagneter løfter tallerkenen for å redusere friksjon når tallerkenen spinner. Tonearmen deler konstruksjon med armen i MT10, og bruker et armrør i duraluminium som er lagret horisontalt og vertikalt i to safir- og keramiske oppheng.

På armen sitter en MC-pickup med elliptisk slipt nål, og med 2,5 mV utgangspenning. Med 1 Kohm belastningsimpedans, passer den de aller fleste pickupinngangene som er tilpasset MC-pickuper.

Som MC-inngangen på MA8000.

Analog
Lyden fra spilleren er av det avslappede og naturlige slaget, men den kan overraske med forbausende umiddelbar dynamikk. Som på Jan Gunnar Hoffs pianoinnspillinger – Living, på 2L. Hvor man lar seg rive med av styrken i den dynamiske kontrasten, og kan bade i nydelig raffinert klang. Hvor det store instrumentets klangbunn, kommer bedre frem enn på mange andre spillere vi har testet.

Kanskje mest oppsiktsvekkende, var måten den ga liv til eldre analoge innspillinger på. Joao og Astrud Gilbertos samarbeide med jazzsaksofonisten Stan Getz, er kjent materiale, som jeg sjelden har hørt så levendegjort som her. Den dynamiske kontrasten, når saksofonens inntreden på Girl From Ipanema plutselig dukker opp i lydbildet, er frapperende god.

En gammel klassisk innspilling fra 60-tallet med Wolfgang Schneiderhan, som spiller Beethovens fiolinkonsert i D-dur (op. 61), sammen med Berliner-filharmonien, var en ren nytelse.

Et bevis på at god musikk kan bevege når den formidles med innlevelse og god teknikk. Et vellykket samspill altså, med avdøde Wolfgang Schneiderhan og den nykomponerte McIntosh-spilleren.

Som jeg mener er en god kandidat til din siste platespiller. En bedre oppsummering kan den ikke få.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kraftig forsterker med strømming Kan leveres med strømmemodul og phono-trinn.
Nye og bedre musikkstrømmere fra Auralic Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1 får oppdatert estetikk, bedre isolasjon og vibrasjonsdemping, og støtter endelig AirPlay 2.
Nå kan du designe din egen Burmester-stereo Det er lov å drømme! Med Burmesters nye AR-app kan du selv sette sammen et anlegg og teste plasseringen i eget hjem.
Rimelig inngangsbillett til høyoppløst lyd Strømming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en enkel måte å strømme høyoppløst på.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Prisbelønnet RIAA i ny utgave Verteres platespillerforsterker har kommet i en oppdatert utgave, kalt Phono-1 MKII L
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend