: Lingo iRis

DAB-radio på iPhone

Ingen iPhone-modeller har radio innebygget. Til det trenger man en app, eller Lingo iRis som både er FM- og DAB-radio.
Lyd & Bilde mener
FM og DAB Lader iPhone
Mangelfull funksjonalitet Veldig avhengig av optimale mottaksforhold
Spesifikasjoner
  • Batteripakke
  • FM-radio
  • DAB+ radio
  • Li-ion batteri
Annonse
Annonse
forfatter

Det høres unektelig fristende ut med FM/, DAB og DAB+ radio en og samme enhet. Det er nemlig hva man får i Lingo iRis. Som også inneholder en ladbar batteripakke som skal holde til 80 timer med musikk! Alt dette får man hvis man laster ned Lingo-appen som er nødvendig for å styre iRis-modulen. Da får man i tillegg YouTube-tilgang, nettradio og MP3-spiller i appen.

iRis legger 69 gram til vekten på en iPhone, og dobler tykkelsen, men er formet for å ligge bra i hånden, og har hull til kameraet og blitsen på en iPhone 4.
Batteriet kan lade iPhone, eller man kan bruke det parallelt med IPhonens eget batteri, og doble batteritiden. En USB-port brukes til å lade det integrerte batteriet og en iPhone, og man må koble hodetelefonene til iRis-modulen, hvis man skal bruke FM- eller DAB-radioen. Ledningen må nemlig brukes som antenne. Da kan man ikke benytte hodetelefoner med håndfri til å snakke med folk, og fjernkontrollen på hodetelefonledninger vil ikke virke, når hodetelefonene er plugget i iRis.

Ringer det må man plugge hodetelefonene i iPhone-ens minijackkontakt.
Den integrerte MP3-spilleren er det bare å glemme. Den fungerer bare når man importerer fra mobilens musikkbibliotek og man kan ikke sortere musikken. Radioen stopper når telefonen ringer, mens starter ikke igjen etterpå, og man kan ikke gjøre andre ting på mobilen med Lingo-appen kjører. Knappene på mobilen fungerer fint som volumkontroll.

Mottaksforholdene vil i veldig stor grad bestemme hvor bra lyden blir. Men lydkvaliteten fra DAB er mye bedre enn om man bruker for eksempel NRKs egen iPhone-app. Så lenge mottaksforholdene er gode, og det både hører og ser man, et signalmeter viser hvor god signalstyrken er, er lyden klar og støyfri.
Men man skal ikke bevege seg mye før signalkvaliteten varierer, særlig på FM.

Hvis man trenger et separat batteri til iPhone, koster for eksempel en batteripakke som man trer mobilen nedi, 700 kroner. Slik sett er ikke Lingo iRis spesielt dyr, man får tross alt FM, DAB og DAB+ mottak, sammen med batteripakken for 200 kroner mer. Selv om lydkvaliteten ikke er all verden, kan det være en bra løsning for mange som ønsker seg nettopp kombinasjonen DAB og bedre batteritid.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.