: Lingo iRis

DAB-radio på iPhone

Ingen iPhone-modeller har radio innebygget. Til det trenger man en app, eller Lingo iRis som både er FM- og DAB-radio.
Lyd & Bilde mener
FM og DAB Lader iPhone
Mangelfull funksjonalitet Veldig avhengig av optimale mottaksforhold
Spesifikasjoner
  • Batteripakke
  • FM-radio
  • DAB+ radio
  • Li-ion batteri
Annonse
Annonse
forfatter

Det høres unektelig fristende ut med FM/, DAB og DAB+ radio en og samme enhet. Det er nemlig hva man får i Lingo iRis. Som også inneholder en ladbar batteripakke som skal holde til 80 timer med musikk! Alt dette får man hvis man laster ned Lingo-appen som er nødvendig for å styre iRis-modulen. Da får man i tillegg YouTube-tilgang, nettradio og MP3-spiller i appen.

iRis legger 69 gram til vekten på en iPhone, og dobler tykkelsen, men er formet for å ligge bra i hånden, og har hull til kameraet og blitsen på en iPhone 4.
Batteriet kan lade iPhone, eller man kan bruke det parallelt med IPhonens eget batteri, og doble batteritiden. En USB-port brukes til å lade det integrerte batteriet og en iPhone, og man må koble hodetelefonene til iRis-modulen, hvis man skal bruke FM- eller DAB-radioen. Ledningen må nemlig brukes som antenne. Da kan man ikke benytte hodetelefoner med håndfri til å snakke med folk, og fjernkontrollen på hodetelefonledninger vil ikke virke, når hodetelefonene er plugget i iRis.

Ringer det må man plugge hodetelefonene i iPhone-ens minijackkontakt.
Den integrerte MP3-spilleren er det bare å glemme. Den fungerer bare når man importerer fra mobilens musikkbibliotek og man kan ikke sortere musikken. Radioen stopper når telefonen ringer, mens starter ikke igjen etterpå, og man kan ikke gjøre andre ting på mobilen med Lingo-appen kjører. Knappene på mobilen fungerer fint som volumkontroll.

Mottaksforholdene vil i veldig stor grad bestemme hvor bra lyden blir. Men lydkvaliteten fra DAB er mye bedre enn om man bruker for eksempel NRKs egen iPhone-app. Så lenge mottaksforholdene er gode, og det både hører og ser man, et signalmeter viser hvor god signalstyrken er, er lyden klar og støyfri.
Men man skal ikke bevege seg mye før signalkvaliteten varierer, særlig på FM.

Hvis man trenger et separat batteri til iPhone, koster for eksempel en batteripakke som man trer mobilen nedi, 700 kroner. Slik sett er ikke Lingo iRis spesielt dyr, man får tross alt FM, DAB og DAB+ mottak, sammen med batteripakken for 200 kroner mer. Selv om lydkvaliteten ikke er all verden, kan det være en bra løsning for mange som ønsker seg nettopp kombinasjonen DAB og bedre batteritid.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!