Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Lingo iRis

DAB-radio på iPhone

Ingen iPhone-modeller har radio innebygget. Til det trenger man en app, eller Lingo iRis som både er FM- og DAB-radio.
Lyd & Bilde mener
FM og DAB Lader iPhone
Mangelfull funksjonalitet Veldig avhengig av optimale mottaksforhold
Spesifikasjoner
  • Batteripakke
  • FM-radio
  • DAB+ radio
  • Li-ion batteri

Det høres unektelig fristende ut med FM/, DAB og DAB+ radio en og samme enhet. Det er nemlig hva man får i Lingo iRis. Som også inneholder en ladbar batteripakke som skal holde til 80 timer med musikk! Alt dette får man hvis man laster ned Lingo-appen som er nødvendig for å styre iRis-modulen. Da får man i tillegg YouTube-tilgang, nettradio og MP3-spiller i appen.

iRis legger 69 gram til vekten på en iPhone, og dobler tykkelsen, men er formet for å ligge bra i hånden, og har hull til kameraet og blitsen på en iPhone 4.
Batteriet kan lade iPhone, eller man kan bruke det parallelt med IPhonens eget batteri, og doble batteritiden. En USB-port brukes til å lade det integrerte batteriet og en iPhone, og man må koble hodetelefonene til iRis-modulen, hvis man skal bruke FM- eller DAB-radioen. Ledningen må nemlig brukes som antenne. Da kan man ikke benytte hodetelefoner med håndfri til å snakke med folk, og fjernkontrollen på hodetelefonledninger vil ikke virke, når hodetelefonene er plugget i iRis.

Ringer det må man plugge hodetelefonene i iPhone-ens minijackkontakt.
Den integrerte MP3-spilleren er det bare å glemme. Den fungerer bare når man importerer fra mobilens musikkbibliotek og man kan ikke sortere musikken. Radioen stopper når telefonen ringer, mens starter ikke igjen etterpå, og man kan ikke gjøre andre ting på mobilen med Lingo-appen kjører. Knappene på mobilen fungerer fint som volumkontroll.

Mottaksforholdene vil i veldig stor grad bestemme hvor bra lyden blir. Men lydkvaliteten fra DAB er mye bedre enn om man bruker for eksempel NRKs egen iPhone-app. Så lenge mottaksforholdene er gode, og det både hører og ser man, et signalmeter viser hvor god signalstyrken er, er lyden klar og støyfri.
Men man skal ikke bevege seg mye før signalkvaliteten varierer, særlig på FM.

Hvis man trenger et separat batteri til iPhone, koster for eksempel en batteripakke som man trer mobilen nedi, 700 kroner. Slik sett er ikke Lingo iRis spesielt dyr, man får tross alt FM, DAB og DAB+ mottak, sammen med batteripakken for 200 kroner mer. Selv om lydkvaliteten ikke er all verden, kan det være en bra løsning for mange som ønsker seg nettopp kombinasjonen DAB og bedre batteritid.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.