Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Lingo iRis

DAB-radio på iPhone

Ingen iPhone-modeller har radio innebygget. Til det trenger man en app, eller Lingo iRis som både er FM- og DAB-radio.

Skrevet av / 18.10.11 - 05:59
Lingo iRis
Lasse Svendsen

Det høres unektelig fristende ut med FM/, DAB og DAB+ radio en og samme enhet. Det er nemlig hva man får i Lingo iRis. Som også inneholder en ladbar batteripakke som skal holde til 80 timer med musikk! Alt dette får man hvis man laster ned Lingo-appen som er nødvendig for å styre iRis-modulen. Da får man i tillegg YouTube-tilgang, nettradio og MP3-spiller i appen.

iRis legger 69 gram til vekten på en iPhone, og dobler tykkelsen, men er formet for å ligge bra i hånden, og har hull til kameraet og blitsen på en iPhone 4.
Batteriet kan lade iPhone, eller man kan bruke det parallelt med IPhonens eget batteri, og doble batteritiden. En USB-port brukes til å lade det integrerte batteriet og en iPhone, og man må koble hodetelefonene til iRis-modulen, hvis man skal bruke FM- eller DAB-radioen. Ledningen må nemlig brukes som antenne. Da kan man ikke benytte hodetelefoner med håndfri til å snakke med folk, og fjernkontrollen på hodetelefonledninger vil ikke virke, når hodetelefonene er plugget i iRis.

Ringer det må man plugge hodetelefonene i iPhone-ens minijackkontakt.
Den integrerte MP3-spilleren er det bare å glemme. Den fungerer bare når man importerer fra mobilens musikkbibliotek og man kan ikke sortere musikken. Radioen stopper når telefonen ringer, mens starter ikke igjen etterpå, og man kan ikke gjøre andre ting på mobilen med Lingo-appen kjører. Knappene på mobilen fungerer fint som volumkontroll.

Mottaksforholdene vil i veldig stor grad bestemme hvor bra lyden blir. Men lydkvaliteten fra DAB er mye bedre enn om man bruker for eksempel NRKs egen iPhone-app. Så lenge mottaksforholdene er gode, og det både hører og ser man, et signalmeter viser hvor god signalstyrken er, er lyden klar og støyfri.
Men man skal ikke bevege seg mye før signalkvaliteten varierer, særlig på FM.

Hvis man trenger et separat batteri til iPhone, koster for eksempel en batteripakke som man trer mobilen nedi, 700 kroner. Slik sett er ikke Lingo iRis spesielt dyr, man får tross alt FM, DAB og DAB+ mottak, sammen med batteripakken for 200 kroner mer. Selv om lydkvaliteten ikke er all verden, kan det være en bra løsning for mange som ønsker seg nettopp kombinasjonen DAB og bedre batteritid.

Lyd & Bilde mener

FM og DAB Lader iPhone Mangelfull funksjonalitet Veldig avhengig av optimale mottaksforhold

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Musikkstreameren knuser alle fordommer

Sensasjonelt god nettverksspiller

Meget godt kjøp

Silkemyk og organisk lyd

Med lupe i rillene

Fremtidssikker rørforsterker

En fantastisk musikkstrømmer – men den koster!

Til stereoanlegg eller hjemmekino?

En CD-spiller for evigheten

Den beste budsjettstrømmeren blir bedre

En helt spesiell opplevelse

Verdt hver krone

Lyd & Bilde
Scroll to Top