TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Argon iNet2+

Radioen som kan ”alt”

Spotify Connect, DAB og internettradio – og trådløs nettverksavspilling.

forfatter
Publisert 02.08.14 - 06:56
L&B mener
Mange funksjoner som både Spotify Connect, internettradio og DAB gjør Argon iNet2+ meget fleksibel. Den låter også meget bra, størrelse og pris tatt i betraktning.
Vi savner å kunne navngi radioen manuelt i appen.
Spesifikasjoner
 • FM/DAB/DAB+
 • Wi-Fi nettradio
 • DLNA + Spotify Connect
 • Ut: lydutgang, hodetelefon
 • Inn: AUX
 • Farger: Hvit, svart, rød, hvalnøtt, kirsebær, ahorn
 • Fjernkontrollapp (iOS, Android)

Den lille Argon iNet2+ kobles til nettverket trådløst, og har både nettradio og DAB. De fleste norske radiostasjoner sender i ganske høy oppløsning på internett, inntil 320 kbps MP3, som er overlegent lydkvaliteten fra DAB, og bør derfor velges.

Styres med app
Etter oppkobling er gjort, styres radioen, som har monolyd, med mobilappen Argon iNet for Android og iOS. Her velges inngang, du kan bla iblant alskens nettradio- eller DAB-kanaler (eller FM), og her blar du også blant din lokalt lagrede musikk på nettverket.

En svakhet med appen er at radioenheten ikke manuelt kan navngis. Er to iNet2+ koblet til samme nettverk, heter de dette i appen også, med et kryptisk og langt serienummer bak. Har du flere like radioer, for eksempel fordelt på flere rom, er det nesten umulig å vite hvilken som er hvem i appen, og man må klikke seg nedover inntil man plutselig har koblet seg mot riktig radio.

Lokal strømming
Strømming av lokalt lagret musikk over nettverket går ganske greit. Undertegnede hadde hell med å strømme formatene WAV, MP3 og FLAC, men kun WAV kunne ha høyere oppløsning enn 16-bit/44,1-48 kHz (CD-kvalitet). Apple Lossless støttes ikke. DLNA-funksjonen er ikke like brukervennlig som Spotify, men det er fint å ha muligheten til å spille av musikk som ikke finnes på strømmetjenesten.

Argon_iNet2+_bakside

Spotify Connect
Det kuleste med Argon-radioen er Spotify Connect. Åpne Spotify på din Android- eller Apple-telefon og spill av musikken på vanlig måte. Trykk på lydnivå-ikonet for å få lyden ut fra Argon-radioen i stedet. Det skal imidlertid sies at å oppdatere til radioens nyeste programvare for å få til dette krevde flere forsøk.

God lyd
Lydkvaliteten er god, størrelsen tatt i betraktning. Selv har jeg Pinell Supersound DAB hjemme, og denne har jeg alltid ansett som en god bordradio. Argon iNet2+ er fysisk mindre, men evner faktisk å spille med en kraftigere og fyldigere bass. Argon låter vesentlig bedre i mine ører. Maksimalt lydnivå er høyt nok, og den fyldige lyden går ikke på bekostning av talekvaliteten på nyhetssendinger. Lydmessig et meget godt kjøp.

Konklusjon
Argon iNet2+ kan det meste, den har både DAB, internettradio, kan strømme musikk lagret på nettverket, og har innebygd Spotify Connect. Den låter meget bra, størrelsen og prisen tatt i betraktning.

Radioen er enkel i bruk, bortsett fra noen særegenheter. Vi savner muligheter for å kunne navngi den i mobilappen, og den har en irriterende bug ved at den går helt i stå når lydnivået skrues helt ned, og man må ta ut og inn strømledningen for at den skal funke igjen.

*RETTELSE 13.08. 2014*
Bug med lydnivåjustering var bare på en tidlig utgave av radioen. Da vi fikk inn et nytt eksemplar, som er det som selges i butikk, var dette problemet borte. Videre fikk vi en spesifisering fra produsenten om at det faktisk går an å gi produktet et nytt navn.

Slik gir du produktet et nytt nettverksnavn:

Here is how:

Skru på iNet2+

La iNet2+ kobles til internett

Skru på PC-en

Forsikre deg om at både PC og iNet2+ er tilkoblet samme hjemmenettverk

Gå til “Nettverk” på din PC (Åpne “Datamaskin” and velg “Nettverk”)

iNet2+ skal nå vises i ditt vindu for Nettverk, sammen med andre ting som kan være tilkoblet nettverket.

Høyreklikk på ikonet iNet2+ i ditt åpne nettverksvindu

Velg “vis enhetsnettside” fra høyreklikk-menyen

Siden åpnes automatisk i en nettleser

Gå til delen (empty field) “New Friendly name” – skriv inn det navnet du ønsker å kalle din iNet2+ når du skal finne den i nettverket
Klikk «apply»

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Rimelig inngangsbillett til høyoppløst lyd Strømming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en enkel måte å strømme høyoppløst på.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Prisbelønnet RIAA i ny utgave Verteres platespillerforsterker har kommet i en oppdatert utgave, kalt Phono-1 MKII L
Det beste kjøpet i klassen Pro-Ject Debut Pro markerer selskapets 30-årsjubileum med stil og finesse.
NAD 3020 - klassikeren vi ikke glemmer Den lille, brune NAD-forsterkeren skapte furore. Ingen hadde hørt så god lyd fra en liten forsterker som kostet så lite.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend