: Argon iNet2+

Radioen som kan ”alt”

Spotify Connect, DAB og internettradio – og trådløs nettverksavspilling.
Lyd & Bilde mener
Mange funksjoner som både Spotify Connect, internettradio og DAB gjør Argon iNet2+ meget fleksibel. Den låter også meget bra, størrelse og pris tatt i betraktning.
Vi savner å kunne navngi radioen manuelt i appen.
Spesifikasjoner
  • FM/DAB/DAB+
  • Wi-Fi nettradio
  • DLNA + Spotify Connect
  • Ut: lydutgang, hodetelefon
  • Inn: AUX
  • Farger: Hvit, svart, rød, hvalnøtt, kirsebær, ahorn
  • Fjernkontrollapp (iOS, Android)
Annonse
Annonse
forfatter

Den lille Argon iNet2+ kobles til nettverket trådløst, og har både nettradio og DAB. De fleste norske radiostasjoner sender i ganske høy oppløsning på internett, inntil 320 kbps MP3, som er overlegent lydkvaliteten fra DAB, og bør derfor velges.

Styres med app
Etter oppkobling er gjort, styres radioen, som har monolyd, med mobilappen Argon iNet for Android og iOS. Her velges inngang, du kan bla iblant alskens nettradio- eller DAB-kanaler (eller FM), og her blar du også blant din lokalt lagrede musikk på nettverket.

En svakhet med appen er at radioenheten ikke manuelt kan navngis. Er to iNet2+ koblet til samme nettverk, heter de dette i appen også, med et kryptisk og langt serienummer bak. Har du flere like radioer, for eksempel fordelt på flere rom, er det nesten umulig å vite hvilken som er hvem i appen, og man må klikke seg nedover inntil man plutselig har koblet seg mot riktig radio.

Lokal strømming
Strømming av lokalt lagret musikk over nettverket går ganske greit. Undertegnede hadde hell med å strømme formatene WAV, MP3 og FLAC, men kun WAV kunne ha høyere oppløsning enn 16-bit/44,1-48 kHz (CD-kvalitet). Apple Lossless støttes ikke. DLNA-funksjonen er ikke like brukervennlig som Spotify, men det er fint å ha muligheten til å spille av musikk som ikke finnes på strømmetjenesten.

Argon_iNet2+_bakside

Annonse

Spotify Connect
Det kuleste med Argon-radioen er Spotify Connect. Åpne Spotify på din Android- eller Apple-telefon og spill av musikken på vanlig måte. Trykk på lydnivå-ikonet for å få lyden ut fra Argon-radioen i stedet. Det skal imidlertid sies at å oppdatere til radioens nyeste programvare for å få til dette krevde flere forsøk.

God lyd
Lydkvaliteten er god, størrelsen tatt i betraktning. Selv har jeg Pinell Supersound DAB hjemme, og denne har jeg alltid ansett som en god bordradio. Argon iNet2+ er fysisk mindre, men evner faktisk å spille med en kraftigere og fyldigere bass. Argon låter vesentlig bedre i mine ører. Maksimalt lydnivå er høyt nok, og den fyldige lyden går ikke på bekostning av talekvaliteten på nyhetssendinger. Lydmessig et meget godt kjøp.

Konklusjon
Argon iNet2+ kan det meste, den har både DAB, internettradio, kan strømme musikk lagret på nettverket, og har innebygd Spotify Connect. Den låter meget bra, størrelsen og prisen tatt i betraktning.

Radioen er enkel i bruk, bortsett fra noen særegenheter. Vi savner muligheter for å kunne navngi den i mobilappen, og den har en irriterende bug ved at den går helt i stå når lydnivået skrues helt ned, og man må ta ut og inn strømledningen for at den skal funke igjen.

*RETTELSE 13.08. 2014*
Bug med lydnivåjustering var bare på en tidlig utgave av radioen. Da vi fikk inn et nytt eksemplar, som er det som selges i butikk, var dette problemet borte. Videre fikk vi en spesifisering fra produsenten om at det faktisk går an å gi produktet et nytt navn.

Annonse

Slik gir du produktet et nytt nettverksnavn:

Here is how:

Skru på iNet2+

La iNet2+ kobles til internett

Skru på PC-en

Annonse

Forsikre deg om at både PC og iNet2+ er tilkoblet samme hjemmenettverk

Gå til “Nettverk” på din PC (Åpne “Datamaskin” and velg “Nettverk”)

iNet2+ skal nå vises i ditt vindu for Nettverk, sammen med andre ting som kan være tilkoblet nettverket.

Høyreklikk på ikonet iNet2+ i ditt åpne nettverksvindu

Velg “vis enhetsnettside” fra høyreklikk-menyen

Annonse

Siden åpnes automatisk i en nettleser

Gå til delen (empty field) “New Friendly name” – skriv inn det navnet du ønsker å kalle din iNet2+ når du skal finne den i nettverket
Klikk “apply”

Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.