annonse
annonse

iMac Retina 5K

Januar 2016iMac Retina 5K

Den komplette datamaskinen

Med enda bedre fargegjengivelse og litt bedre ytelse, beholder Apples 5K iMac teten som verdens skarpeste datamaskin.

Pluss
Klassens skarpeste skjerm er blitt enda bedre og grafikkytelsen til iMac-en gjør den perfekt for bilde- og videoredigering.
Minus
Lite minne og ekstra minne er dyrt, det samme er SSD-lagring.

Da den første iMac-en med sylskarp 5K-skjerm kom i slutten av 2014, nølte vi ikke med å kåre den til årets datamaskin. Med en oppløsning på 14,7 megapiksler, fordelt på en 27-tommers skjerm, var den verdens skarpeste datamaskin.

Til sammenligning har en ganske vanlig 55-tommers TV med 4K-skjerm, 8,3 Mp oppløsning. Det sier litt om hvor enormt skarpt bilde iMac-en med 5K-skjerm har.

Siden debuten i 2014, har iMac-ene gått gjennom en mild oppdatering og prisjustering, men det er først nå vi kan skrive om en oppdatering av betydning.

Nå finnes det forresten en iMac med 21,5-tommers 4K-skjerm, men for folk som driver med 4K-videoredigering, bilderedigering og krevende grafiske prosesser – tenk programmer som Final Cut, Adobe Photoshop, Illustrator eller Motion, så er dette maskinen man skal ha.

Den nye 27-tommers utgaven av iMac-en, har fått bedre skjerm, kraftigere ytelse, bedre grafikk og leveres med et nytt trådløs og ladbart tastatur og mus.

Mens skjermen har den samme oppløsningen som sist, altså 14,7 Mp, 5120 x 2880 bildepunkter, er IPS-panelet Apple bruker nå en ny type med nesten 25 prosent større fargerom. Det vil si at den viser flere farger enn før og alle maskinene forlater fabrikken med kalibrerte skjermer, slik at de skal være blodtrimmet til krevende video- og bilderedigering.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Les testen av 2014-modellen av iMac Retina 5K her.

 

Bedre fargegjengivelse

Så den nye iMac-generasjonen har ikke bare sylskarpe skjermer, de kan vise flere farger også. Det økte fargerommet er basert på DCI-P3-standarden, heretter kalt P3, og er opprinnelig utviklet for digitale kinoer og viser opp til 25 prosent flere farger, mye mer enn selv 4K Blu-ray klarer på en 4KTV.

Apples Fusion-drive med kombinert SSD og harddisk, scorer veldig bra i vår test.
Apples Fusion-drive med kombinert SSD og harddisk, scorer veldig bra i vår test.

Sammenlignet med sRGB som er vanligst på dataskjermer, betyr det at en P3-skjerm viser langt flere nyanser i retning grønt og rødt. Apple har også valgt rødgrønne fosfor-LED til å belyse skjermpanelet, for å få fram så korrekt fargebalanse som mulig. Det betyr at fotografer kan utnytte mer av fargepaletten fra kameraet – som med Adobe RGB kan registrere flere farger enn sRGB, når de skal redigere bilder.

Fotografer er vant til å forholde seg til Adobe RGB, og mange av dem bruker spesielle skjermer som viser Adobe RGB fargerom. Det kan sammenlignes med P3 og viser også flere nyanser i retning grønt, men ikke like mange i retning rødt.

Dermed er iMac-ene med de nye skjermene, i stand til å vise flere farger enn de aller fleste datamaskinene klarer.

Det er ikke så lett å se ved første øyekast. Skarpheten på retinaskjermen er gnistrende god, og den er fremdeles forbløffende lyssterk. Sammenlignet med en iMac uten retinaskjerm, er den nye skjermen ekstremt mye bedre å både lese tekst på, og se bilder på.

En annen grunn er at iMac-en støtter 10-bits grafikk, mot åtte bit på den foregående modellen. Det betyr at den støtter hele 1024 fargegraderinger per fargekanal (RGB), mot 256 med 8-bit.

Fotografier med høy oppløsning og video i 4K, får finere tonegradering med P3-skjermen. Hudtoner er litt jevnere gjengitt på portretter, og vanskelige teksturer som hår, tekstiler og fargesprakende smykker, ser fantastisk ut på den nye P3-skjermen.

Jeg vil ikke si at forskjellen er veldig stor, sammenlignet med den utgående retina-iMac-en, men for fotografer som bruker mye tid på å redigere bilder for kunder, er den økte fargemetningen i kombinasjon med den høye oppløsningen, et stort pluss på de nye iMac-ene.

Dermed er ikke iMac-ene med retinaskjermer bare de skarpeste, men også de beste på fargegjengivelse, i noen stasjonær alt-i-ett-maskin.

Krevende bilde- og videoredigering i 4K, går som en lek.
Krevende bilde- og videoredigering i 4K, går som en lek.

Bedre ytelse

De nye iMac-ene finnes nå i tre grunnkonfigurasjoner. Mens den tidligere basismodellen fra 2014, var utstyrt med en firekjerners Intel i5-prosessor med en klokkefrekvens på 3,5 GHz, og en maksytelse (turbo boost) på 3,9 GHz, starter de nå på 3,2 GHz. Med maksytelse på 3,6 GHz.

Men de nye iMac-ene bruker en ny generasjon Intel-prosessorer – Skylake – med en ny 14 nanometer arkitektur (beklager nerdingen), som skal være mer effektiv og øke ytelsen per GHz, sammenlignet med den utgående 5K-iMac-en. Nye grafikkprosessorer fra AMD og raskere minne, skal også hjelpe til med å gjøre de nye iMac-ene raskere, i følge Apple.

I våre målinger er forbedringen merkbar. Tallene i Geekbench- og DiskSpeed-testen er ikke til å ta feil av. Mens Geekbench tester hvor raskt maskinen gjør integer, flyttallsberegninger og ytelsen til maskinens minneytelsen, tester DiskSpeed hvor kjapt skriving og lesing av Apple Fusion-drive er. I DiskSpeed klarte iMac-en meget respektable 233,5 MB/s i skrivehastighet, og 420,6 MB/S i lesehastighet.

Testmaskinen vår med firekjerners Intel i5-prosessor på 3,2 GHz, klarte en score på 3892 i Geekbench, når den kjører én prosessorkjerne i 32-bit, og 11897 når den kjører flere prosessorkjerner, i en så kalt Multi-Core test.

Det er så vidt foran scoren på 3877 på singelkjerne- og så vidt bak scoren på 12384 på multikjerne-testen. Når vi sammenligner med den utgående iMac-en med forrige generasjon firekjerners Intel i5-prosessor på 3,5 GHz.

Last ned siste nummer av Lyd & Bilde – helt gratis!

For de mest intensive oppgavene, anbefaler vi mer minne og raskere prosessor.
For de mest intensive oppgavene, anbefaler vi mer minne og raskere prosessor.

Litt skuffende at den nye prosessoren ikke viser det store fremskrittet, men i praksis kjører den nye maskinen oppgaver i Final Cut og Photoshop bedre, når maskinen må ty til mer minne og lene seg på grafikkytelsen til den innebyggede AMD-grafikkprosessoren.

For den nye grafikkprosessoren scorer svært bra i Cinebench, som tester grafikkytelsen. iMac-ens Radeon R9 M390 med 2 GB minne, ga oss en score på 80,08 fps. Mye bedre enn den forrige iMac-ens score på 47,12 fps. Det er meget bra og viser at Apple har gjort seg flid med grafikkytelsen i alle ledd, ikke bare bedre fargegjengivelse, men også lagt inn flere hestekrefter der det merkes best når man kjører grafikkintensive oppgaver. Som videoredigering i 4K.

Senere skal vi forsøke å få testet en 5K iMac med 4.0 GHz Intel i7-prosesseor, som er i stand til å kjøre åtte mot fire tråder samtidig, og dermed kan være maskinen man bør velge til enda mer krevende oppgaver.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Hvilken skal man velge?

Alle som allerede har en 5K iMac, trenger ikke tenke på å oppgradere. Unnskyld, bytte til den nye 5K iMac-en. Bare de som trenger bedre grafikkytelse til de tyngste oppgavene, og kan nyttiggjøre seg fordelene med den nye skjermens forbedrede fargegjengivelse, bør tenke på det. For de som har en eldre iMac med den gamle 2,5K-skjermen, er det en no-brainer. Da er en ny 27-tommers 5K iMac uansett versjon, et stort fremskritt. Med mindre man blir tårevåt over fraværet av en innebygget optisk stasjon. For med den nye generasjonen 5K iMac, lager Apple fremdeles den bedre datamaskinen. Definitivt den med den skarpeste og fineste bildekvaliteten.

 

Vårt valg

Men man kan kjøpe iMac-ene med raskere prosessor, mer minne, større lagringsplass og bedre grafikkytelse.

Alle variantene av 27-tommers iMac-en, deler samme oppgraderte 5K-skjermen, og alle tilkoblinger er de samme.

Basisversjonen med 3,2 GHz firekjerners i5-prosessor starter på 20.490 kr. Da får man 8 GB minne, 1TB harddisk (7200 o/min) og AMDs Radeon R9 M380 grafikkprosessor med 2 GB minne.

Man kan velge basisversjonen og for eksempel endre lagringsplassen opp til 3 TB fusion drive. Eller legge til opp til 32 GB minne. Apple tar seg godt betalt for minne, så det kan være penger å spare på å legge det inn selv senere.

En toppkonfigurert retina-iMac, koster 39.190 kr, med 4 GHz i7-prosessor, 32 GB minne, 3 TB fusion drive og Radeon R9 M395X med 4 GB grafikkminne. Velger man 1 TB SSD-lagring i stedet, fyker prisen opp i 45.790 kr.

Vårt råd til de som ikke trenger den råeste konfigurasjonen til tunge video- eller grafiske prosesser, er å velge basisversjonen med større lagringskapasitet – Fusion-drive, og kjøpe mer minne andre steder. For minne kan man relativt enkelt sette inn selv i iMac-en.

Oversikt over tilkoblinger:

 • SDXC-kortplass
 • Fire USB 3-porter (kompatible med USB 2)
 • To Thunderbolt 2-porter
 • Mini DisplayPort-utgang med støtte for DVI, VGA og Dual-Link DVI (adaptere selges separat)
 • 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-tilkobling)
 • Fire 1867 MHz DDR3 minneplasser
 • 3,5 mm minijack/optisk lydutgang

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Magic Keyboard, Mouse 2 og Trackpad 2

Med den nye iMac-generasjonen følger det med et nytt trådløst tastatur kalt Magic Keyboard og en ny trådløs mus kalt Magic Mouse 2. De lades med en vanlig Apple Lightning-kabel, og bare to minutters lading er nok til at batteriet varer en arbeidsdag. Lader man dem over natten, varer de en måneds tid.

Når det nærmer seg tid for å relade, vil iMac-en varsle deg om at tastaturet og musen har så og så lang batteritid igjen.

Det nye tastaturet krever litt tilvenning fordi tastene sitter litt tettere og vandrer kortere enn før, når man trykker dem ned. Den nye musen er jeg mer usikker på. Apple har plassert ladekontakten på undersiden, slik at den er umulig å bruke når den lader. Angivelig fordi Apple mener at en ladekontakt på siden risikerer å bli full av skitt, slik at den blir vanskelig å bruke.

De har sikkert ikke sett ladekontakten på en iPhone …

Men den nye styreflaten Trackpad 2, er et positivt bekjentskap. Den nye styreflaten kan kjøpes i stedet for musen og det vil jeg varmt anbefale at man gjør. Da koster den bare 641 kroner ekstra. Det er det verdt. Kjøper man den utenom, koster den 1.490 kroner.

Den er større enn den forrige og støtter de samme fingerbevegelsene, sveip, dra, trykk og flerfingerfunksjonen, men er oppdatert med Force Touch trykkfølsomhet. Som de nyere MacBook-ene.

Det betyr at du kan dra, klikke og flytte med fingersveip, og variere trykket på flaten for å venstreklikke, hente verktøy, åpne, lukke og en lang rekke andre ting som før krevde at man brukte både tastaturet og styreflaten.
Genialt, og vel verdt pengene.

Da den første iMac-en med sylskarp 5K-skjerm kom i slutten av 2014, nølte vi ikke med å kåre den til årets datamaskin. Med en oppløsning på 14,7 megapiksler, fordelt på en 27-tommers skjerm, var den verdens skarpeste datamaskin. Til sammenligning har en ganske vanlig 55-tommers TV med 4K-skjerm, 8,3 Mp oppløsning. Det sier litt om hvor enormt skarpt bilde iMac-en med 5K-skjerm har. Siden debuten i 2014, har iMac-ene gått gjennom en mild oppdatering og prisjustering, men det er først nå vi kan skrive om en oppdatering av betydning. Nå finnes det forresten en iMac med 21,5-tommers 4K-skjerm, men for folk som driver med 4K-videoredigering, bilderedigering og krevende grafiske prosesser - tenk programmer som Final Cut, Adobe Photoshop, Illustrator eller Motion, så er dette maskinen man skal ha. Den nye 27-tommers utgaven av iMac-en, har fått bedre skjerm, kraftigere ytelse, bedre grafikk og leveres med et nytt trådløs og ladbart tastatur og mus. Mens skjermen har den samme oppløsningen som sist, altså 14,7 Mp, 5120 x 2880 bildepunkter, er IPS-panelet Apple bruker nå en ny type med nesten 25 prosent større fargerom. Det vil si at den viser flere farger enn før og alle maskinene forlater fabrikken med kalibrerte skjermer, slik at de skal være blodtrimmet til krevende video- og bilderedigering. Les testen av 2014-modellen av iMac Retina 5K her.  

Bedre fargegjengivelse

Så den nye iMac-generasjonen har ikke bare sylskarpe skjermer, de kan vise flere farger også. Det økte fargerommet er basert på DCI-P3-standarden, heretter kalt P3, og er opprinnelig utviklet for digitale kinoer og viser opp til 25 prosent flere farger, mye mer enn selv 4K Blu-ray klarer på en 4KTV. [caption id="attachment_60642" align="alignnone" width="460"]Apples Fusion-drive med kombinert SSD og harddisk, scorer veldig bra i vår test. Apples Fusion-drive med kombinert SSD og harddisk, scorer veldig bra i vår test.[/caption] Sammenlignet med sRGB som er vanligst på dataskjermer, betyr det at en P3-skjerm viser langt flere nyanser i retning grønt og rødt. Apple har også valgt rødgrønne fosfor-LED til å belyse skjermpanelet, for å få fram så korrekt fargebalanse som mulig. Det betyr at fotografer kan utnytte mer av fargepaletten fra kameraet - som med Adobe RGB kan registrere flere farger enn sRGB, når de skal redigere bilder. Fotografer er vant til å forholde seg til Adobe RGB, og mange av dem bruker spesielle skjermer som viser Adobe RGB fargerom. Det kan sammenlignes med P3 og viser også flere nyanser i retning grønt, men ikke like mange i retning rødt. Dermed er iMac-ene med de nye skjermene, i stand til å vise flere farger enn de aller fleste datamaskinene klarer. Det er ikke så lett å se ved første øyekast. Skarpheten på retinaskjermen er gnistrende god, og den er fremdeles forbløffende lyssterk. Sammenlignet med en iMac uten retinaskjerm, er den nye skjermen ekstremt mye bedre å både lese tekst på, og se bilder på. En annen grunn er at iMac-en støtter 10-bits grafikk, mot åtte bit på den foregående modellen. Det betyr at den støtter hele 1024 fargegraderinger per fargekanal (RGB), mot 256 med 8-bit. Fotografier med høy oppløsning og video i 4K, får finere tonegradering med P3-skjermen. Hudtoner er litt jevnere gjengitt på portretter, og vanskelige teksturer som hår, tekstiler og fargesprakende smykker, ser fantastisk ut på den nye P3-skjermen. Jeg vil ikke si at forskjellen er veldig stor, sammenlignet med den utgående retina-iMac-en, men for fotografer som bruker mye tid på å redigere bilder for kunder, er den økte fargemetningen i kombinasjon med den høye oppløsningen, et stort pluss på de nye iMac-ene. Dermed er ikke iMac-ene med retinaskjermer bare de skarpeste, men også de beste på fargegjengivelse, i noen stasjonær alt-i-ett-maskin. [caption id="attachment_60639" align="alignnone" width="460"]Krevende bilde- og videoredigering i 4K, går som en lek. Krevende bilde- og videoredigering i 4K, går som en lek.[/caption]

Bedre ytelse

De nye iMac-ene finnes nå i tre grunnkonfigurasjoner. Mens den tidligere basismodellen fra 2014, var utstyrt med en firekjerners Intel i5-prosessor med en klokkefrekvens på 3,5 GHz, og en maksytelse (turbo boost) på 3,9 GHz, starter de nå på 3,2 GHz. Med maksytelse på 3,6 GHz. Men de nye iMac-ene bruker en ny generasjon Intel-prosessorer - Skylake - med en ny 14 nanometer arkitektur (beklager nerdingen), som skal være mer effektiv og øke ytelsen per GHz, sammenlignet med den utgående 5K-iMac-en. Nye grafikkprosessorer fra AMD og raskere minne, skal også hjelpe til med å gjøre de nye iMac-ene raskere, i følge Apple. I våre målinger er forbedringen merkbar. Tallene i Geekbench- og DiskSpeed-testen er ikke til å ta feil av. Mens Geekbench tester hvor raskt maskinen gjør integer, flyttallsberegninger og ytelsen til maskinens minneytelsen, tester DiskSpeed hvor kjapt skriving og lesing av Apple Fusion-drive er. I DiskSpeed klarte iMac-en meget respektable 233,5 MB/s i skrivehastighet, og 420,6 MB/S i lesehastighet. Testmaskinen vår med firekjerners Intel i5-prosessor på 3,2 GHz, klarte en score på 3892 i Geekbench, når den kjører én prosessorkjerne i 32-bit, og 11897 når den kjører flere prosessorkjerner, i en så kalt Multi-Core test. Det er så vidt foran scoren på 3877 på singelkjerne- og så vidt bak scoren på 12384 på multikjerne-testen. Når vi sammenligner med den utgående iMac-en med forrige generasjon firekjerners Intel i5-prosessor på 3,5 GHz. Last ned siste nummer av Lyd & Bilde - helt gratis! [caption id="attachment_60641" align="alignnone" width="460"]For de mest intensive oppgavene, anbefaler vi mer minne og raskere prosessor. For de mest intensive oppgavene, anbefaler vi mer minne og raskere prosessor.[/caption] Litt skuffende at den nye prosessoren ikke viser det store fremskrittet, men i praksis kjører den nye maskinen oppgaver i Final Cut og Photoshop bedre, når maskinen må ty til mer minne og lene seg på grafikkytelsen til den innebyggede AMD-grafikkprosessoren. For den nye grafikkprosessoren scorer svært bra i Cinebench, som tester grafikkytelsen. iMac-ens Radeon R9 M390 med 2 GB minne, ga oss en score på 80,08 fps. Mye bedre enn den forrige iMac-ens score på 47,12 fps. Det er meget bra og viser at Apple har gjort seg flid med grafikkytelsen i alle ledd, ikke bare bedre fargegjengivelse, men også lagt inn flere hestekrefter der det merkes best når man kjører grafikkintensive oppgaver. Som videoredigering i 4K. Senere skal vi forsøke å få testet en 5K iMac med 4.0 GHz Intel i7-prosesseor, som er i stand til å kjøre åtte mot fire tråder samtidig, og dermed kan være maskinen man bør velge til enda mer krevende oppgaver. [caption id="attachment_60638" align="alignnone" width="460"](Foto: Produsenten) (Foto: Produsenten)[/caption]

Hvilken skal man velge?

Alle som allerede har en 5K iMac, trenger ikke tenke på å oppgradere. Unnskyld, bytte til den nye 5K iMac-en. Bare de som trenger bedre grafikkytelse til de tyngste oppgavene, og kan nyttiggjøre seg fordelene med den nye skjermens forbedrede fargegjengivelse, bør tenke på det. For de som har en eldre iMac med den gamle 2,5K-skjermen, er det en no-brainer. Da er en ny 27-tommers 5K iMac uansett versjon, et stort fremskritt. Med mindre man blir tårevåt over fraværet av en innebygget optisk stasjon. For med den nye generasjonen 5K iMac, lager Apple fremdeles den bedre datamaskinen. Definitivt den med den skarpeste og fineste bildekvaliteten.  

Vårt valg

Men man kan kjøpe iMac-ene med raskere prosessor, mer minne, større lagringsplass og bedre grafikkytelse. Alle variantene av 27-tommers iMac-en, deler samme oppgraderte 5K-skjermen, og alle tilkoblinger er de samme. Basisversjonen med 3,2 GHz firekjerners i5-prosessor starter på 20.490 kr. Da får man 8 GB minne, 1TB harddisk (7200 o/min) og AMDs Radeon R9 M380 grafikkprosessor med 2 GB minne. Man kan velge basisversjonen og for eksempel endre lagringsplassen opp til 3 TB fusion drive. Eller legge til opp til 32 GB minne. Apple tar seg godt betalt for minne, så det kan være penger å spare på å legge det inn selv senere. En toppkonfigurert retina-iMac, koster 39.190 kr, med 4 GHz i7-prosessor, 32 GB minne, 3 TB fusion drive og Radeon R9 M395X med 4 GB grafikkminne. Velger man 1 TB SSD-lagring i stedet, fyker prisen opp i 45.790 kr. Vårt råd til de som ikke trenger den råeste konfigurasjonen til tunge video- eller grafiske prosesser, er å velge basisversjonen med større lagringskapasitet - Fusion-drive, og kjøpe mer minne andre steder. For minne kan man relativt enkelt sette inn selv i iMac-en. Oversikt over tilkoblinger:
 • SDXC-kortplass
 • Fire USB 3-porter (kompatible med USB 2)
 • To Thunderbolt 2-porter
 • Mini DisplayPort-utgang med støtte for DVI, VGA og Dual-Link DVI (adaptere selges separat)
 • 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-tilkobling)
 • Fire 1867 MHz DDR3 minneplasser
 • 3,5 mm minijack/optisk lydutgang
 
[caption id="attachment_60637" align="alignnone" width="460"](Foto: Produsenten) (Foto: Produsenten)[/caption]

Magic Keyboard, Mouse 2 og Trackpad 2

Med den nye iMac-generasjonen følger det med et nytt trådløst tastatur kalt Magic Keyboard og en ny trådløs mus kalt Magic Mouse 2. De lades med en vanlig Apple Lightning-kabel, og bare to minutters lading er nok til at batteriet varer en arbeidsdag. Lader man dem over natten, varer de en måneds tid. Når det nærmer seg tid for å relade, vil iMac-en varsle deg om at tastaturet og musen har så og så lang batteritid igjen. Det nye tastaturet krever litt tilvenning fordi tastene sitter litt tettere og vandrer kortere enn før, når man trykker dem ned. Den nye musen er jeg mer usikker på. Apple har plassert ladekontakten på undersiden, slik at den er umulig å bruke når den lader. Angivelig fordi Apple mener at en ladekontakt på siden risikerer å bli full av skitt, slik at den blir vanskelig å bruke. De har sikkert ikke sett ladekontakten på en iPhone … Men den nye styreflaten Trackpad 2, er et positivt bekjentskap. Den nye styreflaten kan kjøpes i stedet for musen og det vil jeg varmt anbefale at man gjør. Da koster den bare 641 kroner ekstra. Det er det verdt. Kjøper man den utenom, koster den 1.490 kroner. Den er større enn den forrige og støtter de samme fingerbevegelsene, sveip, dra, trykk og flerfingerfunksjonen, men er oppdatert med Force Touch trykkfølsomhet. Som de nyere MacBook-ene. Det betyr at du kan dra, klikke og flytte med fingersveip, og variere trykket på flaten for å venstreklikke, hente verktøy, åpne, lukke og en lang rekke andre ting som før krevde at man brukte både tastaturet og styreflaten. Genialt, og vel verdt pengene.
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgave (iPad/Android) hver måned Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
 • Skjerm: 27-tommers LCD-skjerm med IPS P3-panel
 • Oppløsning: 5120 x 2880/60 fps bildepunkter - 14,7 Mp
 • Prosessor: 3,2 GHz firekjerners Intel Core i5 turbo Boost opptil 3,6 GHz
 • Minne: 8 GB (2 x 4 GB) minne
 • Lagring: 1 TB Fusion Drive
 • Grafikk: AMD Radeon R9 M390 med 2 GB videominne
Pris: 22490,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
gruppetest
5 partyhøyttalere

Maksimal bass for maksimal fest

Her er de mest høylytte trådløse høyttalerne som setter fart på hjemmefestens dansegulv.

Duell
Smartklokker – Huawei vs. Samsung

Smartklokkeduell: Kina vs. Korea

Både Huawei og Samsung er klar med nye smartklokker med fokus på fitness og trening. Vinneruret er også det smarteste.

Lovende lyd fra B&W

Vi har hørt på Formation-høyttalerne

Annonsørinnhold
Asus Zenbook-serie

Asus går helt til kanten med ny Zenbook-serie

17 timers batteritid, en skjerm som utgjør 95 prosent av overflaten og numerisk tastatur gjemt i laptopens touchpad. Alt sammen testet for å leve opp til militære standarder. Asus flytter grensen for hva man kan forvente av en laptop som veier under 1700 gram.

Formation: Trådløse high-end høyttalere fra B&W

Bowers & Wilkins overrasker med en komplett ny serie med trådløse høyttalere - snakker vi en ny Sonos-killer?

Acer går etter Apple

New York: Etter stor suksess med gaming-PCer, ønsker Acer nå å tiltrekke seg de kreative brukerne.

gruppetest
7 par vegghøyttalere

Lyd, lyd fra veggen der

Hvorfor skal du godta middelmådig lyd, bare fordi du ikke ønsker store, prangende høyttalere i stua?

test
Leica Q2

Verdens beste ­kompaktkamera

Når kun det beste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

anmeldelse
Quicksand – Störst av allt, sesong 1

Skremmende samtidsdrama

Skremmende drama som bringer den amerikanske våpenkulturen inn i vår egen trygge bakgård.

Her er Samsungs super-selfiekamera

Den nye A-serien går fra budsjett til luksus med heldekkende skjerm og vendbart trippelkamera!

Samsung Galaxy Fold kan bestilles 26. april

Norge er blant de første landene i verden hvor Samsung Galaxy Fold kommer for salg. Prisen? 21.000 kroner.

test
Sony Xperia 10 Plus

Bomskudd i bredformat

Tross 21:9-skjerm har Xperia 10 Plus for mange kompromisser til å overbevise.

Ikeas smarte høyttalere er her

I sommer kommer høyttalerne Symfonisk, som er et resultat av et samarbeid med Sonos.

annonse
test
Motorola moto G7 Plus

Kongen av mellomklassen

Motorola moto G7 Plus snakker til fornuften. Selvfølgelig er flaggskipmodellene på markedet bedre, men de er også tre ganger dyrere.

Beovision Harmony: 77-tommers tryllekunst fra B&O

Går det an skjule en TV på nesten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gjør et overbevisende forsøk på det.

anmeldelse
I Am the Night, sesong 1

Herlig retromysterium

I svette og varme Nevada vokser Pat opp – som 16-åring snus livet hennes på hodet i det familiebakgrunnen blir kjent.

Åpent kontorlandskap? Disse hodetelefonene lover evig lykke

Logitech lanserer to modeller for deg som sjeneres av støy i kontorlokalene.

anmeldelse
Creed II

Nostalgisk testosteronbombe!

Stallone gjenforener alle kreftene fra «klassikeren» Rocky IV i en pompøs nostalgitripp.

anmeldelse
Widows

Heftig girl power!

Et spektakulært kupp går spektakulært til helvete – enkene viderefører ektemennenes tvilsomme geskjeft.

Klassisk rock på biblioteket

Opplev vintage high-end på biblioteket og lytt til musikk som på kult-barene i Japan.

Hi-fi-vår i hovedstaden

Denne helgen ringes våren inn, med messer og tilbud i flere butikker i hovedstaden.

Speilrefleks? Prøv igjen

Panasonic Lumix G90 er litt utenom det vanlige.

test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD

En real storslegge

Kan noen få naboene til å slutte å kjefte? Jeg prøver å høre musikk her!

test
Canon RF 28-70mm f2 L USM

Perfeksjonert og lyssterk zoom

Du har ikke sett maken. Ikke vi heller. Canons massive 28-70mm er rett og slett rå.

anmeldelse
Fabeldyr 2: Grindelwalds forbrytelser

Visuell fantasimagi

Harry Potter-universet veves mer og mer inn i Fabeldyr-universet, i en visuell fest av en film.

anmeldelse
Hunter Killer

Mayday! Mayday!

Filmen ble sluppet den 1. april – vi trodde først det var en aprilspøk…

Vårt kundesenter hjelper deg hvis du har spørsmål eller trenger hjelp vedrørende ditt abonnement.

Du kan sende mail eller ta en telefon.

Åpningstider: mandag – fredag

0900 – 1130 og 1230 – 1500.

Support Tlf: 815 73 510

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Motta Lyd & Bilde Nyhetsbrev

×