: Misfit Shine

Enkel, elegant og effektiv

Misfit Shine har ikke alt vi kunne ønske oss, men oppgaven løses elegant og effektivt, og det er ikke noe i veien med prisen.
Lyd & Bilde mener
Liten og lett enhet som kan tas med overalt og som ser godt ut. Appen er brukervennlig og Shine har også et par artige gimmicks.
Shine velter seg ikke i smarte funksjoner, og man kan bli lei av at enheten må være meget nær mobilen for å synkronisere.
Spesifikasjoner
  • Støtter: iPhone 4S og nyere, Samsung Galaxy S4 + Note 3 og nyere, HTC One, Nexus 4 og nyere
  • Størrelser: 27,5 mm (diameter), 10 g
  • Trådløs og batteri: Bluetooth 4.0, utskiftbart batteri, 4 måneders levetid
Annonse
Annonse
forfatter

Shine er i og for seg ikke noe armbånd. Men likevel. Enheten er en liten rund brikke som ikke er mye større enn en mynt og kan bæres på kroppen på forskjellige måter. Blant annet kan man feste Shine på nøkkelringen eller klemme den fast på klærne, men den kan også festes på et armbånd som leveres i pakken sammen med produktet. Shine er produsert av anodisert aluminium, men er vanntett og kan bli med en tur i poolen.

Øverst på Shine sitter 12 små LED-lys som har to formål. Prikker man to ganger på enheten får man først oppgitt hvor tett man er på å nå sitt daglige aktivitetsmål, og deretter vises klokkeslettet kun ved hjelp av de små LED-lampene. Litt småfrekt…

Oppsettet av Shine er superlett. Man skal bare hente den tilhørende appen, angi sine personlige opplysninger og til slutt fortelle Shine om man er ”kinda active”, ”pretty active” eller ”very active”. Forbindelsen mellom Shine og mobil opprettes ved at man plasserer brikken fysisk på en sirkel på skjermen og de to kobles da automatisk sammen. Det er litt av en genistrek å lage grensesnittet på den måten, men det er også en gimmick, for selvfølgelig har det ikke noe å si for forbindelsen om Shine faktisk er plassert på skjermen.

shine_app

Shine-appen er relativt oversiktlig. Åpningsmenyen viser den aktuelle dagen og en sirkel som indikerer hvor mange prosent man har oppnådd av det daglige målet, samt hvor lang tids aktivitet man mangler for å nå målet. Under sirkelen viser en graf når på dagen man var mest aktiv, og under grafen er det et ikon med ytterligere opplysninger om hver aktivitet Shine har registrert. Og Shine kan registrere antall skritt, distanse man har tilbakelagt og antall forbrente kalorier, og den kan dessuten tracke spesielle aktiviteter som sykling, svømming, tennis, fotball etc. Under innstillingene må man bestemme hvilken type aktivitet man vil tracke, og aktiviteten begynner så ved å prikke tre ganger på selve Shine-enheten. Søvn trackes automatisk. Som nevnt tidligere fungerer Shine også som klokke, men den har dessverre ingen alarmfunksjoner.

Konklusjon
Misfit Shine er et ganske enkelt produkt som kan det nødvendige, men ikke så mye mer. Vi savner spesielt muligheten til å stille inn smarte alarmer. Til gjengjeld er produktet brukervennlig og veldig fleksibelt. Appen gir en god oversikt og er lett å betjene, og selve Shine-enheten fyller nesten ingen ting og kan være med og brukes over alt – også når man svømmer da den er vanntett. Designen er meget innbydende og det å ha Shine på til daglig føles som å gå rundt med et designersmykke. Da prisen også er testens nest billigste, nøler vi ikke med å kåre Misfit Shine til testens beste kjøp.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Fitbit Flex

Billigløsningen

Fitbit Flex viser hvor viktig det er at den medfølgende appen er innbydende og oversiktlig. Noe som dessverre ikke er tilfellet her.

Fitbit Flex har en lav pris og gir deg de viktigste funksjonene.
Mangel på avanserte funksjoner som smarte alarmer og detaljert logging av søvn. Det største problemet er imidlertid appen som er ulogisk oppbygd og lite brukervennlig.

Samsung Galaxy Gear Fit

God idé, men lykkes ikke helt

Samsung Galaxy Gear Fit virker umiddelbart som en drøm av et smart armbånd, men savner et par viktige funksjoner.

Knivskarp S-AMOLED skjerm, varsling fra mobilen ved anrop og beskjeder, pulsmåler og mediekontroll.
Mangler viktige funksjoner som logging av søvn og alarmer. Synkronisering med S Health appen fungerer heller ikke optimalt.

Jawbone UP 24

Vi ble stumme

Jawbone UP 24 er et eksempel på hvor godt et produkt kan bli når stil og funksjon går opp i en høyere enhet.

Dette smykket av et smart-armbånd kombinerer lekker og robust design med god brukervennlighet og mengder av praktiske funksjoner.
Er ikke vanntett, og kunne gjerne hatt et litt mer nyttig display på selve armbåndet.

Garmin Vivofit

Til fitnessnerdene

Det er bra at dette armbåndet kommer med eget display, for den tilhørende appen krever tilvenning.

Armbåndet har eget display, det er vanntett ned til 50 meter og batteriet kan holde et helt år. Appen byr på ganske detaljerte muligheter for å holde styr på treningen.
Den tilhørende appen, Garmin Connect, er ikke laget spesielt for Vivofit, og det skinner igjennom, blant annet må man synkronisere manuelt mellom app og armbånd. Ingen mulighet for å stille alarmer.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
I tillegg til PC'er i alle størrelser og vektklasser lanserer HP også hodetelefoner.
JBL har presentert sine hodetelefonnyheter i anledning CES 2021.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.