: Fitbit Flex

Billigløsningen

Fitbit Flex viser hvor viktig det er at den medfølgende appen er innbydende og oversiktlig. Noe som dessverre ikke er tilfellet her.
Lyd & Bilde mener
Fitbit Flex har en lav pris og gir deg de viktigste funksjonene.
Mangel på avanserte funksjoner som smarte alarmer og detaljert logging av søvn. Det største problemet er imidlertid appen som er ulogisk oppbygd og lite brukervennlig.
Spesifikasjoner
  • Støtter: iPhone 4S og nyere, Samsung Galaxy S III + Note II og nyere, HTC One, LG G2, Nexus 4 og nyere
  • Størrelser: Liten (140-176 mm), Stor (161-209 mm), Bredde 13,99 mm
  • Trådløs og batteri: Bluetooth 4.0, 32 mAh Lithium-Polymer, 5 dagers levetid
Annonse
Annonse
forfatter

Fitbit Flex består dels av selve armbåndet, som er fremstilt i myk gummi, og dels av Flex Tracker – en liten enhet på størrelse med en fargestift som kan tas ut av armbåndet når den skal lades via en US-lader man kobler til datamaskinen. Enheten er vanntett, og på toppen sitter fem små LED-lys som viser status ved opplading samt hvor tett man er på å nå sine mål når man går rundt med armbåndet daglig.

Oppsettet blir utført i den tilhørende Fitbit-appen, hvor man først må opprette en konto, så taste inn personlige opplysninger og til sist pare appen med smartmobilen med Fitbit Flex. Appen er delt i to områder: innstillinger og dashbord. Under innstillingene setter man blant annet inn sine spesifikke mål i fire kategorier (for eksempel å ta 7.500 skritt i døgnet samt være aktiv i minst 30 minutter på en dag osv.), men må også definere en primær måltype som relaterer seg til de fem LED-lysene på Flex Tracker. Oppnår man 20% av målet lyser den første lampen opp, og man vet så at man har oppnådd dagens samlede mål hvis alle de fem lampene lyser.

fitbit_app

Under dashbord kan man se aktivitetsstatus delt inn i forskjellige kategorier som svarer til de tidligere definerte måltyper: Hvor mange skritt man har tatt, hvor mange timer man har sovet, hvor mange minutter man har beveget seg, hvor mange kalorier man har forbrent osv. Fitbit Flex holder altså ikke bare øye med aktivitetsnivået om dagen, men logger også søvn. Dessverre kan det ikke skille mellom dyp søvn og rem-søvn. Appen forteller bare om man har vært virkelig urolig, så den sier ikke mye om søvnkvaliteten.

Man kan også bruke Fitbit Flex til å stille inn en stille alarm som vibrerer på det ønskede tidspunkt, men det er også alt. Fitbit Flex har ingen smart alarmfunksjon som for eksempel kan utløse alarmen hvis man har sittet stille for lenge. Eller sørge for at man bare blir vekket mens man er i den lette rem-søvnen.

Generelt sett er ikke appen spesielt brukervennlig. Det er langt fra åpenbart hvordan man skal gjøre bestemte ting, og oversikten over dagens aktiviteter formidles på en klosset og ikke spesielt dynamisk måte.

Konklusjon
Fitbit Flex er testens billigste produkt, men kan likevel de viktigste tingene man kan forvente av et smart armbånd. Men heller ikke mer. Innblikket i søvnkvaliteten er overfladisk, og selv om man kan stille alarmer blir Fitbit Flex aldri noe mer enn et vibrerende vekkerur. Selve armbåndet er litt for stort og materialet virker billig. Brukervennligheten er dessverre heller ikke satt i høysetet, og vi merket i løpet av testen hvor kjapt vi mistet lysten til å bruke produktet.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Samsung Galaxy Gear Fit

God idé, men lykkes ikke helt

Samsung Galaxy Gear Fit virker umiddelbart som en drøm av et smart armbånd, men savner et par viktige funksjoner.

Knivskarp S-AMOLED skjerm, varsling fra mobilen ved anrop og beskjeder, pulsmåler og mediekontroll.
Mangler viktige funksjoner som logging av søvn og alarmer. Synkronisering med S Health appen fungerer heller ikke optimalt.

Misfit Shine

Enkel, elegant og effektiv

Misfit Shine har ikke alt vi kunne ønske oss, men oppgaven løses elegant og effektivt, og det er ikke noe i veien med prisen.

Liten og lett enhet som kan tas med overalt og som ser godt ut. Appen er brukervennlig og Shine har også et par artige gimmicks.
Shine velter seg ikke i smarte funksjoner, og man kan bli lei av at enheten må være meget nær mobilen for å synkronisere.

Jawbone UP 24

Vi ble stumme

Jawbone UP 24 er et eksempel på hvor godt et produkt kan bli når stil og funksjon går opp i en høyere enhet.

Dette smykket av et smart-armbånd kombinerer lekker og robust design med god brukervennlighet og mengder av praktiske funksjoner.
Er ikke vanntett, og kunne gjerne hatt et litt mer nyttig display på selve armbåndet.

Garmin Vivofit

Til fitnessnerdene

Det er bra at dette armbåndet kommer med eget display, for den tilhørende appen krever tilvenning.

Armbåndet har eget display, det er vanntett ned til 50 meter og batteriet kan holde et helt år. Appen byr på ganske detaljerte muligheter for å holde styr på treningen.
Den tilhørende appen, Garmin Connect, er ikke laget spesielt for Vivofit, og det skinner igjennom, blant annet må man synkronisere manuelt mellom app og armbånd. Ingen mulighet for å stille alarmer.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!