annonse
annonse
annonse
test:

Asus ZenBook Pro Duo UX581GV-H2004R

Asus ZenBook Pro Duo UX581GV-H2004R
annonse
Legg til som favoritt

Hvis det er fint med en kjempebra skjerm, må to være enda bedre. ZenBook Pro Duo er en forfriskende nytenkning.

Pluss lbadvantages
Superlekker maskin med skyhøy ytelse. Og den doble skjermen i 4K-oppløsning er fantastisk.
Minus lbdisadvantages
Prisen matcher den høye ytelsen – og det samme gjelder vekten. Du kan finne 15" bærbare som bare veier halvparten.

Du kan aldri få for mye skjermplass – men du kan kanskje få for lite skrivebord! Jeg skriver dette med en 27″ 4K-skjerm foran meg – og en 3K-skjerm like ved siden av. Det holder akkurat til tekstbehandling i Word, Outlook-mail, Chrome-browser samt Slack til interne beskjeder. Hvis jeg også åpner Photoshop, blir det trengsel på skjermene. Og når jeg er på reportasje og må klare alt på en 13″ bærbar, bryter alt sammen!

Derfor kan jeg levende forestille meg hvilket behov Asus ville dekke da de lagde Asus ZenBook Pro Duo UX581. Og den måten de har løst det på, er svært original.

Det helt iøynefallende spesielle ved ZenBook Pro Duo er skjermene. For det er to av dem. En virkelig fet femtentommers OLED-touchskjerm med 4K-oppløsning. Og en akkurat halvparten så stor, men like fet skjerm over tastaturet. Skjermen er teknisk sett på 14″, men i 3:1-format, og dekker derfor hele kabinettets bredde.

Ekstraskjerm i Cinerama-format

Skjermene kan brukes til å utvide Windows-skrivebordet, på samme måte som når man bruker to separate skjermer på en stasjonær PC. Flytende verktøypaletter i kreative programmer kan legges på ekstraskjermen, og tegnere og grafikere kan ved hjelp av den medfølgende pennen, bruke skjermen som ergonomisk perfekt digitizer. Ut over dette kan den brede, lave «Screen Pad Plus»-skjermen (3840 x 1100 punkter) brukes til såkalte Task Groups, hvor samlinger av verktøy aktiveres med et trykk. Man kan selvfølgelig også bare bruke ekstraskjermen til underholdning mens man jobber i Excel på hovedskjermen. Den er bred nok til å vise selv Ben Hur!

Screed Pad-skjermen kan brukes til å utvide Windows-skrivebordet, på samme måte som når man bruker to separate skjermer på en stasjonær PC. Foto: Asus

Profesjonell kvalitet

OLED-hovedskjermen er i full profesjonell kvalitet, er sertifisert av både Pantone og VESA (HDR), og oppfyller fargerommet i sRGB (133 %), Adobe RGB og filmindustriens DCI-P3 (100 %).

Men en laptop består av annet enn skjerm (selv om skjermene her utgjør tre firedeler av arealet på den åpne PC-en). Kabinettet er i børstet marineblå aluminium, og alt ser så lekkert ut som man forventer til nesten 27 tusenlapper. Tastaturet i samme marineblå farge er behagelig, og med rimelig vandring og god plass mellom tastene. Touchpad-en er plassert til høyre for tastaturet, hvor den dublerer som numerisk tastatur. Det er et godt utvalg av porter: to fullstørrelse USB og en USB-C med Thunderbolt 3. Maskinen støtter den nye Wifi 6-standarden.

Det er ikke første gang jeg har sett en laptop med ekstra skjerm fra Asus. ZenBook Pro 15, som jeg testet for et år siden, hadde en miniskjerm i touchpad-en. Forskjellen er at denne gangen er skjermen stor og god nok til å være mer enn bare et partytriks.

Flytende verktøypaletter i kreative programmer kan legges på ekstraskjermen, og tegnere og grafikere kan ved hjelp av den medfølgende pennen, bruke skjermen som ergonomisk perfekt digitizer. Foto: Asus

Seriøs maskinvare

Under det blå metallsvøpet, som dessverre tiltrekker seg fettfingre som honning tiltrekker veps, finner man en sekskjerners Intel Core i7-prosessor (man kan også velge en åttekjerners i9, men da blir det dyrt!) og et Nvidia GeForce RTX 2060-grafikkort. Maskinen kommer i forskjellige varianter. Vårt testeksemplar hadde 16 GB RAM og 512 GB SSD. Men det kan nok lønne seg å shoppe litt rundt. I skrivende stund er det faktisk mulig å finne varianten med dobbelt så stort lager til omtrent samme pris som vår testmaskin. Under alle omstendigheter er det imidlertid snakk om mer seriøs maskinvare enn man oftest ser i maskiner til «alvorlig» bruk.

Benchmark

Intel Core i7-9750H prosessoren er «bare» den nest raskeste akkurat nå, men en Geekbench-score på henholdsvis 22 689 (multi-core) og 5126 (single-core) er fortsatt seriøst rask. Det samme viser Cinebench-testen (112,5 fps/1151 cb). Og PCMark 10-testen med et resultat på 5153 sier at ZenBook Pro Due vil utføre alle kontorprogrammer uten å bli svett i pannen.

Med en Nvidia GeForce RTX 2060-grafikkprosessor om bord er det rikelig med krefter til 3D-grafikk. 3DMark Time Spy-testen kommer ut med en score på 5776, og den litt eldre 3DMark Fire Strike får et resultat på 13 177.

Til video og foto

Ytelsesmessig er vi faktisk oppe i den bedre halvdelen av gaming-klassen, bortsett fra skjermene. 4K-skjermer med 60 Hz oppdatering er ikke det mest innlysende valget til spill, selv om det er sett før. Men det handler ikke om pausesunderholding. De mange grafikkreftene gjør ZenBook Pro Duo perfekt til kreativt arbeid med bilder og video. Og mange programmer kan dessuten utnytte regnekraften i grafikkortet til tallknusing.

Batteritiden er kortere enn de fleste arbeidsmaskiner. 1, 25 timer viser at to høyoppløste skjermer og kraftig 3D-grafikk krever strøm. Som alltid er den praktiske brukstiden likevel lengre enn det krevende stresstest-programmet. Men ta laderen med i vesken.

Foto: Asus

Ikke som noen annen

Vi pleier gjerne å dra paralleller og sammenligne produktene vi tester med konkurrentenes, men det er vanskelige å finne noen annen bærbar som minner om ZenBook Pro Duo. Vi er under alle omstendigheter oppe i «Pro»-klassen. Lenovo ThinkPad X1 Extreme og Apple MacBook Pro koster begge mye mer, men har «bare» en skjerm hver, og de blir begge forbikjørt på ytelse. Så i den gamle diskusjonen om dette er en «MacBook-killer», er svaret ja. Og den spiser andre MacBook-killere til frokost.

Konklusjon

Asus ZenBook Pro Duo UX581 er en maskin for dem som trenger å kunne ta hele sitt kompliserte arbeidsliv med i vesken. Den er like rask som en stasjonær – også når det gjelder krevende grafiske oppgaver. Og den har mer skjermplass enn de fleste har stående på skrivebordet. Det har sin pris, både i kroner og kilo. Økonomisk er det ikke noe å si på det. Faktisk virker den nærmest billig når man tar i betraktning at man får to høyoppløste OLED-touchskjermer og et grafikkort i det bedre sjiktet. Det går til gjengjeld ut over bærbarheten, da vekten på hele herligheten kommer opp over to kilo. Alt i alt er det likevel snakk om en svært vellykket maskin som fornyer sjangeren.

<
>
Tastaturet er behagelig, og med rimelig vandring og god plass mellom tastene. Foto: Asus
 • Prosessor: 2,6 GHz Intel Core i7-9750H (hexacore, 12 tråder)
 • Skjerm 1: 15,6” OLED UHD (3860 x 2140 piksler) touch, 60 Hz
 • Skjerm 2: 14,1” IPS UHD (3860 x 1100 piksler) touch, 60 Hz
 • Minne: 16 GB DDR4
 • Grafikk: Nvidia GeForce RTX 2060 m. 6 GB GDDR6
 • Operativsystem: Windows 10 Pro, 64-bit
 • Harddisk. 512 GB SSD
 • Mål og vekt: 35,9 x 2,4 x 24,6 cm (BxHxD) / 2,5 kg
 • Wifi 6 (802.11ax), Bluetooth 5.0, HDMI, 1 x USB-C (med Thunderbolt 3), 2 x USB 3.1, 3,5 mm minijack
 • Web: asus.com

Pris: 26999 kr
Asus ZenBook Pro Duo UX581GV-H2004R produktside
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Geekbench: 22 689 (multi), 5126 (single) Geekbench OpenCL: 197 514 PCMark 10: 5153 3DMark Time Spy: 5776 3DMark Fire Strike: 13 177 CineBench R15: 112,5 fps / 1151 cb HD Tach: 629 MB/s Batteritest: 1 t. 25 min.

  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Her var det ingen omtaler enda.

  Vær den første til å skrive en da vel!

  Kommentarfeltet er åpnet mellom 06:30 - 23:00.

  Legg igjen en kommentar

  Les også

  IFA 2019: Nye toner fra Philips

  IFA 2019: Nye toner fra Philips

  Efter en turbulent tid med skiftende eiere er lyddivisionen av Philips tilbake på sporet.
  IFA 2019: Få eier smart-hjem-gadgets

  IFA 2019: Få eier smart-hjem-gadgets

  Mange er interessert i det smarte hjem, men kun 11 prosent eier faktisk et relateret produkt, viser en fersk undersøkelse
  IFA 2019: Hodetelefoner fra DALI

  IFA 2019: Hodetelefoner fra DALI

  DALI overrasker med to trådløse hodetelefoner, henholdsvis med og uten ANC.
  IFA 2019: Philips stopper snorkingen og gir deg bedre nattesøvn

  IFA 2019: Philips stopper snorkingen og gir deg bedre nattesøvn

  Philips SmartSleep Snoring Relief Band er det idiomatiske navnet på et nytt produkt, som skal forhindre snorking
  Netgear Orbi WiFi 6 Mesh System

  IFA 2019: Mesh-nettverk gir ekte trådløs gigabit-hastighet

  Om du ønsker maksimal hastighet på ditt trådløse nettverk, og er villig til å betale for det, har Netgear svaret med Orbi WiFi 6 Mesh System.
  Razer Blade Stealth 13 16_9

  IFA 2019: Razer er først med gaming ultrabook

  Blade Stealth 13 er den første ultrabærbare spill-PC-en. Billig? Nei. Praktisk? Det vil vi tro.
  IFA 2019: Acer Swift 5 er verdens letteste 14” bærbar

  IFA 2019: Acer Swift 5 er verdens letteste 14” bærbar

  Den nyeste generasjonen av Acer Swift 5 har nye 10. generasjons Intel Core- prosessor samt NVIDIA GeForce MX250-grafikk og veier bare 990 gram.
  IFA 2019: Smartere komfyrvakt

  IFA 2019: Smartere komfyrvakt

  En smartere kjøkkensensor, som overvåker komfyren og varsler deg via en app på mobilen.
  annonse
  Lukk meny