: 2 Androidkameraer

Smart kameraet er kommet!

Med Android på innsiden, en stor pekeskjerm og Internett er dette de artigste kameraene for den oppkoblede generasjonen.
Annonse
Annonse
forfatter

Det var selvfølgelig bare et tidsspørsmål før smartmobilen og kompaktkameraet skulle vokse sammen. Vi har allerede tidligere sett tendensene med pekeskjermskameraer eller de som har hatt trådløst nettverk. Men nå har både Nikon og Samsung sluppet sine kameraer med Android som operativsystem.

Begge har minimalt med knapper da det meste styres fra pekeskjermen. Og til forskjell fra tidligere kameraer med pekeskjerm, er man ikke lenger begrenset til kun å styre grunnleggende kamerafunksjoner. Takket være Google Play kan man jo laste ned hvilken som helst fotoapp eller redigeringsprogram.

Et uforutsett problem er at de fleste apper ikke er tenkt å brukes i et ordentlig kamera. For eksempel har ingen forutsett at det kan være optisk zoom, noe som gjør at man ikke kan kontrollere den fra appen. Og fotoredigeringsprogrammene er sjelden forberedt på å takle store bildefiler med 16 Mp oppløsning.

Men det slutter jo ikke der. Man kan selvfølgelig sjekke Facebook eller andre sosiale nettverk og laste opp bilder der, eller la nye bilder automatisk bli lastet opp på lagringstjenester som Dropbox. Man kan til og med utføre ting som ikke er relatert til foto, som det å lese nyheter på nettet eller spille Angry Birds. Imidlertid er disse kameraene selvfølgelig ikke like smidige i hånden som en smartmobil.

Det var blant annet derfor det ble usedvanlig vanskelig å sette karakter på disse apparatene. Selv om enkelte kriterier var utmerket, så som håndtering eller funksjoner, kan man ikke komme bort fra at helhetsinntrykket av de ble dratt ned av at prislappen ble så høy for et slikt kombinert apparat. Altså fikk begge finne seg i en lavere totalkarakter enn snittet av delkarakterene skulle tilsi.

Til man lykkes med å integrere dem til en lavere pris, er det i dagens situasjon bedre og billigere å koble sitt vanlige kamera til nettbrettet. Det å bearbeide og dele bildene derfra er lettere, og man kan benyttet det kameraet man vil.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Produkter i testen

Nikon Coolpix S800c

Budsjettvalget

Et billig kompaktkamera med en gammel Androidmobil på baksiden.

Android Forholdsvis rimelig pris
Dårlig batteritid Langsomt Dårlig integrasjon

Samsung Galaxy Camera EK-GC100

Luksusvalget

Et gjennomsnittlig kompaktkamera smeltet sammen med en moderne smartmobil.

Ny Android Utmerket skjerm Den gadgetgales drøm
Dyrt Gjennomsnittlig bildekvalitet Stort og tungt
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.