TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: 2 Androidkameraer

Smart kameraet er kommet!

Med Android på innsiden, en stor pekeskjerm og Internett er dette de artigste kameraene for den oppkoblede generasjonen.

Det var selvfølgelig bare et tidsspørsmål før smartmobilen og kompaktkameraet skulle vokse sammen. Vi har allerede tidligere sett tendensene med pekeskjermskameraer eller de som har hatt trådløst nettverk. Men nå har både Nikon og Samsung sluppet sine kameraer med Android som operativsystem.

Begge har minimalt med knapper da det meste styres fra pekeskjermen. Og til forskjell fra tidligere kameraer med pekeskjerm, er man ikke lenger begrenset til kun å styre grunnleggende kamerafunksjoner. Takket være Google Play kan man jo laste ned hvilken som helst fotoapp eller redigeringsprogram.

Et uforutsett problem er at de fleste apper ikke er tenkt å brukes i et ordentlig kamera. For eksempel har ingen forutsett at det kan være optisk zoom, noe som gjør at man ikke kan kontrollere den fra appen. Og fotoredigeringsprogrammene er sjelden forberedt på å takle store bildefiler med 16 Mp oppløsning.

Men det slutter jo ikke der. Man kan selvfølgelig sjekke Facebook eller andre sosiale nettverk og laste opp bilder der, eller la nye bilder automatisk bli lastet opp på lagringstjenester som Dropbox. Man kan til og med utføre ting som ikke er relatert til foto, som det å lese nyheter på nettet eller spille Angry Birds. Imidlertid er disse kameraene selvfølgelig ikke like smidige i hånden som en smartmobil.

Det var blant annet derfor det ble usedvanlig vanskelig å sette karakter på disse apparatene. Selv om enkelte kriterier var utmerket, så som håndtering eller funksjoner, kan man ikke komme bort fra at helhetsinntrykket av de ble dratt ned av at prislappen ble så høy for et slikt kombinert apparat. Altså fikk begge finne seg i en lavere totalkarakter enn snittet av delkarakterene skulle tilsi.

Til man lykkes med å integrere dem til en lavere pris, er det i dagens situasjon bedre og billigere å koble sitt vanlige kamera til nettbrettet. Det å bearbeide og dele bildene derfra er lettere, og man kan benyttet det kameraet man vil.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Produkter i testen

Nikon Coolpix S800c

Budsjettvalget

Et billig kompaktkamera med en gammel Androidmobil på baksiden.

Android Forholdsvis rimelig pris
Dårlig batteritid Langsomt Dårlig integrasjon

Samsung Galaxy Camera EK-GC100

Luksusvalget

Et gjennomsnittlig kompaktkamera smeltet sammen med en moderne smartmobil.

Ny Android Utmerket skjerm Den gadgetgales drøm
Dyrt Gjennomsnittlig bildekvalitet Stort og tungt

Legg igjen en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.