Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 07Delta

: Nikon Coolpix S800c

Budsjettvalget

Et billig kompaktkamera med en gammel Androidmobil på baksiden.

Skrevet av / 14.02.13 - 04:53
Nikon Coolpix S800c
Jonas Ekelund

Fysisk sett er S800c ganske mye mindre enn Samsungs Galaxy Camera. Det er virkelig et kompakt kamera som lett glir ned i lommen. Faktum er at alt utenom baksiden ser ut som, føles som og fungerer som et vanlig kamera. Utløseren sitter lett tilgjengelig med en tradisjonell vippebryter for zoomen, og man får et bra grep på kameraet.

Baksiden er mer lik en eldre smartmobil med tre fysiske knapper for tilbake, hjem og meny. Selv på innsiden er spesifikasjonene beskjedne med en langsom prosessor og sparsomt med minne. Det leveres med en to år gammel Android-versjon som det er usikkert om det er mulig å oppgradere. Noen apper går heller ikke å benytte, ettersom de nå krever en nyere Android-versjon. Det gjør at det føles omtrent som en ett år gammel budsjettmobil.

I bruk føles det virkelig som om å ha to apparater i et felles hus. Har man Android oppe kan man ikke trykke på utløseren for å ta et bilde. Har man kameragrensesnittet oppe kreves rett innstilling for å skifte til Android. Og man får ikke full kontroll over kameraet med de fleste apper. Det er selvfølgelig praktisk å kunne sende bilder direkte til sosiale medier eller lagringstjenester på nettet. Men det krever Wifi-dekning og det er derfor fortsatt ikke like smidig som med mobilkamera.

Med tanke på at det er slike det konkurrerer mot, så er bildekvaliteten bra. Den er klart bedre enn selv de beste kameramobilene, spesielt når belysningen er dårlig. Dermed ikke sagt at det er spesielt bra, man må fortsatt være forberedt på en hel del støy eller utflytende detaljer. Sammenlignet med kompaktkameraer må man gå ned til modeller til have prisen for å finne noe sammenlignbart. Fargegjengivelsen er bra og eksponeringene ofte ok, selv om det iblant har fokusproblem.

Konklusjon
Coolpix S800c er et ok kompaktkamera hvor Nikon har slengt på en Androidløsning til en så lav pris som mulig. Dessverre innebærer dette at det hele føles som om det er noe man bare har følt seg tvunget til å lage, og mange av de fordelene det hadde kunnet gi, uteblir. I stedet for at det er spennende og interessant, blir man heller irritert desto flere ting man oppdager som ikke kan utføres. Og tross at man har lykkes med å holde prisen nede blir det likevel et ganske dyrt leketøy, da man kan få et motsvarende Nikon S6300 uten Android til halve prisen.

Lyd & Bilde mener

Android Forholdsvis rimelig pris Dårlig batteritid Langsomt Dårlig integrasjon

Også i denne testen:

2 Androidkameraer

Samsung Galaxy Camera EK-GC100

Luksusvalget

Et gjennomsnittlig kompaktkamera smeltet sammen med en moderne smartmobil.

Ny Android Utmerket skjerm Den gadgetgales drøm
Dyrt Gjennomsnittlig bildekvalitet Stort og tungt
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Parkerer konkurrentenes kameraer

Fullformatkamera på sparebluss

Fenomenalt anvendelig kameradrone

Et perfekt kompromiss

Ellevill vidvinkel

En ulv i fåreklær

Nikons Z8 oppfyller manges drømmer

Den beste skjermkalibreringen?

Tar opp 6K direkte til disk

Helt rått hvor skarpe bildene blir

Sonys råeste kamera

Kule bilder på direkten

Scroll to Top