: Nikon Coolpix S800c

Budsjettvalget

Et billig kompaktkamera med en gammel Androidmobil på baksiden.
Lyd & Bilde mener
Android Forholdsvis rimelig pris
Dårlig batteritid Langsomt Dårlig integrasjon
Spesifikasjoner
  • Oppløsing: 16 Mp
  • Bildesensor: 1/2,3” CMOS
  • Brennvidde 25-250mm 10x
  • Blender: f/3,2-5,8
  • Skjerm: 3,5” 0,8 Mp OLED
  • Operativsystem: Android 2.3.3
  • Prosessor: Coretex A9
  • Minne: 1,7 GB + SDHC
  • Trådløst: Wifi, Bluetooth 2.1
  • Batteri: 240 bilder
Annonse
Annonse
forfatter

Fysisk sett er S800c ganske mye mindre enn Samsungs Galaxy Camera. Det er virkelig et kompakt kamera som lett glir ned i lommen. Faktum er at alt utenom baksiden ser ut som, føles som og fungerer som et vanlig kamera. Utløseren sitter lett tilgjengelig med en tradisjonell vippebryter for zoomen, og man får et bra grep på kameraet.

Baksiden er mer lik en eldre smartmobil med tre fysiske knapper for tilbake, hjem og meny. Selv på innsiden er spesifikasjonene beskjedne med en langsom prosessor og sparsomt med minne. Det leveres med en to år gammel Android-versjon som det er usikkert om det er mulig å oppgradere. Noen apper går heller ikke å benytte, ettersom de nå krever en nyere Android-versjon. Det gjør at det føles omtrent som en ett år gammel budsjettmobil.

I bruk føles det virkelig som om å ha to apparater i et felles hus. Har man Android oppe kan man ikke trykke på utløseren for å ta et bilde. Har man kameragrensesnittet oppe kreves rett innstilling for å skifte til Android. Og man får ikke full kontroll over kameraet med de fleste apper. Det er selvfølgelig praktisk å kunne sende bilder direkte til sosiale medier eller lagringstjenester på nettet. Men det krever Wifi-dekning og det er derfor fortsatt ikke like smidig som med mobilkamera.

Med tanke på at det er slike det konkurrerer mot, så er bildekvaliteten bra. Den er klart bedre enn selv de beste kameramobilene, spesielt når belysningen er dårlig. Dermed ikke sagt at det er spesielt bra, man må fortsatt være forberedt på en hel del støy eller utflytende detaljer. Sammenlignet med kompaktkameraer må man gå ned til modeller til have prisen for å finne noe sammenlignbart. Fargegjengivelsen er bra og eksponeringene ofte ok, selv om det iblant har fokusproblem.

Konklusjon
Coolpix S800c er et ok kompaktkamera hvor Nikon har slengt på en Androidløsning til en så lav pris som mulig. Dessverre innebærer dette at det hele føles som om det er noe man bare har følt seg tvunget til å lage, og mange av de fordelene det hadde kunnet gi, uteblir. I stedet for at det er spennende og interessant, blir man heller irritert desto flere ting man oppdager som ikke kan utføres. Og tross at man har lykkes med å holde prisen nede blir det likevel et ganske dyrt leketøy, da man kan få et motsvarende Nikon S6300 uten Android til halve prisen.

Annonse

Også i denne testen:

Samsung Galaxy Camera EK-GC100

Luksusvalget

Et gjennomsnittlig kompaktkamera smeltet sammen med en moderne smartmobil.

Ny Android Utmerket skjerm Den gadgetgales drøm
Dyrt Gjennomsnittlig bildekvalitet Stort og tungt
Har du dette produktet?
Gi din karakter.
Stemmer: 0

Samlet score:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Beoplay HX skal ta opp kampen i premiumklassen mot Sony, Bose og andre
De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Et portrettobjektiv trenger alle kamerasystemer, og gjerne et lyssterkt et.
Motorola Moto G100 er nesten like god som vesentlig dyrere mobiler fra andre produsenter. Og så skjuler den en interessant overraskelse.
Fujifilms mellomformatkameraer har manglet en bred vidvinkel, her er den.
Designkongen gjør det igjen. Beolit 20 er en nydelig bærbar høyttaler, som også låter bra.
Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.