TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Nikon Coolpix S800c

Budsjettvalget

Et billig kompaktkamera med en gammel Androidmobil på baksiden.

forfatter
Publisert 14.02.13 - 04:53
L&B mener
Android Forholdsvis rimelig pris
Dårlig batteritid Langsomt Dårlig integrasjon
Spesifikasjoner
  • Oppløsing: 16 Mp
  • Bildesensor: 1/2,3” CMOS
  • Brennvidde 25-250mm 10x
  • Blender: f/3,2-5,8
  • Skjerm: 3,5” 0,8 Mp OLED
  • Operativsystem: Android 2.3.3
  • Prosessor: Coretex A9
  • Minne: 1,7 GB + SDHC
  • Trådløst: Wifi, Bluetooth 2.1
  • Batteri: 240 bilder
Veil. pris 3300Pr. 14.02.13 Produktside

Fysisk sett er S800c ganske mye mindre enn Samsungs Galaxy Camera. Det er virkelig et kompakt kamera som lett glir ned i lommen. Faktum er at alt utenom baksiden ser ut som, føles som og fungerer som et vanlig kamera. Utløseren sitter lett tilgjengelig med en tradisjonell vippebryter for zoomen, og man får et bra grep på kameraet.

Baksiden er mer lik en eldre smartmobil med tre fysiske knapper for tilbake, hjem og meny. Selv på innsiden er spesifikasjonene beskjedne med en langsom prosessor og sparsomt med minne. Det leveres med en to år gammel Android-versjon som det er usikkert om det er mulig å oppgradere. Noen apper går heller ikke å benytte, ettersom de nå krever en nyere Android-versjon. Det gjør at det føles omtrent som en ett år gammel budsjettmobil.

I bruk føles det virkelig som om å ha to apparater i et felles hus. Har man Android oppe kan man ikke trykke på utløseren for å ta et bilde. Har man kameragrensesnittet oppe kreves rett innstilling for å skifte til Android. Og man får ikke full kontroll over kameraet med de fleste apper. Det er selvfølgelig praktisk å kunne sende bilder direkte til sosiale medier eller lagringstjenester på nettet. Men det krever Wifi-dekning og det er derfor fortsatt ikke like smidig som med mobilkamera.

Med tanke på at det er slike det konkurrerer mot, så er bildekvaliteten bra. Den er klart bedre enn selv de beste kameramobilene, spesielt når belysningen er dårlig. Dermed ikke sagt at det er spesielt bra, man må fortsatt være forberedt på en hel del støy eller utflytende detaljer. Sammenlignet med kompaktkameraer må man gå ned til modeller til have prisen for å finne noe sammenlignbart. Fargegjengivelsen er bra og eksponeringene ofte ok, selv om det iblant har fokusproblem.

Konklusjon
Coolpix S800c er et ok kompaktkamera hvor Nikon har slengt på en Androidløsning til en så lav pris som mulig. Dessverre innebærer dette at det hele føles som om det er noe man bare har følt seg tvunget til å lage, og mange av de fordelene det hadde kunnet gi, uteblir. I stedet for at det er spennende og interessant, blir man heller irritert desto flere ting man oppdager som ikke kan utføres. Og tross at man har lykkes med å holde prisen nede blir det likevel et ganske dyrt leketøy, da man kan få et motsvarende Nikon S6300 uten Android til halve prisen.

Også i denne testen:

Samsung Galaxy Camera EK-GC100

Luksusvalget

Et gjennomsnittlig kompaktkamera smeltet sammen med en moderne smartmobil.

Ny Android Utmerket skjerm Den gadgetgales drøm
Dyrt Gjennomsnittlig bildekvalitet Stort og tungt
Annonse
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Retroentusiastenes drømmekamera Fujifilm X-T5 beholder den klassiske betjeningen, men gjør et stort sprang på bildekvalitet.
Nær perfekt allroundobjektiv Et makroobjektiv uten begrensninger er ikke lett å finne. Fujifilms kommer veldig nært.
Eksklusiv spesialutgave hyller kjent klokke Leica-kamera for entusiaster.
Som å sitte i cockpiten Du kan lage noen utrolige videoer med denne dronen, men først må du lære deg å fly.
Sigma-zoom for Fujifilm Lyssterk og prisgunstig normalzoom.
Se, et nytt speilreflekskamera Det er nesten utrolig at det nyeste kameraet fra Pentax er et speilreflekskamera.
Følg Lyd & Bilde