TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Samsung Galaxy Camera EK-GC100

Luksusvalget

Et gjennomsnittlig kompaktkamera smeltet sammen med en moderne smartmobil.

Lyd & Bilde mener
+Ny Android Utmerket skjerm Den gadgetgales drøm
-Dyrt Gjennomsnittlig bildekvalitet Stort og tungt
Spesifikasjoner
  • Oppløsing: 16 Mp
  • Bildesensor: 1/2,3” BSI CMOS
  • Brennvidde 23-483mm  21x
  • Blender: f/2,8-5,9
  • Skjerm: 4,8” 1280x720 LCD
  • Operativsystem: Android 4.1.1
  • Prosessor: 1,4 GHz Quad
  • Minne: 8 GB + microSD
  • Trådløst: Wifi, Bluetooth 4.0, 3G
  • Batteri: 340 bilder, 280 h hvilemodus
Veil. pris 5000

Galaxy Camera er en skikkelig stor sak som krever en jakkelomme mer enn lommen på jeansen. Toppen har en tradisjonell utløser og vippekontroll for zoomen, mens baksiden dekkes av en gigantisk pekeskjerm. Det tommelgrepet savnes på baksiden og gjør at man ikke får noe skikkelig grep på det, noe man virkelig hadde trengt da det er relativt tungt og dessuten ubalansert på grunn av den solide optikken.

Det merkes virkelig at Samsung ikke har spart på utstyret. En firekjerne prosessor av seneste modell og mye minne, gjør at det er hele tre ganger kjappere enn Nikon S800c. Det har dessuten en moderne Android-versjon som i kombinasjon med den store høyoppløste skjermen gjør at det er en fornøyelse å bruke funksjonene og appene. Man kan faktisk nyte å gjøre andre ting enn det å fotografere og laste opp bilder.

Til forskjell fra Nikons modell føles det her som ett apparat, en smartmobil som tilfeldigvis har et skikkelig fint innebygd kamera. Det er lettere og kjappere å bytte mellom innstillingene, eller rettere sagt, det føles bare som å åpne eller stenge kamera-appen. Som det jo skal. Heller ikke her får man full kontroll med andre kamera-apper, men det gjør ikke så stort da utstyret som følger med Samsung er så bra. Og det er smidigere, om enn dyrere, å kunne være oppkoblet med 3G når man savner Wifi.

Litt overraskende er prestasjonen til kameraet omtrent som på et vanlig kompaktkamera til halve prisen. Man får altså betydelig bedre bilder i dårlig lys, og det gjør en hyggelig jobb med å redusere støy uten at det blir utflytende. Derimot føles bildene litt myke, og man savner iblant knivskarpe detaljer. Det bisarre zoomomfanget kan være praktisk, om man lykkes med å holde det stille, men det blir en viss forvrengning i ekstreminnstillingene. Hvitbalansen innendørs tenderer også til å dra mot det gule.

Konklusjon
Samsung har virkelig lykkes med å forene fordelene med et kompaktkamera og funksjonene på en smartmobil i noe som føles som et integrert apparat. Men man betaler også for begge, noe som gjør det til en skikkelig dyr historie. Et billigere alternativ uten Android er Samsung BW850. Om du tilbringer dagene med å ta bilder av alt omkring deg og spre det på nettet, kan det likevel være verdt pengene. Det er imidlertid ganske stort og tungt, og man må fortsatt ha en mobil da man ikke kan ringe med det.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Også i denne testen:

Nikon Coolpix S800c

Budsjettvalget

Et billig kompaktkamera med en gammel Androidmobil på baksiden.

Android Forholdsvis rimelig pris
Dårlig batteritid Langsomt Dårlig integrasjon

Legg igjen en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.