TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Oppsummering

Hvilket passer for deg?

Forskjellen i bildekvalitet er ikke så stor som man kunne tro. Å velge blant disse 10, handler om å finne kameraet som best dekker ditt behov.

forfatter
Publisert 06.12.11 - 12:52

For folk flest som er vant til et kompaktkamera, er Nikon 1 J1, Olympus PEN E-PL3 og Panasonic Lumix GF3 de beste valgene. Her får man brukervennlige og kompakte kameraer med svært god bildekvalitet, til en konkurransedyktig pris.

Fotografer med større ambisjoner bør lese testen av Sony NEX 5N, Olympus PEN E-P3 og Panasonic Lumix G3. Tre kameraer som i større grad gir fotografen enkel kontroll over verktøyet, og som kombinerer gnistrende bildekvalitet med fremragende ergonomi, for et kompakt systemkamera.

Det lille Pentax Q faller mellom to stoler. På den ene siden har det utskiftbar optikk og stort sett samme funksjonsnivå som de andre i testen, men bildekvaliteten, hastighet og fleksibiliteten er ikke fullt på høyde med de beste i testen. Pentax-kameraet er i større grad en konkurrent til de proffere kompaktkameraene.

Etter denne testen føler vi at Nikon 1 V1, Sony NEX C3 og Olympus PEN E-PM1, ikke helt når opp i teten. Ikke fordi noen av dem er dårlige eller har alvorlige mangler. Nikon-kameraet koster i overkant mener vi, tross integrert LCD-søker, Olympus PM1 overgås av Olympus PL3 som ikke koster mye mer, og Sony C3 stilles fullstendig i skyggen av Sony NEX 5N.

Som er det kameraet i testen som leverer den aller beste bildekvaliteten, og sammen med Olympus PEN E-P3 den beste brukeropplevelsen.

Systemvalg
Å velge kamera handler like mye om å velge system. Altså utvalget av tilbehør, blitser og optikk til kameraet. At man kan skaffe utstyret man trenger etter som behovene endrer seg, er en stor fordel når man velger kamerasystem. De fleste kameraene i denne testen, kan benytte annen optikk enn den som er laget spesifikt for kameraet, ved hjelp av en adapter. For eksempel kan Nikons V og J1 bruke annen Nikon-optikk. Sony NEX-kameraer kan bruke Sony og Minolta-optikk for speilreflekser via en adapter.Med Olympus og Panasonics mFT-kameraer, kan man bruke flere hundre objektiver via tilpassede objektivadaptere. Og i tillegg er utvalget av optikk for Olympus og Panasonic i skrivende stund på 21 stykker. Dét er et system det er fristende å satse på, og man vet vil vokse med oppgaven.

 

Også i denne testen:

Nikon 1 J1

Junior

Nikon 1 J1 er en enklere og billigere utgave av Nikon V1, men bildekvaliteten er like god.

God bildekvalitet Lynrask skuddtakt Enkelt å bruke
Treg AF på video Moderat oppløsning Mangler blitssko

Nikon 1 V1

Verdensmester

Nikon kom sent med i klassen for hybridkameraer. V1 eer det mest påkostede og har integrert søker.

God bildekvalitet Lynrask skuddtakt Enkelt å bruke Bra LCD-søker
Treg AF på video Moderat oppløsning Tendens til overeksponering Kun separat blits

Olympus PEN E-PM1

Enkel og grei

PM1 er Olympus minste og enkleste systemkamera. Tross det er det lite å utsette på bildekvaliteten.

God bildekvalitet Optimal fargegjengivelse Integrert bildestabilisator
Liten skjerm Glatt ytre Kun separat blits

Sony NEX 5N

Beste bildekvalitet

Når bildekvaliteten er viktigere enn noe annet, er dette førstevalget.

Best bildekvalitet Vippbar skjerm Gunstig pris
Stort zoomobjektiv Bildestabilisator kun på enkelte objektiver

Pentax Q

Kompakt systemkamera

Man må gni seg i øynene når man ser Pentax Q. Det minste systemkameraet siden Pentax 110 fra 1979.

God oppløsning Fin fargebalanse Brukervennligheten
230 bilders batteritid Støyomfanget på høy ISO Skjermreflekser

Olympus PEN E-PL3

Kompakt kvalitet

Argumentene for speilrefleks sprekker når man får et Olympus PEN E-PL3 i hånden, et kamera som gjør det meste like bra. Om ikke bedre.

Meget god bildekvalitet Lynrask autofokus Vippbar skjerm
Synlig støy på høy ISO Liten skjerm Glatt ytre

Sony NEX C-3

Kompakt kvalitet

Man må kanskje se to ganger på kameraet for å se at det ikke er et kompaktkamera. Er man fremdeles i tvil, er det bare å se på bildekvaliteten.

Meget god bildekvalitet Kompakt og lett Vippbar skjerm
Svak separat blits Kun 720p video

Olympus PEN E-P3

Fremragende fotoverktøy

Med barnesykdommene ute av veien, og lynrask autofokus, fremstår Olympus toppmodell som nesten perfekt.

Meget høy bildekvalitet Lynrask autofokus Høy morofaktor
Synlig JPEG-støy på høy ISO Høy pris

Panasonic Lumix GF3

Kvalitet helt enkelt

Mange trenger ikke knapper og ratt for å ta fine bilder. De trenger bare et kvalitetskamera. Lumix GF3 fyller slik sett de fleste kravene.

Høy bildekvalitet God videokvalitet Enkel betjening
Svak blits Glatt håndgrep Monolyd på video

Panasonic Lumix G3

Foto for folk flest

Hvis man vegrer seg for å kjøpe et systemkamera fordi de er klumpete og for avanserte, kan Panasonic G3 være et smart valg.

Svært høy bildekvalitet Fin fargegjengivelse Oversiktlig betjening
Bare 270 bilder per lading Ingen mikrofoninngang Treg lagring av råfiler
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Ta opp god lyd i marka DJI Mic lover kabelfri studiolyd i knapphulsmikrofoner.
lbpluss
En helt spesiell zoom Sonys nye normalzoom er uvanlig.
lbpluss
Råeste zoomen vi har sett 10x ultra-telezoom for fullformat.
lbpluss
Lumix S5II og S5IIX: Kompakte fullformatkameraer vi sikler etter Panasonics kompakte fullformatkamera Lumix S5II kan endelig filme med fasebasert autofokus. S5IIX gir ytterligere heftige videofunksjoner.
Følg Lyd & Bilde