TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Sony Cyber-shot HX60V

Sylskarpt superzoomkamera

Hvis du skal ha bare ett kamera, kan Sonys velutstyrte superzoom være midt i blinken, så lenge du er klar over begrensningene.

forfatter
Publisert 30.05.14 - 12:36
L&B mener
Lynraskt og sylskarpt. Med dette kameraet skal det godt gjøres å gå glipp av motivet. Testens beste ergonomi.
Mye grums på høy ISO og markert fall i skarphet på full tele.
Spesifikasjoner
  • Type 20,4 Mp kompaktkamera med 1/2,3” bildebrikke
  • Optikk 30x zoom 24-720mm f3.5-6.3
  • Skjerm 7,6 cm LCD-skjerm, 921K billedpunkter
  • Høydepunkt GPS, Wi-Fi, 10 bilder/s, femaksers bildestabilisator, blitssko

 

Sonys var først med 30 x zoom i et kompakt kamera Etterfølgeren HX60V byr ikke på så mye nytt. Det er fremdeles et meget velutstyrt og lommevennlig kamera. Men det er ikke lenger det eneste kompaktkameraet med 30 x optisk zoom. De kan alle rekke over brennvidder som gjør det mulig å ta landskapsbilder på 24mm vidvinkel, portretter på 100mm tele, eller motiver som er langt unna med hele 720mm. Sony har klokelig nok beholdt det fine zoomobjektivet fra forgjengeren HX50V. Det har også GPS, wi-fi med NFC, og den praktiske tilbehørskoen. Som kan brukes med enten en separat blits, eller en elektronisk søker.

Bildekvalitet
De eneste endringene av betydning på HX60V, er en raskere Bionz X prosessor, og femaksers bildestabilisator. Prosessoren skal ha bedre støykontroll og er raskere til å svelge unna bildene når skuddtakten er 10 bilder/s.

sony_cyber_shot_dsc_hx60v_5

Som forgjengeren HX50V, har objektivet på HX60V relativt lite optisk fortegning, unntatt på 24mm vidvinkel, hvor du ser synlig tønneformet fortegning og markert tap av skarphet i hjørnene på full lysåpning. Ellers er objektivet skarpt stort sett over hele brennviddeområdet frem til full tele. Da faller skarpheten i bildene ganske tydelig, med tap av skarphet i hjørnene på full lysåpning.

Med testens høyeste oppløsning på 20 Mp, er detaljoppløsningen bedre enn hos de tre konkurrentene, men det er bare under 400 ISO. For fra 800 ISO øker kornstøyen, og fra 3200 ISO er fargestøy sjenerende. Detaljer drukner i grums og fargene flyter sammen til et maleri malt med vannfarger. Akkurat som på forgjengeren HX50V, dessverre.

I bruk
Sony-kameraet er lynraskt i bruk, med overlegent bedre autofokus og skuddtakt enn konkurrentene. Med trådløs overføring av bilder, GPS-logging og mulighet for elektronisk søker, er dette et tiltalende kamera for de som tenker å bruke HX60V som sitt eneste kamera.

sony_cyber_shot_dsc_hx60v_3

Med et godt profilert håndgrep foran, et stort programhjul og eksponeringskompensasjon på toppen av kameraet, er det ikke mye som mangler på at Sony-kameraet er komplett. Sonys superzoomkamera er et fortreffelig allround- og reisekamera, som gir fotografen god kreativ kontroll. Hvis man vel og merke trenger så mye zoom.

Også i denne testen:

Panasonic Lumix TZ60

Det beste kameraet i klassen

Panasonic-kameraet er ikke perfekt, men skal du ha 30 x zoom i et lite kamera, er det dette du skal ha.

Kjapt og brukervennlig reisekamera med praktisk, men liten elektronisk søker. Kan lagre råfiler.
Testens dyreste kamera mangler bare pekeskjerm på å være komplett, men bildestøy trekker ned en ellers solid ytelse.

Nikon Coolpix S9700

Praktisk reisekamera

Dette kameraet glemmer ikke hvor du har vært, og kan logge alle bildene dine bedre enn du selv kan.

Et enkelt kamera å bruke, med smart GPS-funksjon som gjør det til et supert reisekamera.
Skuddtakten og autofokusen ligger bak konkurrentenes, og bildekvaliteten er ikke mer enn middels god.

Canon Powershot SX700HS

Raskt blinkskuddkamera

Canon har tenkt på en ting ingen andre har, det gjør kameraet lettere å bruke på ekstrem tele.

Veldig brukervennlig og anvendelig kamera, med kjapp fokus og skuddtakt, slik at du ikke går glipp av motivet.
Bare middels bra bildekvalitet, med synlig tap av skarphet på full tele, trekker ned et ellers gjennomført kamera.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt kamera til ferien? Sjekk vår topp 10 liste. Et godt kamera gir deg bedre bilder, ta med ett av disse på årets ferie.
Nye stabilisatorer fra DJI DJI RS 3 Pro er tilpasset systemkameraer.
Lommeprinter for sommerbildene Lag dine egne bilder rett fra appen og skriv ut.
Nordmenn tar flere bilder og elsker fotobøker Mobilkameraet er mest populært.
Eksklusiv analog Leica Hvis du elsker analog fotografering, kan Leica M-A Titan være noe for deg.
Snart blir Lumix GH6 enda bedre Med en ny fastvareoppdatering kan Lumix GH6 sende video med enda høyere kvalitet til ekstern opptaker.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend