Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Nikon Coolpix S9700

Praktisk reisekamera

Dette kameraet glemmer ikke hvor du har vært, og kan logge alle bildene dine bedre enn du selv kan.
Lyd & Bilde mener
Et enkelt kamera å bruke, med smart GPS-funksjon som gjør det til et supert reisekamera.
Skuddtakten og autofokusen ligger bak konkurrentenes, og bildekvaliteten er ikke mer enn middels god.
Spesifikasjoner
  • Type 16 Mp kompaktkamera med 1/2,3” bildebrikke
  • Optikk 30x zoom 25-750mm f3.7-6.4
  • Skjerm 7,6 cm LCD-skjerm, 921K billedpunkter
  • Høydepunkt GPS, Wi-Fi, 7 bilder/s, bildestabilisator

Det er ikke noe tull med Nikon-kameraet. Her får du et kamera som er kompakt nok til å få plass i lommen, og er enkelt å bruke. Uten noen fiksfakserier. Det har som de andre, 30 x zoom, wi-fi med NFC-oppkobling, programhjul og en egen knapp for videoopptak. Men det er det eneste kameraet i testen som kombinerer GPS med Glonass. To GPS-systemer altså. Det betyr mer presis logging av hvor bildene er tatt, fordi kameraet mottar GPS-signaler fra mange flere satellitter. Nikon-kameraet er det eneste som har en oppfellbar blits som kan vippes mot taket. Det gir mykere blitslys, og er kjekt å ha når man skal ta portrettbilder innendørs. Kameraet finnes, som Canon-kameraet i flere farger, og har tilsvarende stor 16 megapiksler bildebrikke. Skuddtakten på 7 bilder/s derimot, ligger etter konkurrentenes.

Nikon-Coolpix-S9700-C-faf94eba-94322312

Bildekvalitet
Tross den ekstreme zoomen, er bildene relativt skarpe i sentrum på alle brennvidder, unntatt på full tele. Hvor skarpheten faller så pass at man mister litt av detaljoppløsningen. Du vil finne synlig tønneformet fortegning på 25mm vidvinkel, akkurat som på de andre kameraene i testen, og skarpheten i hjørnene er heller ikke her like god på full blenderåpning.

Du vil også finne til dels betydelig med bildestøy. Bilder tatt i lite lys over 400 ISO har finkornet støy i mørke partier, som vokser til grovkornet støy over 1600 ISO. Utendørs i godt lys, er det ikke noe problem, så en solfylt feire kan også bli en feire full av blinkskudd. Men kameraet har samme problem som de andre i testen, ved at bakgrunner blir grumsete i stedet for uskarpe. Mørke bakgrunner får i tillegg fargestøy, som ikke er så kledelig. Nikon-kameraet har for øvrig meget god lysmåling, og svært jevn og fin fargegjengivelse som gir varme hudtoner og en fin glød i bildene.

 

Annonse

I bruk
Som nevnt er ikke skuddtakten på linje med konkurrentene i testen. Men autofokusen er kjapp i godt lys, så det er fullt mulig å få skarpe bilder av barn i full fart med Nikon S9700. Når man ser bilder av kameraet, er det lett å tro at det er glatt og ligger dårlig i hånden. Men selv med et marginalt grep er det mulig å holde kameraet stødig. Et gummiert tommelgrep hjelper, men funksjonshjulet på baksiden stikker vel mye ut, og det er fort gjort å komme borti.

Nikon S9700 er et bra kamera, til å være et superzoomkamera. Men foruten GPS kombinert med Glonass, byr det ikke på noe ekstra i klassen. Det er et gjennomført kamera på mange måter, men når ikke opp på bildekvalitet, skuddtakt eller funksjonsnivå, i denne testen. Testens billigste dog.

Annonse

Også i denne testen:

Sony Cyber-shot HX60V

Sylskarpt superzoomkamera

Hvis du skal ha bare ett kamera, kan Sonys velutstyrte superzoom være midt i blinken, så lenge du er klar over begrensningene.

Lynraskt og sylskarpt. Med dette kameraet skal det godt gjøres å gå glipp av motivet. Testens beste ergonomi.
Mye grums på høy ISO og markert fall i skarphet på full tele.

Panasonic Lumix TZ60

Det beste kameraet i klassen

Panasonic-kameraet er ikke perfekt, men skal du ha 30 x zoom i et lite kamera, er det dette du skal ha.

Kjapt og brukervennlig reisekamera med praktisk, men liten elektronisk søker. Kan lagre råfiler.
Testens dyreste kamera mangler bare pekeskjerm på å være komplett, men bildestøy trekker ned en ellers solid ytelse.

Canon Powershot SX700HS

Raskt blinkskuddkamera

Canon har tenkt på en ting ingen andre har, det gjør kameraet lettere å bruke på ekstrem tele.

Veldig brukervennlig og anvendelig kamera, med kjapp fokus og skuddtakt, slik at du ikke går glipp av motivet.
Bare middels bra bildekvalitet, med synlig tap av skarphet på full tele, trekker ned et ellers gjennomført kamera.
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.