Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Actionkamera-duell: DJI Osmo Action 4 mot GoPro Hero12 Pro

Duell: Actionkamera for alle

Når mobilkameraet er for dårlig, og systemkameraet er for upraktisk, kan det hende du rett og slett trenger et skikkelig actionkamera.

Skrevet av / 20.04.24 - 12:00
Actionkamera-duell: DJI Osmo Action 4 mot GoPro Hero12 Pro
Geir Gråbein Nordby

Produkter i denne test

Actionkameraer har blitt et uunnværlig verktøy for å fange livets mest spennende øyeblikk, enten du er en ekstremsportutøver, entusiastisk hobbyfotograf eller bare vil forevige familiens aktive ferieopplevelser. Disse små, robuste og allsidige kameraene lar deg ta med seeren inn i øyeblikket på en måte ingen andre kameraer kan.

Styrken til actionkameraene ligger i deres kompakte størrelse, solide vanntette byggekvalitet og – størrelsen i betraktning – imponerende bildekvalitet. Du kan feste dem på kroppen, hjelmen, sykkelstyret eller et surfebrett og fange perspektiver som ellers ville vært umulige. Og med stadig bedre digital stabilisering blir opptakene jevne og fine selv i røff action.

Les også Tips til bedre feriebilder Få ting vekker minnene til live, som et godt fotografi. Her skal du få tips til hvordan bildene blir best mulig.

Også til daglig bruk

Men actionkameraene er ikke bare for de ekstreme. De egner seg også ypperlig til hverdagsbruk som vlogging (videoblogging), dokumentering av prosjekter eller å fange morsomme øyeblikk på tur. Enten det er med familie eller venner. Mange modeller har blitt så brukervennlige at selv nybegynnere enkelt kan sette opp og styre dem med få knappetrykk.

GoPro har lenge vært kongen på haugen i actionkamera-verden. Deres kombinasjon av kontinuerlig innovasjon, kvalitet, allsidighet og ikke minst et omfattende økosystem av tilbehør og programvare, har gitt dem en dominerende markedsposisjon.

GoPro mot røkla

Men de siste årene har konkurransen tilspisset seg. Utfordrere som DJI har kastet seg inn i kampen med nye, innovative kamerakonsepter. For å ta opp kampen med GoPro, må de tilby noe ekstra – enten det er unik funksjonalitet, overlegen ytelse på spesifikke områder, bedre brukervennlighet eller rett og slett mer valuta for pengene.

I denne testen ser vi nærmere på to av de heteste actionkameraene på markedet akkurat nå: GoPro Hero 12 Black, og DJI Osmo Action 4. Begge byr på imponerende spesifikasjoner og nye funksjoner, men hvem tar førsteplassen?

Produkter i denne test

DJI Osmo Action 4

DJI utfordrer GoPro

DJI Osmo Action 4 byr på smarte funksjoner og til dels glimrende videokvalitet. Men er det nok til å utfordre GoPros posisjon?

Solid design, vanntett ned til 18 meter og magnetiske festeløsninger. Støtte for trådløs Bluetooth-mikrofon er et stort pluss, men aller viktigst er den imponerende videokvaliteten.
Ikke like mange funksjoner som GoPro, blant annet mangler mulighet for å "låse" horisonten. Video i mørke omgivelser kan alltid bli enda bedre.
Les hele testen

GoPro Hero12 Black

GoPro er fortsatt favoritten

Konkurransen tilspisser seg, men GoPro Hero12 Black holder unna som favoritten blant actionkameraer.

Fantastisk allsidig actionkamera, med flott bildekvalitet. Et must for actionsportsutøvere og profesjonelle videofotografer.
Ikke store fremskritt siden forgjengeren. Middelmådig batteritid.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Det beste fullformat videokameraet?

Sylskarp portrettele

Rålekkert kamera i 80-talls kostyme

Kan DJI slå GoPro?

Reisevennlig og kompakt

Ekstrem skarphet i hendig format

Kameraet som aldri går av moten

Etterlengtet oppgradering

Kompakt og kompetent telezoom

De største instantbildene

Flyvende dobbeldekker

Kamera med kunstig intelligens

Scroll to Top