TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Samsung HMX-QF20

Minimalist i alle vinkler

Samsung HMX-QF20 er det klart minste kameraet i denne testen.

forfatter
Publisert 11.07.12 - 06:44
L&B menerskew
pluss Billig Lite format
minus Liten bildeskjerm Ikke internminne
Spesifikasjoner
  • Format: MP4
  • Internt minne: -
  • Bildesensor: CMOS 1/4"
  • Effektive pixler: 1,75 Mpix
  • Bildeskjerm: 69 mm
  • Zoomomfang: 20 ggr
  • Brennvidde (småbilder): 
  • 38,5 - 768 mm
  • WiFi: ja
Veil. pris 3300 Produktside

I hånden føles det nesten som et leketøy eller en større mobiltelefon. I starten fikk vi ikke frem noen bilder på kameraet, men det skyltes et objektivlokk som må åpnes og stenges manuelt. Objektivlokket burde nok vært automatisk for å være funksjonelt.

Det meste er krympet på kameraet, inklusiv bildeskjerm, knapper og tilkoblinger. Bildeskjermen er 69 mm diagonalt, og man merker virkelig at det er kronglete og trangt å trykke seg frem. Menyhåndteringen er imidlertid godkjent, selv om det blir noen feiltrykk nå og da når tommelen er altfor stor. De manuelle innstillingene er ganske lett tilgjengelige. En bra ”Home-knapp” gjør at man alltid kan finne tilbake.

Avtrekkstommelen må heller ikke være for stor, ettersom opptaksknappen er en integrert flerfunksjonsknapp med zoom og ”tag-funksjon” hvor man merker bra scener. De bra scenene kan man så sette samme i kameraet etterpå.

En finesse med kameraet er at det går an å filme fra alle vinkler, så det er også mulig å snurre kameraet 180 grader og filme med venstrehånden. Bildeskjermen snur da automatisk bildene rett vei. Det går også å filme på høykant som en mobiltelefon, men da blir bildene 90 grader feil på TV-skjermen. Kameraet spiller inn i MP4-format (Quicktime) med kodingen H.264 og havner så på et minnekort av SD-typen. Kameraet savner altså et eget innebygget minne, derimot har kameraet Wi-Fi-muligheter. Vi fikk imidlertid ikke den trådløse oppkoblingen til å fungere pga innloggingsproblemer med nettverket.

Når vi ser på bildekvaliteten så er den ganske bra i godt lys, men ikke like bra som de øvrige kameraene i testen. En viss ullenhet skimtes i bildene, trolig på grunn av den minimale bildesensoren på 1/4”. Når vi demper ned til 5 lux vil ikke kameraet være med i det hele tatt, og fargekartet er knapt synlig. Vi kjører gjennomgående på automatikk.

Objektivet har en 20x zoom som er den kraftigste zoomen blant våre testkameraer. Vidvinkelen er moderate 38,4 mm målt i mikrobildeoptikk. Når det gjelder tilkoblinger finnes en komposittutgang, USB- og mikro-HDMI. Mikrofon- og hodetelefontilslutning savnes av naturlige årsaker på det minimale kameraet.

Konklusjon
Samsung HMX-QF20 er et minimalt kamera på mange måter. Det presterer hyggelige HD-bilder i godt lys, men er hakket under de øvrige kameraene i testen. I 5 lux blir bildene knapt synlige. Wi-Fi-muligheten kan være interessant for noen.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Også i denne testen:

Sony HDR-CX570

Vidvinklet effektkamera

Vidvinkelen og effektene tiltaler sikkert mange.

Ekstra vidvinkel Mulighet for å spille inn standardvideo
Små menyer/ikoner

Panasonic HC-X900

Tredimensjonal med tre brikker

Enkel manuell håndtering og tre bildebrikker gir kameraet best i test.

Utmerket bildekvalitet Bra bildestabilisering
Ikke innebygd minne Relativt dyrt

JVC GZ-GX1

Mangfoldig kamera

Trådløse muligheter veier delvis opp for lysfølsomheten.

Godkjent bildekvalitet Wi-Fi-muligheter
Menyhåndteringen

Canon Legria HF M52

Lysfølsomt kamera med minne

Med en proffutviklet bildesensor tar Canon hjem bildeseieren.

Bra Bilder Innebygget minne
Dårlig vidvinkel

Oppsummering

Dyrt er noen ganger best.

Det er høyoppløst som gjelder på video­kamerasiden i dag. Nesten alle kameraer som selges filmer nå i HD.

Legg igjen en kommentar

Siste artikler:

MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Telezoom til Leica SL Relativt prisgunstig zoom for naturfotografer.
lbpluss
Drone for Reels-videoer En liten detalj skiller DJI Mini 3 fra andre droner.
lbpluss
Dette objektivet gir ekte kinofilm Hvordan får Hollywood-filmer det dramatiske og kinematografiske utseendet sitt? Svaret ligger i anamorfotiske objektiver. Dette fra Sirui har dessuten mange råd til.
lbpluss
Lyssterkt portrettobjektiv til Fujifilm Samyang presenterer objektivet Fujifilm mangler.
lbpluss
Glimrende videokamera til proffer Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 er et fabelaktig kamera for seriøse filmskapere. Men er det ikke litt for tett opp mot storebror – også i pris?
Følg Lyd & Bilde