TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

JVC GZ-GX1

Mangfoldig kamera

Trådløse muligheter veier delvis opp for lysfølsomheten.

forfatter
Publisert 11.07.12 - 06:38
L&B menerskew
pluss Godkjent bildekvalitet Wi-Fi-muligheter
minus Menyhåndteringen
Veil. pris 5800 Produktside
Spesifikasjoner
  • Format: AVCHD 2.0
  • Internt minne: -
  • Bildesensor: CMOS 1/2,3"
  • Effektive pixler: 10 Mpix
  • Bildeskjerm: 88 mm
  • Zoomomfang: 10 ggr
  • Brennvidde (småbilder): 
  • 29,5 - 295 mm
  • WiFi: ja
  • Pris: 5.800 kr

JVC GZ-GX1 er et mangfoldig kamera med noen ekstra finesser som Wi-Fi-oppkobling og autoinnspilling. Sistnevnte innebærer at kameraet begynner å spille inn når det er bevegelse i bildet. Kameraet stopper så når det ikke lenger hender noe i bildet. Brukbart når man vil overvåke noe og ikke filme hele tiden. Det er også mulig å spille inn i highspeed (250 bilder/sek) og få en slowmotion-effekt ved avspilling. Mange av JVCs tidligere modeller hadde en spesiell laserpeker for menyhåndteringen. En funksjon som vi ikke var spesielt fornøyd med ettersom pekeren var lite distinkt og slapp. På dette kameraet har man hoppet over laserpekeren og all menyhåndtering skjer i stedet på den 3,5” (88 mm) store bildeskjermen. Elektronisk søker savnes på kameraet.

Menyhåndteringen på bildeskjermen føles litt forvirrende, og det kreves mange knappetrykk for å komme på skuddhold med de vanligste manuelle innstillingene. Utendørs i solskinn, er det i prinsippet umulig å se noe som helst på skjermen, men det gjelder naturligvis ikke bare JVC-kameraet. Kameraet spiller inn AVCHD Progressivt, også kalt 2.0. Den nye versjonen kan gi innspilling i 1080/50p, altså 50 progressive bilderuter per sekund. GX1 kan også utføre interlace-innspillinger, og da i fire ulike kvalitetsinnstillinger. Bildene fanges med en 1/2,3” bakgrunnsbelyst CMOS-sensor. I bra lys utendørs er det ingen ting å bemerke, men innendørs i 5 lux belysning blir fargekartet knapt synlig. Fargebalansen blir også et problem i det svake lyset. Det gjelder også ved 300 lux, hvor bildene drar til rødt.

GX1 har ikke innebygget minne, og alle innspillingene lagres på SD/SDHC eller SDXC-kort. Et 64 GB kort gir ca 5 timer i høyeste bildekvalitet, og maksimalt 29 timer i den laveste bildekvaliteten.

Tilkoblingsmessig er kameraet velutrustet, og vi finner så vel ekstern mikrofoninngang som hodetelefonuttak hvor begge har volumjustering. Kameraet har som tidligere opplyst Wi-Fi-muligheter, noe som innebærer at man kan se på videobildene på en mobiltelefon, både opptak som livebilder. Kameraet kan også fjernstyres via en smartmobil. Optikken er 10x zoom med brennvidde 29,5 – 295 mm oversatt til miniatyrbildeoptikk.

Konklusjon
JVC GZ-GX1 får godkjent når det gjelder bildekvaliteten under gode lysforhold, men innendørs i litt mørke sammenheng blir testbildene mørke og knapt synlige. Wi-Fi-muligheten kan være interessant for noen.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Sony HDR-CX570

Vidvinklet effektkamera

Vidvinkelen og effektene tiltaler sikkert mange.

Ekstra vidvinkel Mulighet for å spille inn standardvideo
Små menyer/ikoner

Samsung HMX-QF20

Minimalist i alle vinkler

Samsung HMX-QF20 er det klart minste kameraet i denne testen.

Billig Lite format
Liten bildeskjerm Ikke internminne

Panasonic HC-X900

Tredimensjonal med tre brikker

Enkel manuell håndtering og tre bildebrikker gir kameraet best i test.

Utmerket bildekvalitet Bra bildestabilisering
Ikke innebygd minne Relativt dyrt

Canon Legria HF M52

Lysfølsomt kamera med minne

Med en proffutviklet bildesensor tar Canon hjem bildeseieren.

Bra Bilder Innebygget minne
Dårlig vidvinkel

Oppsummering

Dyrt er noen ganger best.

Det er høyoppløst som gjelder på video­kamerasiden i dag. Nesten alle kameraer som selges filmer nå i HD.

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Ta opp god lyd i marka DJI Mic lover kabelfri studiolyd i knapphulsmikrofoner.
lbpluss
En helt spesiell zoom Sonys nye normalzoom er uvanlig.
lbpluss
Råeste zoomen vi har sett 10x ultra-telezoom for fullformat.
lbpluss
Lumix S5II og S5IIX: Kompakte fullformatkameraer vi sikler etter Panasonics kompakte fullformatkamera Lumix S5II kan endelig filme med fasebasert autofokus. S5IIX gir ytterligere heftige videofunksjoner.
Følg Lyd & Bilde