TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Canon Legria HF M52

Lysfølsomt kamera med minne

Med en proffutviklet bildesensor tar Canon hjem bildeseieren.

Lyd & Bilde mener
+Bra Bilder Innebygget minne
-Dårlig vidvinkel
Spesifikasjoner
  • Format: AVCHD/MP4
  • Internt minne: 32 GB
  • Bildesensor: CMOS 1/3"
  • Effektive pixler: 2,07 Mpix
  • Bildeskjerm: 75 mm
  • Zoomomfang: 10 ggr
  • Brennvidde (småbilder): 
  • 43,6 – 436 mm
  • WiFi: nei
  • Pris: 5.995 kr
Veil. pris 7500

Canon Legria HF M52 er et lysfølsomt kamera med 32 GB internminne som rommer 12 timer i den høyeste kvaliteten. Kameraet har også Wi-Fi-muligheter, noe som gjør at man relativt enkelt kan laste opp sine filmer til sosiale medier eller vise filmene på en TV med DLNA. Det innspilte materialet kan også overføres direkte til en ekstern harddisk uten innblanding av datamaskin, og kameraet kan også direktekobles til Apples bærbare enheter.

Bildene fanges av en 1/3” CMOS-sensor med drøyt 2 Mp (effektivt). Innspillingen kan skje i fem ulike kvalitetsnivåer i AVCHD-format. Man kan også spille inn 25p i MP4-format, tilpasset Mac-verdenen. Bildesensoren sies å være utviklet for profesjonelle videokameraer, og pikslenes lysinnsamlingsområde er 160% større enn hos vanlige CMOS-sensorer. Totalt gir det i følge reklamen et bredere dynamisk omfang og bedre prestasjon i svakt lys.

Utendørs og i bra lys er bildekvaliteten også utmerket og ikke noe å anmerke på. Når vi demper belysningen i testlokalet blir bildene fortsatt ganske ok, kanskje litt grove i sin karakter. Ved 5 lux er fortsatt fargekartet synlig, og bildene er faktisk best av våre fem testkameraer. Vi kan skille alle fargene i fargekartet fra hverandre.

All menyhåndtering skjer på den trykkfølsomme bildeskjermen, og det er ganske mange menyer å holde rede på. Flere av menyene innebærer skrolling i lange lister, hvor man må sveipe over skjermen. Det er mange ikoner som skal få plass på den forholdsvis lille bildeskjermen (75 mm), og det er ikke en selvfølge hva som er klikkbart eller ikke. Hyggelige finesser er fokushjelp som stiller skarpheten til det punktet man peker på bildeskjermen, samt den forsterkede antiristefunksjonen som gir meget stabile bilder. Objektivet har en 10x optisk zoom med brennvidde 43,6 – 436 mm, sett med 35-mm øyne. Det innebærer at kameraet har den dårligste vidvinkelen i denne testen. Kameraet har et flertall av finesser, eksempelvis en storyskaper, hvor man får et ferdig manuskript på hvordan man skal filme en reise eller høytideligheter samt mye mer. Kameraet gir helt enkelt råd og tips til hvilke scener som skal tas, hvor lange de skal være osv. Kanskje interessant for den som er litt usikker på hva og hvordan man skal filme. Ulike dekorasjoner kan også legges til på videobildene. Tilkoblingsmessig er dette et velutstyrt kamera med så vel separat mikrofoninngang som hodetelefonutgang.

Konklusjon
Canon Legria HF M52 er et skjermstyrt kamera med mange finesser og som presterer utmerket utendørs. Selv innendørs i bra belysning blir bildene bra, og ved 5 lux synes fortsatt vårt fargekart. Kameraet har også et innebygget minne på 32 GB. Den eneste minusposten er en dårlig vidvinkel.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Også i denne testen:

Sony HDR-CX570

Vidvinklet effektkamera

Vidvinkelen og effektene tiltaler sikkert mange.

Ekstra vidvinkel Mulighet for å spille inn standardvideo
Små menyer/ikoner

Samsung HMX-QF20

Minimalist i alle vinkler

Samsung HMX-QF20 er det klart minste kameraet i denne testen.

Billig Lite format
Liten bildeskjerm Ikke internminne

Panasonic HC-X900

Tredimensjonal med tre brikker

Enkel manuell håndtering og tre bildebrikker gir kameraet best i test.

Utmerket bildekvalitet Bra bildestabilisering
Ikke innebygd minne Relativt dyrt

JVC GZ-GX1

Mangfoldig kamera

Trådløse muligheter veier delvis opp for lysfølsomheten.

Godkjent bildekvalitet Wi-Fi-muligheter
Menyhåndteringen

Oppsummering

Dyrt er noen ganger best.

Det er høyoppløst som gjelder på video­kamerasiden i dag. Nesten alle kameraer som selges filmer nå i HD.

Legg igjen en kommentar

Lennart Zetterberg


Siste artikler: