Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

GRUPPETEST: 3 elektriske tannbørster

Klok tannpleie med renere tenner

Turen med tannkosten er ikke lenger kjedelig rutine. Moderne el-tannbørster gir gode råd, pusser og pleier og setter resultatet opp i diagrammer – og så snakker de til oss.

Skrevet av / 26.04.24 - 10:10
3 elektriske tannbørster
Natasja Broström

Produkter i denne test

Tannpuss er nok noe av det mest rutinepregede i personlig pleie. Tannpasta på, under kranen med børsten og inn i munnen. Etter to minutter (eller mindre) er seansen overstått.

Slik er det ikke lenger. Nåtidens tannbørster er avanserte apparater som holder øye med om vi gjør jobben skikkelig. Helst også i to minutter eller mer. De gir oppmuntring eller formaninger via en app, og setter tannpussen din inn i en kalender. Noen av dem kan til og med snakke til oss eller fremføre små lyder og melodier når det er på tide med lading.

Gruppetestens tre deltakere er ytterst forskjellige innvendig og utvendig. Fra venstre mot høyre: Oclean, Oral-B og Philips. (Foto: Natasja Broström)

Med så mange muligheter i et basalt apparat kan det være vanskelig å velge hva man egentlig trenger for at holde tennene i toppform. Vi har derfor valgt tre forskjellige typer deltakere til vår gruppetest, så det er noe for enhver smak og økonomi.

Forskjellige priser og funksjoner

Vår mest basale deltaker, Oral-B 3S, har ikke mange funksjoner utover en innebygd sensor som måler trykket mot tennene. Det er absolutt ingen kritikk. Faktisk leverer Oral-B det beste resultatet i testen når det handler om å få glatte (rene) tenner.

Les også Massasje når og hvor du vil Velgjørende massasje så ofte jeg vil uten å forlate hjemmet. Det takker vel ingen nei til?!

Mer avansert er Ocleans toppmodell X Ultra S. Her kan du leke med et vell av innstillinger på skaftets front og i appen. Oclean vil også (med en pen pikestemme) fortelle hva du skal gjøre. Etter tannpuss får du et 3D-kart over tennene som med farger viser hvor dyktig du har vært (og hvor du har slurvet).

Oclean har et utall av innstillinger som finnes på frontens display og i appen. (Foto: Oclean)

Øverst på prisskalaen er Philips Sonic DiamondClean 9000, men en høyere pris gir ikke automatisk mer for pengene. DiamondClean løser oppgaven på samme nivå som Oral-B 3S, men koster også mer penger.

Slik testet vi

Produsenter av tannbørster er ikke redde for å ta munnen (for) full. På esken til Oral-B og Philips står det høyt og tydelig hva vi kan forvente av apparatet.

Tannbørsten fra Oral-B vil gi deg 100 prosent renere tenner på en uke. Philips trumfer med et løfte om hvitere tenner på bare tre dager. Begge påstandene måtte selvfølgelig testes i det angitte tidsrommet.

Testens mest basale deltaker er fra Oral-B. Eneste smarte feature er en trykksensor med tre innstillinger. (Foto: Oral-B)

De tre deltakerne ble også prøvd med de forskjellige innstillingene. For eksempel kan Ocleans tannbørste fintunes til brukere som (sammen med meg selv) elsker rødvin. Innstillingen er ment som ekstra pleie rundt hjørnene til tenner som utsettes for farge- og syreholdige saker eller sigaretter.

Testdeltakerne fra Philips og Oclean kan kobles til en app, mens Oral-B 3S holder seg til en trykksensor og tre innstillinger i fronten. Spørsmålet er om en app forbedrer tannbørstingen. Eller rettere sagt, om vi forbedrer innsatsen når vi blir målt og ”overvåket”.

På bunnlinjen skal en god tannbørste gi rene tenner. En app, lekker design eller ekstra funksjoner kan gjøre tannpleien mindre rutinepreget. Det er bare ikke sikkert at den blir bedre av det.

Produkter i denne test

Oclean X Ultra S

Tannpleie med innebygd tale

Ocleans X Ultra S polerer tennene glatte. Innebygd stemme, app og display gir inntrykk av en avansert tannbørste, men det meste gir egentlig ingen forskjell i praksis.

Godt håndgrep takket være en litt ru overflate og lettere kantet skaft. Klart og enkelt display. Gir følelsen av rene tenner.
Usikker oppdatering som lager kaos i displayet. Gir ikke følelsen av et bedre resultat enn andre mindre smarte testdeltakere, for eksempel Oral-B iO3.
Les hele testen

Oral-B iO 3S

Renere tenner på en uke

Oral-B-familiens nye lillebror er et upersonlig, men effektivt bekjentskap. Oral-B iO 3S overholder det som står på esken.

Enkel tannbørste med tre trykk-innstillinger. Mikrovibrasjonene gir raskt resultat i form av tenner som med tungen føles renere og glattere enn før.
Ingen app eller mulighet for avansert personlig innstilling eller historikk. Blir lett glatt å holde på.
Les hele testen

Philips Sonic DiamondClean 9000 / HX9911/88

Elegant og høylytt tannbørsting

Rolls Royce-modellen DiamondClean 9000 er nydelig, men låter som en skjærebrenner inne i munnen. Kanskje er lyden verdt det, for Philips lover hvitere tenner på bare tre dager.

Fire innstillinger for pussing som er lett tilgjengelige på fronten. Er sikret så børsten kan brukes i badekaret. Rask å sette opp i appen.
Blir glatt og får synlige flekker av vann og tannpasta. Plastaktig børstehode som bryter med den ellers pene designen.
Les hele testen

1 hendelser på “3 elektriske tannbørster”

  1. Arne Røst

    Hva med prisen på børstehoder? Har Philips og prisen er fra sykt dyre til latterlig dyre børstehoder. Tenker dere det ville det endret resultatet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

El-tannbørster i kamp: smart, smartere og enda bedre

Et skikkelig familiekjøleskap

Romslig vaskemaskin med mange funksjoner

Massasje når og hvor du vil

Behersker du trykket?

Hjertet på rett sted

Hjemmets vinkjeller skjemmer bort druene

Finn sakene dine

Strømstasjonen du ikke visste du trenger

Nye Nespresso er en dyr fornøyelse

Scroll to Top