TEST: Technics SC-C70 MK2

Anlegget som gir deg bedre lyd

Technics SC-C70 MK2 er anlegget man skal ha dersom plassen er liten, men ønsket om god lyd er stort.
Karakter
Technics SC-C70 MK2
Lyd & Bilde mener
Full pakke med knallbra lyd, CD-spiller, Bluetooth og strømming av høyoppløst lyd over Wifi. Multirom-støtte, både AirPlay 2 og Chromecast innebygget. Smart romkorreksjon og god appstyring av alle funksjoner.
CD-luken svinger bakover, og det er ikke HDMI-inngang for tv-lyd.
Spesifikasjoner

Radio: DAB+/FM
Trådløst: Wi-fi, Bluetooth, Airplay 2, Chromecast
Strømmetjenester: Spotify Connect, Tidal, Deezer, nettradio
CD-spiller: Ja
Tilkoblinger: Ethernet, USB, AUX-analog, optisk inn
Hodetelefonutgang: Ja
Forhåndsinnstillinger: 9
Skjerm: OLED
Appstyring: Technics Audio Center
Fjernkontroll: Ja
Mål: 45 x 14,3 x 28 cm
Vekt: 8 kg
Annet: Romkorreksjon, Google Assistant, multirom
Web: technics.com

 

Annonse
Annonse
forfatter

Vi pleier å svare Technics når noen spør om et alternativ til Naims fantastiske bordhøyttaler, Mu-so 2.

Det japanske alternativet har en bonus for de med en CD-samling: CD-spiller, og selv om den mangler HDMI-inngang, er Ottava SC-C70 meget godt utstyrt på andre fronter.

Den spiller sprekt også, faktisk er den så bra, at den vant vår gruppetest av bordanlegg. Altså kompakte anlegg med stereolyd, pakket i ett kabinett.

Men det virker ikke som Technics var fornøyd med å bare la Ottava-anlegget være som det er. If it ain’t broken, osv, holder ikke der i gården.

Siden vår test ble gjort, har stemmetyring, multirom og AirPlay 2 dukket opp, noe den eldre versjonen av SC-C70 manglet. Dét, og en del mer – som bedre høyttalerelementer, er på plass i den nye utgaven, som passende nok kalles SC-C70 MK2.

Annonse
Den finnes i sort, eloksert aluminium også.

Den nye MK2-utgaven har fått AirPlay 2 og Chromecast med multiromstøtte, strømmetjenesten Deezer – i tillegg til Spotify og Tidal, og den har fått en bedre romkorreksjon og en ny app. Favorittknappene er blitt til ni, slik at man kan velge foretrukken lydkilde med en lett berøring på anleggets FAV-logo.

Berøringsknapper i tillegg til fysiske knapper for lydvolum.

CD-spilleren er her fremdeles, og de andre funksjonene, som strømming over Bluetooth, Ethernet, eller Wifi-nettverket er beholdt. Det samme er DAB+ og FM-radio, nettradio er fremdeles innebygget og den har både optisk og analog inngang for eksterne lydkilder.

Men ikke HDMI. Den kan likevel kobles til tv-en og fungere som lydplanke, men da tilkoblet via den optiske inngangen.

Mangler HDMI inn for tv-lyd, bruk den optiske inngangen.

App-styring

Man kan pakke den opp og sette den igang med den medfølgende fjernkontrollen – eller pekeflaten på toppen, men det er først når man laster ned Technics Audio Center-appen, og kobler anlegget til nettverket hjemme, at moroa starter.

Da kan man styre avspilling av musikken fra nettradio, Spotify, Tidal, Deezer, høre på podcasts, velge musikk fra CD, radio, en USB-pinne, via Bluetooth og en av de to ekstra inngangene, eller en tilkoblet nettverksspiller. Som kan være en datamaskin som deler samme nettverk.

Lokket over CD-spilleren svinges elegant til siden, men også et stykke bakover.

Flere enheter kan kobles sammen og spille i flere rom, via Chromecast i appen, men husk å legge dem til i nettverket med Google Home appen først. Hvis man har en høyttaler med Google Assistant tilkoblet nettverket, kan man også styre avspilling med stemmekommandoer.

Annonse

Automatisk romkorreksjon

Men vent, det er mer. Technics-anlegget har som før, Space Tune, som er en enkel ferdigprogrammert algoritme som tilpasser lyden fra anlegget, etter hvor det er plassert.

I appen velger man Wall, Corner eller Free for frittstående, også så justeres bass, mellomtone og diskant i henhold til valgt plassering. Man kan også justere bass, mellomtone og diskant manuelt, men de fleste vil velge Auto-funksjonen.

Den fungerer sånn at man trykker på Measure newly i appen, så sender høyttalerne ut noen lyder som en mikrofon på anlegget registrerer, og så korrigeres lyden etter responsen fra målingene.

Fire skjermbilder fra appen, som viser kildevalg, tonekontroller, Space Tune, og til slutt romkorreksjon basert på målinger fra mikrofonen på en iPhone 12 Pro. Den røde kurven viser korrigeringen.

For enda mer nøyaktig måling, kan måle hvordan lydkarakteristikken fra der man sitter. Da bruker man mikrofonen på mobilen istedet, og så kalkulerer DSP-kretsen i anlegget de nødvendig korrigeringene.

Kraftfull og fyldig lyd

Jeg nevnte at Technics har oppgradert lyden i MK2-utgaven. Det har de gjort med å bytte ut høyttalerelementene med nye.

Annonse

Basselementet og diskantene er nye, og Technics har også forsøkt å forbedre akustikken foran de to nye 2 cm store diskantene med en akustisk spredelinse foran. To nye 8 cm basselementer med stivere membraner og lettere svingspole, er valgt for å gi anlegget mer kraft og presisjon i bassen, og det virker.

Det hjelper naturligvis på bassresponsen, at anlegget også har en 12 cm subwoofer, men sin egen 40 w forsterker.
Anlegget bruker som før, Technics JENO Engine (Jitter Elimination and Noise Shaping Optimization), og LAPC (Load Adaptive Phase Calibration), som demper støy i det digitale domenet, og korrigerer for impedansvariasjoner i høyttalerne.

All denne teknologien, samt de forbedrede høyttalerelementene og Space Tune, gjør Technics SC-C70 MK2 til et lite fyrverkeri av et anlegg. Det fyller ubesværet en stor stue med lyd, og det er både rekkevidde og kraft i bassen.

Solo-klavér som Keith Jarretts Køln-konsert, lyder mektig, fyldig og klart selv når man spiller høyt. Det er litt mer luft i overtoner enn på Naim Mu-so 2, og Technics-anlegget spiller litt høyere.

BB King og Tony Bennetts duett på Let The Good Times Roll, rocker skikkelig i rommet og det er mulig å spille øredøvende høyt uten at anlegget forvrenger i sjenerende grad. Det er slett ikke borte på raffinement og finesse, og lydbildet er luftig og rikt på detaljer, noe som passer klassisk musikk godt.

Annonse

Konklusjon

Det finnes knapt bedre lyd å få fra et bordanlegg under 10.000 kr. Så om man er i markedet for noe kompakt og anvendelig som ikke tar mye plass, men kan brukes til alt fra konsertoverføringer på radio, spillelister på Spotify, og kan spille alle CD-ene man har, får man ikke et bedre kompakt-anlegg enn Technics SC-C70 MK2. Hvis vi skal sette fingeren på noe, er det at CD-luken svinger bakover, og dersom hyllen den står på er veldig grunn, kan det hende det blir knotete å få på plass en CD.

Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.