Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

C855: Ny premium MiniLED-TV fra TCL klar for Norden

TCLs nye premium-modell går fra 65 til 98 tommer og lover høy ytelse til en gunstig pris.

Skrevet av / 28.05.24 - 09:00
C855: Ny premium MiniLED-TV fra TCL klar for Norden

Warszawa/Lyd & Bilde: Forrige uke inviterte TV-produsenten TCL oss til hovedstaden Warszawa, for en presentasjon av de nye TV-modellene for 2024. Blant disse var den nye high-end modellen X955 som vi allerede har testet, men også lillebroren C855, som blir en spennende nykommer i premium-segmentet.

Presentasjonen ble holdt av Marek Maciejewski, TCLs direktør for produktutvikling i Europa. Han kunne fortelle oss at vi Norden ligger et hakk foran andre europeere når det kommer til valg av skjermstørrelser. De registrerte salgstallene for 2023 viser at hele 66% av TV-salget i Norden er på 55 tommer eller større, mot 39% i resten av Europa. Ikke bare det: Hele 15% var 70 tommer eller større, mens snittet i Europa er 5%.

Marek Maciejewski (Foto: Audun Hage)
Les også TCL C855 går til 98 tommer Arvtageren til den populære C845 hevdes å ha fått vesentlig bedre kontrast og lysstyrke.

TCL 2024: Fokus på store og prisgunstige LCD-skjermer

Disse salgstallene er gode nyheter for TCL, som  har gjort seg bemerket med prisgunstige LCD-skjermer i et bredt utvalg av skjermstørrelser. Den kinesiske produsenten leverer mange 55, 65 og 75″ TV-skjermer, men flere er også av det riktig store slaget, fra 85″ og helt opp til 115″ på toppmodellen X955 MAX.

TCL eies av den kinesiske panelfabrikken CSOT, som har investert milliarder i økt produksjonskapasitet. De hevder nå å være verdens ledende fabrikant av 98 tommers LCD-paneler, som også leveres til mange andre. TV-produsenter. Fabrikken kan produsere opptil 300.000 slike paneler hver måned.

I fremtiden kan det bli aktuelt med avansert teknologi som bl.a. printede OLED-skjermer og MicroLED-skjermer. Men her og nå mener TCL at LCD med QLED-teknikk og MiniLED-baklys, er det som gir best ytelse for pengene.

I motsetning til OLED-skjermene, som blir vesentlig dyrere etter hvert som skjermstørrelsene øker, og i tillegg har en begrenset lysstyrke, kan LCD produseres mer kosteffektivt i store skjermstørrelser, og takler dessuten høyere lysstyrker på hele skjermarealet.

Mens de nyeste OLED-modellene klarer god lysstyrke i små 5-10% partier, klarer MiniLED-skjermene å opprette en høyere lysstyrke på større deler av skjermen (25-75%) samtidig. Det gir en imponerende effekt med HDR-video, som vi har sett demonstrert på toppmodellen X955.

(Foto: Audun Hage)

TCL C855

For den som er ute etter høy ytelse til en fornuftig pris kan det være verdt å merke seg den nye C855, som er TCLs nye LCD-modell i premium-klassen (billigere enn high-end). Dette blir arvtageren til den populære C845 fra 2023, og den får et oppgradert bildepanel med vesentlig høyere lysstyrke og kontrast.

Baklyset har over dobbelt så mange dimming-soner som forgjengeren i de respektive skjermstørrelsene, som går fra 65″ og helt opp til 98″. I tillegg har den maksimalt oppgitte lysstyrken økt fra 2000 nits til hele 3500 nits.

Under presentasjonen i Warszawa fikk vi se flere av skjermstørrelsene i aksjon, og førsteinntrykket virket lovende. Forgjengeren C845 var allerede en av de mest lyssterke og kontrastrike skjermene i sin klasse, så det skal bli interessant å sjekke forbedringene ordentlig, når vi etter hvert får C855 på testbenken.

TCL C855. (Foto: Audun Hage)

Under presentasjonen i Warszawa hadde TCL også denne gangen stilt opp en rekke LCD-skjermer som var halvt demonterte slik at kun baklyset sto igjen. Dette var for å vise forskjellen mellom basismodellene som har kun noen få lysdioder i baklyset, og de mest avanserte modellene som kan ha tusenvis av dimmingsoner. Her er toppmodellen X955 fortsatt i en klasse for seg, men også C855 har en «oppløsning» på baklyset som samsvarer godt med selve bildet den skal lyse opp.

TCL C855-serien er tilgjengelig nå, i skjermstørrelser fra 65 til 98 tommer. 

Modell Veil. Pris NOK
TCL 65C855 24999
TCL 75C855 34999
TCL 85C855 49999
TCL 98C855 79990

PS! I tillegg til TCL C855 fikk vi et glimt av TCLs nye Art TV, som kan bli en utfordrer til Samsung The Frame senere i høst.

Les også Her er TCLs "The Frame"-konkurrent TCL Art TV ventes til høsten, og får noen ganske spennende spesifikasjoner.
Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Ny stor og billig TV fra Samsung

Elkjøp: Nå tar TV-salget av!

Samsung: Nå kommer den nye The Frame-modellen

TCL lanserer ny TV-modell med bred appell

Her er TCL C855

Her er TCLs "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Scroll to Top