Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sony XH90: Her er Sonys nye «Playstation-TV»

Med nye spillkonsoller som Playstation 5 i anmarsj, slipper Sony nå en TV som er skreddersydd for gaming.

Skrevet av / 19.05.20 - 12:43
Sony XH90: Her er Sonys nye «Playstation-TV»

2020 blir trolig merkeår for gaming-entusiastene: Innen juletid ventes neste generasjons spillkonsoller Playstation 5 og Xbox series X, som begge lover en kraftig oppgradert spillopplevelse med tilnærmet fotorealistisk grafikk. Bare én ulempe: Du vil sannsynligvis trenge en ny TV for å få full glede av dem!

Både Sony og Microsoft har bekreftet at de nye spillkonsollene vil ta i bruk den nyeste HDMI-standarden (2.1). Sony har dessuten kunngjort at Playstation 5 vil støtte spill i 4K-oppløsning med opptil 120 bilder i sekundet, noe som krever en TV med HDMI-kontakt av seneste generasjon.

Akkurat dette med HDMI 2.1 har skapt hodebry for TV-produsentene: foreløpig er det nemlig kun et fåtall, selv blant de nyeste 2020-modellene, som er kompatibel med den nye teknologien. LG og Samsung har vært tidlig ute, men nå kommer endelig også Sony – selveste Playstation-produsenten – på banen med en fullblods gaming-TV. Det skulle jo bare mangle!

Sony XH90: 4K LCD-TV med HDMI 2.1

Sony frir til spillentusiastene med sin nye gaming-TV, XH90. (Foto: Sony)

Sony har nettopp lansert den nye Android-TV-en XH90, som kommer i salg i Europa fra slutten av mai. XH90 byr på oppgradert bilde og lydkvalitet, og Sony legger ikke skjul på at den er designet for å være «en god følgesvenn til neste generasjons spillkonsoller.» XH90 kommer i et bredt utvalg av størrelser, helt fra 55″ og opp til 85″!

På bildesiden kan XH90 skilte med direkte LED-baklys, såkalt Full-Array Local Dimming, som endrer lysnivået dynamisk i deler av skjermen avhengig av innholdet. Det gir erfaringsvis en vesentlig økning i kontrast og lysstyrke, og vil garantert gi stor uttelling med innhold i HDR-kvalitet. Videre støtter Sony-skjermen både Dolby Vision HDR-video og Dolby Atmos lydprosessering. All bildebehandling skjer via Sonys avanserte X1 videoprosessor.

XH90 kommer ellers med Netflix Caibrated Mode, som ivaretar en nøytral bildegjengivelse slik innholdsskaperne foretrekker det.

Lydmessig har XH90 såkalt Acoustic Multi-Audio™ (kun 65” og større). Denn inkluderer to ekstra høyttalere på baksiden av TVen, som skaper en utvidet surround-effekt.

Rosinen i pølsa for spillfans er imidlertid at XH90 (som en av få TV-er fra Sony i år) vil støtte 4K 120fps bildefrekvens og rask responstid fra HDMI-inngangene. Dermed skal man være sikret en maksimal spillopplevelse. Obs! Sony melder at denne funksjonen først blir tilgjengelig via en senere software-oppdatering.

Android-TV

XH90-serien er en Android-TV(versjon 9 Pie) og har følgelig Google Assistant stemmestyring, og Chromecast innebygd, som gir brukerne enkel tilgang til innhold, tjenester og deling via enheter. Sony-skjermen støtter Apple AirPlay 2 og kan streame filmer, musikk, spill og bilder til TV-en fra iOS enheter.

Sony XH90 4K kommer for salg i slutten av mai.

Veiledende priser:

KD55XH90 (55″): 18 000 NOK

KD65XH90 (65″): 22 000 NOK

KD75XH90 (75″): 30 000 NOK

KD85XH90 (85″): 43 000 NOK

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips 2024 TV-modeller

Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas

Blendende og sylskarp!

Slik er Panasonics nye "Fire TV"

Møt neste generasjons MiniLED-teknologi fra Sony.

Er denne skjermen stor nok?

0
Scroll to Top