data-srcset

Samsung: Ny 2020-versjon av The Frame snart i butikk

Fjerde generasjon av Samsungs populære design-TV slippes nå i april, med flere størrelser og bedre bildekvalitet.

Samsung linjelekre ramme-TV The Frame har blitt en populær TV her i Norden: Den kan vise digital kunst og fotografier i standbymodus, og ved hjelp av utskiftbare rammer i ulike trefarger, prøver den å imitere en ekte bilderamme på veggen. Resultatet er en diskré og stuevennlig TV som passer godt inn i ulike miljøer.

Samsung The Frame LS03T (2020). Foto: Samsung

Samsung ruller ut flere interessante «lifestyle» orienterte designmodeller i år, og blant disse finner vi en oppgradert 4. generasjon av The Frame (LS03T). Den nye 2020-versjonen rulles ut i butikkene nå i løpet av april/mai, og kommer nå i flere skjermstørrelser og med bredere utvalg av digital kunst. I tillegg får den (angivelig) kraftig oppjustert bildekvalitet!

Ny 2020-modell i flere størrelser

The Frame har tidligere vært tilgjengelig i 43″, 49″, 55″ og 65″ utgave. I år utvides sortimentet i hver sin ende, med henholdsvis 32″ og 75″ (samt at 49″ modellen øker en tomme til 50″). Dermed bør det være mulig å finne en passende Frame-modell enten du har stort eller lite veggareal å ta av. Alle skjermstørrelsene har 4K-oppløsning, med unntak av 32-tommeren som må nøye seg med 1080p.

Blant nyhetene på årets The Frame finner vi en ny kompakt 32-tommer. (Foto: Samsung)

Konseptet med slank design, separat «One Connect» koblingsboks, utskiftbare rammer og medfølgende «No Gap» veggfeste fortsetter som før. Samsungs digitale kunstgalleri utvides med flere kunstverk: i tillegg kommer årets The Frame med Samsungs Ambient Mode, som kan vise standbybilder med motiver, farger og stemning som matcher omgivelsene (kjent fra 2019 QLED-modellene).

Forbedret bildekvalitet med Dual LED

På innsiden er Samsung The Frame en relativt ordinær LCD-skjerm med LED kantbelysning. Selv om 2019-versjonen fikk et oppgradert bildepanel med QLED fargefilter, ligger kontrasten og svartnivået fortsatt et godt stykke unna det man kan oppleve med en fullblods high-end TV. Her har det imidlertid skjedd noe interessant på 2020-modellen LS03T: Den kommer nemlig med Dual LED-teknologi, som er en av Samsungs seneste nyvinninger på bildefronten.

TV-er med Dual LED er fortsatt kantbelyste, men bruker to forskjellige typer lysdioder, med henholdsvis kald og varmhvit fargetemperatur. På denne måten skal LCD-skjermen oppnå en jevnere og mer korrekt fargebalanse og vesentlig bedre kontrast, med mindre lyslekkasje og færre tendenser til «blåskjær» enn forgjengerne. Til og med innsynsvinkelen skal ha blitt noe forbedret i følge Samsung. Om alt dette holder vann, ser vi frem til å sjekke i en kommende test, side om side med 2019-modellen.

The Frame selges eksklusivt hos Elkjøp og Samsungs egen nettbutikk. Obs! Dersom du er på jakt etter 2020-modellen skal du se etter bokstaven «T» i produktbetegnelsen. Modellår 2019 bruker bokstaven «R».

annonse

Norske priser (veil.):

annonse

QE32LS03TAU: 6.990 kr

QE43LS03TAU: 11.990 kr

QE50LS03TAU: 12.990 kr

QE55LS03TAU: 14.990 kr

annonse

QE65LS03TAU: 17.990 kr

QE75LS03TAU: 29.990 kr

 

Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

6
Kommentarer

3 Comment threads
3 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
  Motta varsler  
nyeste eldste mest poulære
Varlse meg om
Stig Westbø

Voldsomt hopp i pris fra 65 til 75 Tommer.

Morten Krogh

Noen som vet om rammer og veggfeste kan brukes fra eldre modeller?

Lars Nerland

Hei. Når kommer testen av denne?

Les også