Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nå kan du kjøpe 48 tommers OLED-TV

LGs populære OLED-TV-er har tidligere startet på 55 tommer, men nå finnes det endelig et kompakt alternativ: OLED48CX!

Skrevet av / 15.05.20 - 12:44
Nå kan du kjøpe 48 tommers OLED-TV

LGs populære OLED-skjermer er kjent for sin flotte, kontrastrike bildekvalitet, men også relativt høye priser sammenlignet med LCD. Utvalget av størrelser har vært begrenset til 55, 65 og 77 tommer, og mange har derfor etterspurt en mer kompakt OLED-variant.

Enkelte av oss har tross alt færre kroner eller kvadratmeter å avse til ny TV – andre vil bare ha en heftig OLED-skjerm til gaming!

LG OLED48CX: 48 tommers OLED

Nå finnes det omsider muligheter: I forbindelse med lanseringen av den nye CX-serien av OLED-skjermer, har LG også funnet plass til en 48 tommers modell. LG OLED48CX skal by på den samme gode bildekvaliteten vi er blitt vant til fra OLED, bare i et mindre format.

LG-skjermen er drøye meteren (107 cm) bred, 61,8 centimeter høy og veier bare 15,9 kilo. Det er første gangen den potente OLED bildekvaliteten kommer i en så liten pakke.

CX-serien kommer fullspekket med det meste av finesser. Et 4K OLED-panel av siste sort, drevet av LGs nye Alpha 9 gen 3 prosessor, medDolby Vision HDR-video og Dolby Atmos lydprossering.  Alle de fire HDMI-inngangene støtter HDMI 2.1 og 4K-oppløsning opptil 120fps. På gaming-fronten støtter den viktige finesser som Nvidia G-Sync og AMD Freesync, i tillegg til svært lav input lag. Dermed kan den også være et godt alternativ som ren gaming-monitor.

Lillebror i LG-familien får også en hyggelig pris sammenlignet med de større brødrene. Med en veil. pris på 19.490 kr (men allerede sett til 15.990 kr enkelte steder) blir dette en interessant kompakt TV i high-end klassen. 

LG OLED48CX ventes i butikk i løpet av månedsskiftet mai/juni. 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

4 hendelser på “Nå kan du kjøpe 48 tommers OLED-TV”

  1. 48OLEDmann

    Gleder meg.

    Ser ut som jeg får min skjerm den 10 Juni hjem på døra fra elkjøp

    Det blir den beste og mest perfekte skjermen man kan ha for gaming og film/serier. Så og ha denne på pulten blir nydelig =D

    Har allerede en 32 4K IPS skjerm og 27 1440p 120hz fps skjerm for andre oppgaver så jeg slipper statiske objekter på OLED panelet. Det skal sies det er fint og være forbredt på den eneste minused med OLED teknologien.

    1. Audun Hage

      Gratulerer, det høres lovende ut! Vi har noen 2020 test-eks på vei vi også, men ser ut som det blir en 65″ i første omgang. Del gjerne dine erfaringer her så lenge 🙂 mvh Audun

  2. Harald Perry

    Jeg husker ca. ti år tilbake da Sony hadde en 11 tommer og LG hadde en 15 tommer to år senere. Selv om den minste (proff) skjermen idag er på 17 tommer,skulle jeg ønske at man kunne få tak i små oledskjermer i forbrukermarkedet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips 2024 TV-modeller

Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas

Blendende og sylskarp!

0
Scroll to Top